REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Pauliaus Pociaus profilio „Facebook“-e nuotrauka

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai šiuo metu atlieka ikiteisminį tyrimą dėl išžaginimo ir grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą bei terorizavimo.

6

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai šiuo metu atlieka ikiteisminį tyrimą dėl išžaginimo ir grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą bei terorizavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiomis nusikalstamomis veikomis įtariamas 31-nerių metų šiaulietis, kartkartėmis gyvenantis pas motiną Ispanijoje, kuris socialiniame tinklalapyje „Facebook“ buvo susikūręs paskyrą svetimu Pauliaus Pociaus vardu.

REKLAMA

Realizuodamas savo siekius ir įvairias fantazijas, jis elektroninėje erdvėje naudojo šio vaikino nuotrauką ir jo duomenis.

Pauliaus nuotrauka pavergė ne vienos mergaitės širdį, ne viena jų šį vaikiną įsimylėjo iš pirmo žvilgsnio ir prisiekė amžiną meilę jam, tačiau realiai joms žinutes rašinėjo ir su jomis bendravo neprognozuojamas išsiskyręs 31-nerių metų trijų vaikų tėvas Tomas. Jis prisistatydavo 20-mečiu jaunuoliu ir pasiūlydavo merginoms, kurių dauguma nepilnametės, savo draugystę. Virtuali draugystė pereidavo į virtualų intymumą.

REKLAMA
REKLAMA

Vaikinas merginoms užsimindavo apie sekso troškulį.

Bet, kadangi jis esąs merginai ištikimas ir nenorįs jos išduoti, tai prašydavo, kad mergina jam atsiųstų savo intymių vietų nuotraukas, pageidautina masturbacijos metu. Internetinės mylimosios siųsdavo jam savo apnuoginto kūno nuotraukas, kad tik pagelbėtų vaikinui ištverti sekso abstinenciją. Tačiau, jeigu mergina atsisakydavo vykdyti jo kokias nors užgaidas ir nurodymus, užsirūstinęs virtualus draugas imdavo ją šantažuoti, grasindamas jos nuogos nuotraukas išplatinti elektroninėje erdvėje, ir ne kartą yra taip padaręs. Ir net savo nuogos žmonos nuotraukas buvo paviešinęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Merginas meilės kalbomis ir grasinimais, iliustruojamais savo ryšiais su nusikalstamo pasaulio atstovais, psichologinėje įtampoje laikęs vyras, jomis manipuliavo tarsi už virvučių tampomomis lėlėmis.

Tenkindamos jo poreikius, merginos ir telefono sąskaitą jam papildydavo, ir gyventi priimdavo, ir imdavo greituosius kreditus bei lombarduose užstatydavo savo daiktus. Tomas, maskuodamasis Pauliaus Pociaus asmeniu, tiek primeluodavo ir prikurdavo įvairiausių neįtikėtinų istorijų, kad jos nebegalėjo atsirinkti, kur melas, o kur tiesa.

REKLAMA

Gelbėdama virtualų Paulių, mergina žadėjo jį paslėpti apleistame dvare

Tyrimo metu paaiškėjo, kad žinutes Ingai ir pačiam Tomui su padiktuotais tekstais iš įvairių Lietuvos vietų siuntinėjo į virtualaus Pauliaus, o realiai į Tomo pinkles patekusios kitos merginos ir net vaikinai. Ir grasinimus, ir nurodymus bendrauti su Pauliumi, ir prašymus pagelbėti jam, siuntinėjo Tomo meiliais žodeliais užliūliuotos ir užverbuotos nepilnametės. Kai viena jų buvo perspėta, kad Tomas ir virtualus Paulius - tai vienas ir tas pats asmuo, ji tuo nepatikėjo, nors Paulius realiai taip jai ir nepasirodė.

REKLAMA

Net bendraudama per vaizdo kamerą, mergina matė tik jo draugą, o į jos prašymą, kad Paulius pats pasirodytų ekrane, 15-metė išgirdo kontrprašymą – pasirodyti jai nuogai.

Merginai teko išklausyti visokių Pauliaus-Tomo sapalionių. Viena jų, kad jis nusižudys dėl Ingos. Savo ketinimus akivaizdumo dėlei jis iliustruodavo nuotraukomis su kraujo klanais. 15-metė maldavo to nedaryti ir pati žadėjo nusižudyti, jei tą padarys Paulius. Kai virtualusis Paulius jos paprašė jį su draugu Tomu kur nors paslėpti, nes jie padarė nusikaltimą (tai buvo jau po Ingos išžaginimo), mergina pasiūlė jiems Vilkaviškio rajone esantį apleistą dvarą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prašo pagalbos demaskuojant

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo pareigūnai šiuo metu nustatė apie dešimt Tomo mulkinimą ir psichologinį bei kitokį terorą patyrusių asmenų, tarp kurių - daugiausia merginos.

Manoma, kad jų buvo gerokai daugiau. Todėl pareigūnai kviečia drąsiai atsiliepti visas merginas ir vaikinus, „Facebook“-e užmezgusius pažintį su Pauliumi Pociumi, kurio profilio nuotrauką publikuojame.

Žinokite, pinigus iš jūsų viliojo ir visaip jumis manipuliavo ne šis vaikinas, o juo prisidengęs Tomas. Kad šis sulauktų deramo atpildo už jūsų patirtą stresą ir mulkinimą, praneškite apie savo bendravimo su šiuo asmeniu patirtį tyrėjams šiais telefonais (8041) 397 460 arba (8 41) 397 516 arba parašykite elektroniniu paštu [email protected].  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų