REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Ingrida Kazlauskaitė ir Neringa Mažeikienė (nuotr. tv3.lt fotomontažas)

Kaip jau įprasta, prieš didžiąsias metų šventes pasiruošimo darbuose paskęsta daugybė moterų. O tuo tarpu, netik pasaulinio lygio žvaigždės, bet ir žinomos Lietuvos moterys ruošiasi šturmuoti grožio centrus bei klinikas.

30

Kaip jau įprasta, prieš didžiąsias metų šventes pasiruošimo darbuose paskęsta daugybė moterų. O tuo tarpu, netik pasaulinio lygio žvaigždės, bet ir žinomos Lietuvos moterys ruošiasi šturmuoti grožio centrus bei klinikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bene labiausiai paparacų medžiojama realybės šou žvaigždė Kim Kardašian ne kartą prisipažino mėgstanti išbandyti grožio industrijos siūlomas naujienas, tačiau jos privalomų atlikti darbų sąraše šiuo metu yra PRP procedūra, dėl kurios galvą pametusios ir kitos garsenybės – pop muzikos karalienė Madonna, aktorės – Demi Moore ir Eva Longoria.

REKLAMA

Nuo Holivudo įžymybių neatsilieka ir garsios lietuvaitės. Plastikos chirurgas Saulius Vikšraitis atviras – jo klinikoje dabar pats darbymetis. „Moterys nori būti gražios, todėl atsakingai planuoja savo laiką ir visuomet jo randa savo išvaizdos tobulinimui“, - sako jis. Paklaustas, kokiomis procedūromis lepinasi jo pacientės, pastinės chirurgijos specialistas neslepia – likus mėnesiui iki didžiųjų metų švenčių moterys ryžtasi toms procedūroms, kurių poveikis išryškėja per kelias savaites – hialurono injekcijoms, biorevitalizacijai, PRP procedūroms.

REKLAMA
REKLAMA

Šventėms ruošiasi ir žinomos Lietuvos moterys

Dainininkė Ingrida Kazlauskaitė atvira – artėjančių švenčių proga ji jau suplanavusi ne vieną grožio procedūrą. „Šv. Kalėdos man ypatingas metas, nes sutampa su mano gimtadieniu, todėl aš tuo metu noriu būti pati gražiausia“, - prisipažįsta I. Kazlauskaitė.

Ypatingą grožio ritualų programą sau paruošė ir buvusi TV laidų vedėja ir aktorė Neringa Mažeikienė. „Pas savo grožio specialistę lankausi kas mėnesį, todėl visos atliekamos procedūros man yra įprastos. Bet šįkart ruošiuosi ir naujienai. Prieš porą mėnesių gavau dovanų kuponą S. Vikšraičio plastinės chirurgijos centre atliekamai kavitacijos procedūrai. Nesu to bandžiusi, todėl labai smalsu“, - pasakoja N. Mažeikienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neringa prisipažįsta, kad kol kas rimtesnėms procedūroms ryžtis jai nėra poreikio, tačiau vis dažniau draugės pasipasakoja apie PRP, biorevitalizacijos ar botulino injekcijas. „Ateis laikas, turbūt ir aš tai išmėginsiu. Bet kol kas sau patinku tokia, kokia esu“, - sako Neringa.

Ingrida Kazlauskaitė neslepia – prieš dvejus metus jai buvo atlikta taip Kim Kardashian taip mėgiama PRP procedūra. „Man iš venos buvo paimtas kraujas. Iš jo buvo išsukta trombocitais praturtinta plazma ir suleista į veido odą“, - prisimena Ingrida. Jau po kelių dienų rezultatas buvo stulbinantis.

REKLAMA

„Visi manęs klausė, ar aš galų gale išsimiegojau? Mano veido oda atrodė pailsėjusi, skaisti. O įdomiausia tai, kad bėgant laikui PRP poveikis tik didėjo“, - džiaugiasi moteris.

Ingrida sako, kad netrukus ji vėl apsilankys pas specialistus, kur bus atlikta PRP procedūra. „Kol galiu laiką stabdyti natūraliais būdais, būtinai tuo pasinaudosiu. Gal ateityje prireiks ir hialurono ar botulino injekcijų, bet dabar šventėms gražinsiuosi savo kraujo plazma“, - sako ji.

Plastikos chirurgas: dalis pacienčių daro klaidą

Pasak plastinės chirurgijos specialisto Ernest Zacharevskij, prieš didžiąsias metų šventes moterys visuomet ypatingai susirūpina savo grožiu ir dažna nori sau „pasidovanoti“ grožio procedūrą. „Tačiau dalis pacienčių daro klaidą, nes viską atidėlioja paskutinei minutei ir vis tiek tikisi maksimalaus rezultato“, - sako gydytojas ir ragina suskubti tas moteris, kurioms reikalingos sudėtingesnės procedūros – norėtųsi dailesnių skruostų, atviresnio žvilgsnio, mažesnio pagurklio. „Geriausia priemonė tokioms pacientėms - veido siūlai. Jie turi mikrokabliukus, kurie padeda chirurgui suformuoti norimą tūrį. Tokie siūlai per dvejus metus lėtai ištirpsta, bet aplink juos susiformuoja naujas kolagenas, tad efektas išlieka ženkliai ilgiau. Su šiais siūlais galima pakelti antakius, suformuoti skruostus, padaryti veido pakėlimą, suformuoti smakrą, pašalinti pagurklį. Tai invazinė procedūra, po kurios lieka ir mėlynės, ir patinimas. Tad reikia bent kelių savaičių, kad rezultatas būtų nepriekaištingas“, - pasakoja E. Zacharevskij.

Plastikos chirurgas Saulius Vikšraitis pataria, kad svarbu ne tik išsirinkti tinkamą laiką procedūroms atlikti ir pageidaujamam rezultatui pasiekti, bet ir pasirūpinti, kad grožis būtų patikėtas šios srities specialistams. „Injekcijos gali būti atliekamos tik gydymo įstaigose ir tik tam kvalifikaciją turinčių asmenų – plastikos chirurgų ir gydytojų dermatologų. Tuomet nereikės nerimauti dėl procedūrų kokybės, kurią nulemia geros gydytojo žinios apie veido raumenų išsidėstymą, tinkamas injekcijų vietos ir dozės parinkimas. Tačiau nereikia pamiršti ir to, kad rezultatas priklauso ir nuo pacientės amžiaus, odos būklės ir, žinoma, ar ji klausys gydytojo nurodymų“, - sako jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų