REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Elektrėnų „Energija“ sekmadienį ir pirmadienį sužaidė dvejas Baltarusijos aukščiausiosios lygos rungtynes prieš turnyrinės lentelės kaimynę Gomelio „Gomel“ ekipą. Elektrėniečiai pirmame susitikime varžovams nusileido rezultatu 4:7, tačiau jau kitose rungtynėse parodė visiškai kitokį žaidimą ir varžovus įveikė rezultatu 5:1.

Elektrėnų „Energija“ sekmadienį ir pirmadienį sužaidė dvejas Baltarusijos aukščiausiosios lygos rungtynes prieš turnyrinės lentelės kaimynę Gomelio „Gomel“ ekipą. Elektrėniečiai pirmame susitikime varžovams nusileido rezultatu 4:7, tačiau jau kitose rungtynėse parodė visiškai kitokį žaidimą ir varžovus įveikė rezultatu 5:1.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiek pirmose, tiek ir antrose rungtynėse komandos neišvengė susistumdymų ir teisėjams teko pavargti skiriant besimušiančius ledo ritulininkus. Pirmose rungtynėse varžovą drausmės mokė Deividas Kazlauskas, o štai antrose provokuojantį žaidėją pamokė Karolis Kubilius.

REKLAMA

Po varžybų K.Kubilius teigė, kad tai tiesiog yra ledo ritulio dalis ir to nereikėtų sureikšminti. Žaidėjas taip pat atskleidė, kaip ledo ritulininkai jaučiasi po muštynių.

- Ką pakeitėte po pirmų rungtynių, kad buvo visiškai kitoks vaizdas aikštelėje?

- Pirmiausiai buvo visiškai kitoks nusiteikimas. Pirmose rungtynėse išėjome nenusiteikę, dvejodami. Prieš rungtynes kalbėjome, kad esame turnyrinės lentelės kaimynai, pasiimsime taškus, laimėsime. Todėl trūko nusiteikimo, o kai jo trūksta, nukenčia ir taktika. Antrose rungtynėse realiai nieko nekeitėme, tik tiek, kad išėjome visiškai kitaip nusiteikę.

REKLAMA
REKLAMA

- Ar jautėsi, kad „Gomelio“ ekipa žaidė prasčiau, ar toks rezultatas labiausiai yra „Energijos“ nuopelnas?

- Manau, kad tai yra mūsų nuopelnas. Nėra „Gomelis“ ta komanda, kuriai turėtume pralaiminėti tokiu skirtumu kaip pirmose rungtynėse. Pirmą kėlinį laimėjome 3:0. Nėra lengva žaisti po tokios pradžios, todėl įkritome į duobę, tačiau spėjome atsitiesti.

- Kaip prasidėjo jūsų muštynės trečiame kėlinyje?

- Priešininkas matė, kad pralaimi varžybas ir jam beliko tik provokuoti. Ledo ritulyje dažnai taip būna, kad atsiranda provokatorių. Užkabino mane, aš jį pastūmiau. Tada atčiuožė kitas, pasiūlė pasimušti, įžeidė, o mes buvome užsivedę ir teko susimušti. Nieko nepadarysi, ledo ritulys toks sportas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kaip ledo ritulininkus paveikia muštynės?

- Čia sportas, čia ledo ritulys. Pasimušėm, pasėdėjom, atvėsom ir toliau žaidėme vienas prieš kitą. Po varžybų atsisveikini ir viską palieki aikštelėje. Čia toks sportas, turi būti tam nusiteikęs ir reikia į tai žiūrėti pozityviai.

- Rungtynės su „Rokiškiu“ jau po dviejų dienų. Nepritruks jėgų?

- Lietuvos čempionate mums nėra lengva žaisti, o po jo rungtynių mums dar sunkiau žaisti Baltarusijos lygoje. Lygių skirtumas yra nemažas. Trečiadienį su „Rokiškiu“ žaisime nusiteikę visai kitaip - bus daug individualaus žaidimo, o treneris kaip visada pyks. Prieš silpnesnę komandą visi nori parodyti kaip moka su rituliu žaisti, kaip moka apžaisti, todėl gali būti sunku. Kai pradedame varinėti ritulį po jų zona dažnai pasitaiko, kad nebūna ir tų įvarčių. Kartais prisidarome tų problemų, kaip pavyzdžiui praeitą sezoną paskutinę minutę dar nebuvome pelnę įvarčių.

REKLAMA

Lietuvos čempionatas yra labai mums sunkus, tačiau mes norime ir turime dalyvauti jame, kad apgintume savo čempionų vardą.

Tuo tarpu „Energijos“ gretose traumuotą vartininką Elviną Karlą pakeitęs Simas Baltrūnas teigė, kad jam kvietimas prisijungti prie Elektrėnų klubo buvo šiek tiek netikėtas, tačiau jis čia jaučiasi kaip namuose.

„Jaučiuosi gerai, visi beveik pažystami. Nesijaučiu atvažiavęs kažkur į svetimą aplinką, jaučiuosi kaip namuose“, - kalbėjo S.Baltrūnas. „Dar nežinau kiek žaisiu „Energijoje“, priklauso kaip sveiks Elvinas, kaip sutarsime su klubo vadovais. Kvietimas buvo gan netikėtas, tačiau kai Elvinas gavo traumą, kažkokių minčių lyg turėjau, nes žinojau, kad jiems reiks vartininko“.

REKLAMA

„Energija“ per 19 šio sezono rungtynių yra iškovojusi 9 pergales ir patyrusi 10 pralaimėjimų bei su 24 taškais užima aštuntą vietą. Tuo tarpu „Gomel“ ekipa per 21 susitikimą iškovojo 11 pergalių ir su 34 taškais užima septintąją poziciją.

Artimiausios rungtynės „Energijos“ laukia jau šį trečiadienį Lietuvos čempionate prieš „Rokiškio“ ekipą. Tuo tarpu Baltarusijos lygoje Elektrėnų klubas gruodžio 4 ir 5 dienomis svečiuose žais prieš Soligorsko „Šachtior“ ekipą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų