REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Ignas Jomantas (nuotr. asm. archyvo)

Ignas Jomantas – tikra rakštis verslo pasaulyje. Nuo 17 metų šioje srityje besisukančio vyro charakteris konkurentus tiesiog veda iš proto. Verslus, kurie generuoja kelių dešimčių milijonų eurų apyvartas, valdančiam Ignui šiandien tik 26-eri, o apie spalvingą jo gyvenimą galima būtų parašyti knygą.

9

Ignas Jomantas – tikra rakštis verslo pasaulyje. Nuo 17 metų šioje srityje besisukančio vyro charakteris konkurentus tiesiog veda iš proto. Verslus, kurie generuoja kelių dešimčių milijonų eurų apyvartas, valdančiam Ignui šiandien tik 26-eri, o apie spalvingą jo gyvenimą galima būtų parašyti knygą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš nemoku pralaimėti. Dėl savo užsispyrimo neretai sulaukiu grasinimų. Tačiau tai mane tik dar labiau užveda“, – rėžia jaunasis verslininkas.

REKLAMA

Nenuostabu, kad rizikos nebijančio vyro sąskaitoje – net 26 teismo procesai už įvairius pažeidimus. Tarp jų ir uostamiesčio gyventojus sukrėtusios muštynės su buvusios šalies ministrės pirmininkės Kazimieros Prunskienės anūku.

Nuo 15 metų vairuojantis Ignas – dar ir baudų rekordininkas, sukėlęs net 109 kelių eismo pažeidimus. Klaipėdietis teisinasi turintis silpnybę prabangioms ir galingoms transporto priemonėms.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau aplinkiniai pasakytų, kad ne vien tai žadina vyro norą maištauti. Ignas vadovauja įmonių grupei, kuri generuoja milžiniškas apyvartas bei valdo milijoninį turtą. Daug kam jis pažįstamas kaip vienas jauniausių šalies milijonierių.

Kiekvieną rytą Ignas pradeda mintimi, kad privalo sureguliuoti statybos, kelių tiesimo, projektų valdymo, viešųjų pirkimų tarpininkavimo įmonių, tarptautinės pramoninės kompanijos bei autoservisų tinklo darbą. O kur dar naktinių klubų veiklos reguliavimas, kurį jis lakoniškai vadina laisvalaikiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tėvai nelepino

Fenomenas – tokį įspūdį sudaro iš mažo Priekulės miestelio kilęs, tačiau ypač platų mąstymą demonstruojantis Ignas. Apie jį sklando daug legendų. Kalbama, kad jis yra turtingų tėvų vaikas, politiko sūnus ir net banditų giminaitis.

„Esu suskaičiavęs apie 20 įvairiausių specialybių, kuriomis „užsiimu“, – šypteli turtų ir žinomumo ištroškusių apsimetėlių magnetas, kurio tikriems draugams suskaičiuoti prireiktų vos kelių rankos pirštų.

Nors bičiuliaujasi su ne vienu nusikalstamo pasaulio asmeniu bei politiku, Ignas nei bandito, nei milijonieriaus sūnus. Jo istorija – įkvepianti, o tuo pačiu ir šokiruojanti.

REKLAMA

„Būdamas 13 ėmiausi pirmų darbų. Pinigų skonis man iš karto patiko. Nieko už juos nepirkdavau, taupydavau“, – prisimena vyras.

Ne kartą bankrutavo

Anot Igno, verslumas jam tarsi užprogramuotas. Jau būdamas dešimtoje klasėje jis sukūrė pirmą verslą.

„Iš tėvų namų išsikrausčiau vos sulaukęs pilnametystės. Jiems nebereikėjo manęs išlaikyti“, – sako Ignas.

Nors verslas jau tuomet užėmė didelę gyvenimo dalį, Ignas nevengė ir jaunatviškų linksmybių. Audringi vakarėliai, merginų dėmesys, alkoholis – nenuostabu, kad verslas patyrė bankrotą.

REKLAMA

Neteisingų investicijų Igno gyvenime būta daug. Tačiau bene didžiausias smūgis jam buvo antrojo vadovaujamo verslo žlugimas.

„Per tą audringą gyvenimą daug ką praleidau pro pirštus, nesukontroliavau žmonių. Kadangi įmonė buvo didžiulė, vėliau teko tvarkyti reikalus su teisėsauga. Tokie įvykiai priverčia susiprotėti, kad vadovaudamas dideliam verslui negali atsipalaiduoti. Dėl nieko nesigailiu, tai man buvo didžiulė pamoka. Klaidas esu linkęs arba ištaisyti, arba jų nebekartoti. Tad dabar nuo pirmadienio iki penktadienio – jokių vakarėlių. Ilsiuosi savaitgaliais, tuomet išvis nieko nedirbu“, – prisipažino vyras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prabangūs naktiniai klubai

Visgi vakarėlių iš savo gyvenimo Ignas dar ilgai negalės išbraukti. Šiuo metu jis rūpinasi, kaip tikimasi, didžiausio naktinių klubų tinklo Lietuvoje atidarymu. Pradžia jau padaryta – viena šių vietų jau pravėrė duris Šiauliuose. Gruodžio pradžioje laukia atidarymas Klaipėdoje. Vilniečiams taip pat nereikės ilgai laukti – naują pasilinksminimo vietą jie galės išmėginti jau po Naujųjų.

Ir šis Igno verslas turi galingą planą. Jau nekalbant apie prabangų patalpų įrengimą, naktiniuose klubuose, anot jo, dirbs lietuviai, kurie žiba geriausiųjų pasaulio barmenų penkioliktuke. Jie specialiai į Lietuvą dirbti sugrįš iš Dubajaus. Matyt, tikėjimą, kad ir Lietuvoje galima susikurti jaukų gyvenimą, jiems sugražino Igno pavyzdys.

REKLAMA

Nuo ankstyvo ryto iki vėlyvos nakties kasdien dirbantis vyras jau pasiekė daug. Turi tai, apie ką svajojo. Ir viskas dėl vieno svarbaus tikslo.

„Mano planas – 30-ies „išeiti į pensiją“. Tokio amžiaus nebematau savęs lakstant. Per šiuos metus sukaupiau didžiulį turtą – gyvenimišką patirtį. Problemos, pakilimai ir nuopuoliai atnešė smarkų loginį mąstymą, aplinką, pažintis su stipriais žmonėmis. Vienintelė problema ta, kad labai dažnai jaučiu teisėsaugos tarnybų spaudimą, todėl didžioji dalis verslų jau yra perkelta į užsienio rinkas“, – galimybėmis džiaugiasi Ignas.

Tačiau tai nėra vieninteliai verslininko ateities planai. Jis žada išnaudoti ir savo silpnybę greičiui. Netrukus Ignas dalyvaus Europos ralyje, kur į trasą išlėks su jam šiuo metu specialiai ruošiamu galingu automobiliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų