REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių miesto savivaldybės taryboje susiformavus naujai daugumai, tiesiogiai išrinktas meras Artūras Visockas nuogąstauja, kad politiniai neramumai gali baigtis pirmalaikiais rinkimais.

Šiaulių miesto savivaldybės taryboje susiformavus naujai daugumai, tiesiogiai išrinktas meras Artūras Visockas nuogąstauja, kad politiniai neramumai gali baigtis pirmalaikiais rinkimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu situacija tokią liktų, tai būtų ir moralinė, ir materialinė žala miestui. Šitas įvykis yra visiškai nenaudingas, nepragmatiškas, niekur nevedantis, jeigu būtų žiūrima atsakingai, per tarybos nario priesaiką“, – BNS sakė miesto vadovas.

REKLAMA

Po dviejų savaičių miesto tarybos nariams turėtų būti pateiktos interpeliacijos vicemerui Domui Girškevičiui ir administracijos direktoriui Eduardui Bivainiui. Būtini parašai jau surinkti. Atleisti šiuos pareigūnus siekiama, nes susiformavusi naujoji valdančioji dauguma minėtuose postuose nori matyti savo žmones.

Pagal Vietos savivaldos įstatymą, naujojo administracijos direktoriaus kandidatūrą tarybai gali teikti tik meras. Per du mėnesius privalu paskirti naują pareigūną.

REKLAMA
REKLAMA

„O jeigu tiesiog netvirtins direktoriaus, kurį pasiūlysiu? Ką tai reiškia? Tai reiškia pirmalaikius rinkimus. Tai reiškia chaosą iš tikrųjų“, – BNS sakė A.Visockas.

Tiesioginio valdymo įstatymas numato, kad du mėnesius nepaskyrus vicemero ar administracijos vadovų savivaldybėje gali būti įvedamas tiesioginis valdymas. Seimas, priimdamas sprendimą savivaldybės teritorijoje iki 6 mėnesių įvesti tiesioginį valdymą, nustato ir naujų rinkimų į savivaldybės tarybą datą.

Naująją valdančiąją daugumą Šiaulių savivaldybės taryboje sudarė iki šiol opozicijoje buvę socialdemokratai, „tvarkiečiai“, „darbiečiai“, judėjimo „Už Šiaulius“ atstovai ir iš dabartinės daugumos pasitraukę liberalai. Iš viso – 17 tarybos narių iš 31.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Trys žmonės (Liberalų sąjūdžio atstovai – BNS), kurie buvo įtraukti per klaidą net neabejoju, turi parašus ant dviejų sutarčių – ir ant dabartinės koalicijos, ir ant anos“, – atkreipė dėmesį A.Visockas.

Jis vylėsi, kad per dvi savaites, iki kito tarybos posėdžių, jų pozicija pasikeis.

„Turiu dvi savaites, gal per dvi savaites kas nors pasikeis. Pavyzdžiui, gal liberalai atsitokės“, – svarstė miesto vadovas.

Anot jo, vicemero ir juoba administracijos direktoriaus atstatydinimas atneš daug žalos miestui. A.Visockas teigė, kad rasti kompetentingą specialistą yra sudėtinga, be to, jam prireiktų iki pusės metų perimti darbus, suprasti situaciją.

REKLAMA

„Pats direktorius (E.Bivainis - BNS) mielai sutinka, kad jį pakeistų aukštesnės kvalifikacijos direktorius. Bet reikia jį rasti. Mano iškelta sąlyga vienintelė – jis turi būti neutralus, nepriklausantis nė vienai partijai ir judėjimui“, – tvirtino A.Visockas.

Jis taip pat baiminosi, kad dėl permainų valdžioje ims strigti Šiaulių miesto plėtros projektai, kuriems įgyvendinti numatyta daugiau nei 55 mln. eurų. Už šias lėšas, be kita ko, ketinama sutvarkyti pagrindinę miesto aikštę, pėsčiųjų bulvarą, Talkšos ežero pakrantę, kt.

Iki šiol valdančiajai koalicijai priklausė šeši visuomeninio rinkimų komiteto „Artūro Visocko nepartinis sąrašas“ nariai, keturi konservatoriai, keturi liberalai, vienas socialdemokratas bei du Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų