REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas atvirumu ir turtais garsėjantis Saudo Arabijos princas paragino savo šalį „skubiai“ panaikinti draudimą moterims vairuoti.

Vienas atvirumu ir turtais garsėjantis Saudo Arabijos princas paragino savo šalį „skubiai“ panaikinti draudimą moterims vairuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Stabdykit debatus: laikas moterims vairuoti“, – savo „Twitter“ paskyroje parašė princas Al-Waleedas bin Talalas.

REKLAMA

Šio milijardieriaus kalbos nėra įprastos Saudo Arabijos karališkajai šeimai. Al-Waleedas bin Talalas neužima jokių politinių postų, bet vadovauja Saudo Arabijos konglomeratui „Kingdom Holding Co.“, investavusiam į tokias kompanijas kaip JAV bankininkystės milžinė „Citigroup“ ir pramogų parkas „Euro Disney“.

Filantropas Al-Waleedas jau seniai pasisako už didesnes moterų teises Saudo Arabijoje. Šioje šalyje galioja vieni griežčiausių pasaulyje suvaržymų moterims; ji yra vienintelė valstybė, draudžianti moterims vairuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Be trumpos „Twitter“ žinutės antradienį buvo paskelbtas ir Al-Waleedo biuro pareiškimas, kuriame dėstomi princo argumentai už minėto draudimo panaikinimą.

„Neleisti moteriai vairuoti automobilį šiandien yra teisių klausimas, panašus į (padėtį), kai buvo draudžiama jai įgyti išsilavinimą ar turėti nepriklausomą tapatybę, – sakoma princo pareiškime. – Visa tai yra neteisingi tradicinės visuomenės aktai, daug labiau varžantys nei tai, kas yra teisėtai leidžiama pagal religijos priesakus.“

Al-Waleedas bin Talalas taip pat paminėjo „ekonomines išlaidas“, susijusias su moterų priklausomybe nuo privačių vairuotojų iš „užsienio“ ar taksi paslaugų. Net jeigu jų vyrai gali skirti laiko savo žmonoms pavežėti, tai reiškia, kad jie turi laikinai atsitraukti nuo darbo, todėl „pakertamas darbo jėgos našumas“, aiškino princas.

„Moterų vairavimas tapo neatidėliotinu socialiniu poreikiu, pagrįstu dabartinėmis ekonominėmis aplinkybėmis“, – pažymėjo jis.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų