REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalnuotoje Kolumbijos vietovėje vėlų pirmadienį sudužus užsakomojo skrydžio lėktuvui, skraidinusiam Brazilijos futbolo komandą, žuvo 75 žmonės, o katastrofą išgyveno tik šeši, pranešė pareigūnai.

Kalnuotoje Kolumbijos vietovėje vėlų pirmadienį sudužus užsakomojo skrydžio lėktuvui, skraidinusiam Brazilijos futbolo komandą, žuvo 75 žmonės, o katastrofą išgyveno tik šeši, pranešė pareigūnai.

REKLAMA

Oro bendrovės LAMIA lėktuvas pranešė apie kritinę situaciją 22 val. vietos (5 val. Lietuvos) laiku. Orlaivis patyrė „elektros gedimų“ ir netrukus sudužo šalia Medeljino miesto, nurodė pareigūnai.

Lėktuve buvo ir Brazilijos pietinio Šapeko miesto futbolo klubo „Chapecoense“ narių, turėjusių trečiadienį Medeljine žaisti prieš Kolumbijos „Atletico Nacional“ pirmosiose iš dvejų rungtynių per Pietų Amerikos taurės turnyro finalą.

Iš viso orlaiviu skrido 72 keleiviai ir devyni įgulos nariai.

„Sugebėjome išgelbėti šešis gyvus žmones, bet vienas jų mirė pakeliui į ligoninę“, – žurnalistams sakė policijos vadovas Gerardo Acevedo (Cherardas Asevedas).

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau Kolumbijos pareigūnai sakė, kad rado dar vieną asmenį, likusį gyvą per šią tragediją.

„Patvirtinta apie išgelbėtą šeštąjį išgyvenusįjį – futbolo Helio Hermito Zampierą Neto, kuris dabar yra evakuojamas. Galimybė, kad bus rasta daugiau išgyvenusiųjų, neatmetama“, – nurodė Kolumbijos nelaimių valdymo agentūra.

REKLAMA

Vienas iš išgyvenusiųjų katastrofą yra Alanas Ruschelis, komandos „Chapecoense“ gynėjas, pranešė Kolumbijos civilinės aviacijos agentūros vadovas Alfredo Bocanegra (Alfredas Bosanegra).

Radijas „Caracol“ nurodė, kad dar du žaidėjai – Marcosas Danilo Padilla ir Jacksonas Follmannas – taip pat išgyveno ir buvo nugabenti į ligoninę kartu su skrydžio palydovu ir žurnalistu.

Brazilijos vyriausybė antradienį paskelbė trijų dienų gedulą.

„Elektros gedimai“

LAMIA lėktuvas pakilo Brazilijoje, tačiau pakeliui į Rionegrą, esantį netoli Medeljino, jis dar nusileido Bolivijos mieste Santa Kruse.

REKLAMA
REKLAMA

Oro uosto pranešime sakoma, kad lėktuvas pranešė apie kritinę situaciją 22 val. vietos (5 val. Lietuvos) laiku. „Jis pranešė, kad įvyko elektros sutrikimų“, – sakoma jame.

Orlaivis sudužo Sero Gordo vietovėje, esančioje apie 50 km nuo antro pagal dydį Kolumbijos miesto.

Netoliese sudužimo vietos esančio Sechos miesto meras Elkinas Ospina sakė, kad kalnuota vietovė yra apie 3,3 km virš jūros lygio ir ją itin sudėtinga pasiekti.

Gelbėtojai, gabenantys neštuvus turėjo kopti daugiau nei pusvalandį, kad pasiektų nelaimės vietą.

Savo „Twitter“ paskyroje oro uostas nurodė, kad planai pasitelkti oro pajėgų sraigtasparnį žlugo dėl nepalankių orų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

E.Ospina nurodė, kad į įvykio vietą atvyko pareigūnai, o ligoninės ir sveikatos centrai ruošiasi priimti sužeistuosius.

Tačiau dėl prastų orų paieškos turėjo būti nutrauktos ankstyvosiomis antradienio valandomis. Paieškos pratęstos 6 val. vietos (13 val. Lietuvos) laiku.

Kolumbijos civilinės aeronautikos agentūra nurodė, kad, reaguodama į nelaimę, į oro uostą išsiuntė savo komandą.

Pietų Amerikos futbolo konfederacija (CONMEBOL) oficialiai atšaukė Pietų Amerikos taurės turnyro finalą, kuriame turėjo žaisti „Chapecoense“ ir „Atletico Nacional“ komandos

„Visa konfederacijos veikla sustabdyta iki tolesnio pranešimo“, – nurodė CONMEBOL.

„Chapecoense“ ir Kolumbijos „Atletico Nacional“ turėjo trečiadienį Medeljine žaisti pirmosiose iš dvejų rungtynių per Pietų Amerikos taurės turnyro (Copa Sudamaricana) finalą. Tai antras pagal lygį Pietų Amerikos futbolo turnyras po „Copa Libertadores“.

REKLAMA

Komanda „Chapecoense“ iš nedidelio Šapeko miesto pateko į Pietų Amerikos futbolo supertaurės finalą praėjusią savaitę, kai įveikė legendinę Argentinos San Lorenso komandą.

„Chapecoense“ laikoma vienu iš daugelio nedidelių Brazilijos futbolo klubų, kuris buvo įkurtas palyginti neseniai – 1973 metais – Šapeko mieste pietinėje Santa Katarinos valstijoje.

Po kelių dešimtmečių, praleistų žemesnėse divizijose, „Chapecoense“ 2014 metais pirmą kartą pateko į aukščiausiąją Brazilijos lygą „Serie A“. Komanda 2015 metų čempionato sezoną užbaigė būdama 14 vietoje iš 20.

Devyni komandos nariai į Kolumbiją neskrido.

Prieš dvi savaites tuo pačiu lėktuvu į San Chuaną Argentinoje, kur vyko Pasaulio futbolo taurės kvalifikacinės varžybos, skrido Argentinos nacionalinė komanda su Lioneliu Messi (Lioneliu Mesiu).

„Atletico Nacional“ savo ruožtu „Twitter“ paskyroje parašė, kad „giliai apgailestauja ir išreiškia solidarumą @chapelcoensereal dėl nutikusios nelaimės“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų