REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiojoje dalyje Europos sekmadienį vyraus ciklonas, todėl daug kur numatomi krituliai. Giedriau bus tik Italijoje, pietų Prancūzijoje, dalyje Skandinavijos. Kanarų salos kritulių išvengs, čia šils iki 22-iejų. Egipto kurortuose be debesėlio ir 27 šilumos.

REKLAMA
REKLAMA

Turkijos, Kretos paplūdimiuose irgi dažniausiai giedra, tačiau 10 laipsnių vėsiau nei Egipte. Italijos sostinėje – skaisti saulė, įšils iki 15-os. Tiek pat šilumos bus ir Barselonoje, tačiau apniukę. Be pragiedrulių ir britų salose, aplink Paryžių. Saulė pro debesis švystelės dalyje ir kitų Europos sostinių, bet bus ir debesų su krituliais.

REKLAMA

Lietuvoje sekmadienį žadama gana vėjuota ir su krituliais diena. Kritulių sulauksime jau naktį, daugiausiai – lietaus. Vietomis silpna lijundra, plikledis. Dieną kritulių bus protarpiais. Kris tai lietus, tai šlapdriba, o šalies šiaurės vakaruose ji pereis ir į sniegą. Beje, sekmadienį vakarop vietomis formuosis plikledis. Dieną pūs šaltas vakarų, šiaurės vakarų vėjas. Vietomis jo gūsiai sieks 15–20 m/s, o pajūryje 21–23 m/s. Klaipėdoje su krituliais kone visą parą, šils apie 6-7. Ties Šiauliais, Panevėžiu irgi be pragiedrulių.

Saulės nesimatys šeštadienį ir Aukštaitijos rytuose, sostinėje bus apie 4 šilumos. Kaune laipsniu kitų šilčiau, lietinga. Labai panašūs orai žadami ir Dzūkijos miestams. Pirmadienį ne tik protarpiais pasnigs, bet ir vietomis numatoma trumpa pūga. Daug kur plikledis. Beje, gūsingas vėjas trauksis nenoriai. Antradienį labiau atvės ir naktį, ir dieną, todėl vietomis kris jau ne lietus, o sniegas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų