REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų gruodžio 1-ąją kino centruose Rygoje, Liepojoje bei Kaune kino ir muzikos gurmanų laukia ypatingas įvykis – režisieriaus Anrew Dominiko dokumentinio filmo „One More Time With Feeling” seansas.

Šių metų gruodžio 1-ąją kino centruose Rygoje, Liepojoje bei Kaune kino ir muzikos gurmanų laukia ypatingas įvykis – režisieriaus Anrew Dominiko dokumentinio filmo „One More Time With Feeling” seansas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ši nuostabi kino juosta skirta muzikos genijumi vadinamam australų muzikantui Nick‘ui Cave‘ui. Juostos „One more time with feeling“ pagrindas – režisieriaus Anrew Dominiko pokalbis su Nick‘u Cave‘u bei 30 minučių dokumentikos iš Londono įrašų studijos, kurioje dainininkas įrašė savo naująjį albumą „Skeleton Tree”. Filmas yra sukomponuotas iš spalvotų ir nespalvotų kino kadrų.

REKLAMA

„One more time with feeling“ premjera įvyko šių metų rugsėjį Venecijos kino festivalio programoje – per vieną dieną šį filmą pamatė 125 tūkstančiai žiūrovų. Per keletą mėnesių filmas buvo parodytas daugiau kaip 950 kino teatrų 30-yje pasaulio šalių.

Muzikos gerbėjai ir kino kritikai šią juostą vertina kaip švelnų ir kartu aštrų pasakojimą apie muzikantą, bandantį surasti savo vietą pasaulyje bei savo kelią. Filme taip pat atspindėta ir neseniai muzikanto išgyventa tragedija: nuo uolos nukrito ir užsimušė vienas jo sūnų. Šis įvykis turėjo didelį poveikį Nicko’o Cave’o kūrybai, o taip pat paliko savo pėdsaką jo naujausiame albume „Nick Cave and The Bad Seeds – Skeleton Tree“, į kurį įtrauktos tokios dainos kaip „I need you“, „Rings of Saturn“ ir „Jesus Alone“.

REKLAMA
REKLAMA

„Visame pasaulyje filmas susilaukė audringo pripažinimo, o vertinimo vidurkis siekia 9 balus iš 10. Galima sakyti, tai yra dokumentikos šedevras, kuris šiemet tapo filmu-bestseleriu, kone bilietų pardavimų lyderiu. Tai – magiška istorija, kuri leidžia iš arčiau pažvelgti į vokalisto vidinį pasaulį ir giliau suprasti jo naujausių dainų prasmę“, – sako Latvijos kino centro „Cinamon“ vadovė Alena Romanova.

Pasak jos, išskirtiniai filmo seansai Lietuvos ir Latvijos kino centruose – puiki galimybė šių šalių kino ir muzikos gurmanams dideliuose ekranuose pamatyti išgirtą filmą, kurio premjera sudrebino Veneciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Režisierius A. Dominikas yra pelnęs ne vieną įvertinimą. Jis yra gavęs „Auksinio liūto“ nominaciją Venecijos kino festivalyje (2007) bei „Auksinės palmių šakelės“ nominaciją 65-ajame Kanų kino festivalyje, yra apdovanotas „AFI Awards“ ir „IF Awards“ (2000), gavęs apdovanojimus tarpautiniame Stokholmo ir kino festivalyje ir kt. Jį išgarsino tokie filmai kaip „Kazino apiplėšimas“ (Killing them soflty, 2012) ir „ Džesio Džeimso nužudymas, kurį įvykdė bailys Robertas Fordas” (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, 2007) su Bradu Pittu pagrindiniame vaidmenyje. Be to, jo vardas visame pasaulyje nuskambėjo kartu su filmu „Žvilgsnis iš gilumos” (Chopper, 2000).

REKLAMA

Filmo „One More Time With Feeling” seansų Rygoje, Liepojoje ir Kaune pradžia – 19 val. Kauniečiai ir miesto svečiai bilietus gali įsigyti kino centro „Cinamon“ kasoje bei interneto svetainėje: https://cinamonkinas.lt/film/one-more-time-with-feeling

 

Apie Nick‘ą Cave’ą

„Nick Cave and The Bad Seeds“ – 1983 metais Australijoje, Melburne susibūrusi alternatyvaus roko grupė. Jos sudėtyje, be Nick‘o Cave’o – multiinstrumentalistas Mick‘as Harvey ir gitaristas Blixa Bargeld‘as. Grupė yra išleidusi 16 albumų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų