REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
40
Mantos Ražauskienės nuotr.

Lietuvą nuklojo purus sniegas, tai daugeliui kelia džiaugsmą. Tačiau reiktų nepamiršti ir galimų pavojų, kuriuos sukelia pasikeitęs oras. Plikledis laikysis ne tik šiandien ir ateinančią naktį.

40

Lietuvą nuklojo purus sniegas, tai daugeliui kelia džiaugsmą. Tačiau reiktų nepamiršti ir galimų pavojų, kuriuos sukelia pasikeitęs oras. Plikledis laikysis ne tik šiandien ir ateinančią naktį.

REKLAMA

Artimiausią naktį bus žvarbus oras. Vilniuje gali atvėsti ir iki – 16, Kaune iki –10, Klaipėdoje +2, Šiauliuose – 7, Panevėžyje –11. Galimas sniegas, plikledis. Trečiadienio dieną temperatūra pakils, bus teigiama +2 – 3 laipsniai. Gali iškristi silpnas sniegas, kai kur, vakariniuose rajonuose, ir šlapdriba, pajūryje – lietus.

Keliuose yra slidžių ruožų. Būkite atidūs

Lietuvos automobilių kelių direkciją,Tauragės ir Klaipėdos apskrityse valstybinės reikšmės keliuose susiformavo plikledis. Slidūs kelių ruožai yra barstomi. Likusioje šalies dalyje dėl naktį buvusio snygio magistraliniai keliai šlapi, vietomis padengti šlapiu sniegu, provėžomis, krašto ir didesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai provėžoti. Valstybinės reikšmės keliai yra valomi ir barstomi. Vairuotojų prašoma atkreipti dėmesį į tai, kad keliuose yra slidžių ruožų, todėl skubėti ir daryti staigių manevrų neverta.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiojoje šalies dalyje mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai padengti puriu ar privažinėtu sniegu, provėžoti, slidūs, valomi ir barstomi visoje Lietuvoje.

REKLAMA

Žiemą kelyje saugotis reiktų stiprios pūgos ir tiršto rūko

Pavojingiausios sąlygos vairuotojui esant kelyje – rūkas bei pūga, taip pat stiprus lietus.

„Jei peržvelgtume atskirus meteorologinius reiškinius, kurie gali būti pavojingiausi kelyje, tai nugalėtojais taptų pūga ir stiprus rūkas pasirodantys šaltuoju metų laiku. Tuomet statistinė auto įvykių tikimybė padidėja. Jie nebūtinai įvyksta, bet tikimybė, kad įvyks yra didesnė“, – įspėja dr. Justinas Kažys.

Kitas pavojingas reiškinys prisidedantis prie rūko ir pūgos – ledas. Prieš jį gali nepadėti jokie įgūdžiai, todėl patartina sekti orų prognozes ir žinant apie galimą plikledį pasirinkti saugų greitį.

REKLAMA
REKLAMA

„Matomumą neabejotinai blogina ir intensyvūs krituliai, o ledas yra didžiausiais priešas prieš kurį - jokie įgūdžiai gali neišgelbėti“, – kalba dr. J.Kažys.

Esant šioms sąlygoms tikėtinas akvaplaningas, reikia nepervertinti savo bei automobilio atsparumo, vengti didesnių vandens sankaupų, nevažiuoti ant jų. Esant rūkui, ką tik pradėjus lyti ar snigti sukibimas su kelio danga pasidaro prastesnis, būna visokių reiškinių, akvaplaningo, vandens pleišto. Todėl reikėtų į tai atsižvelgti ir vairuoti pakankamai atsargiai, jeigu yra didelis vandens kiekis ant važiuojamosios dalies, tai neužvažiuoti ant jo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų