REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje ir Kaune šeštadienį įžiebiamos pagrindinės miestų kalėdinės eglės. Kauniečiai galės džiaugtis interaktyvia eglute-karusele, o kaip atrodys Vilniaus kalėdinė eglutė iki įžiebimo laikoma paslaptyje.

Vilniuje ir Kaune šeštadienį įžiebiamos pagrindinės miestų kalėdinės eglės. Kauniečiai galės džiaugtis interaktyvia eglute-karusele, o kaip atrodys Vilniaus kalėdinė eglutė iki įžiebimo laikoma paslaptyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kūrėjai žada, kad Vilniaus Katedros aikštėje šeštadienį įžiebiama eglutė „užburs savo elegancija ir netikėta pasakiška kompozicija“. Eglę juosiantį Kalėdų miestelį Katedros aikštėje šiemet apšvies 50 tūkstančių eglės skraistės lempučių. Pati eglė sieks 27 metrų aukštį, tačiau bendras jos kompozicijos plotis bus net 50 metrų.

REKLAMA

Sostinės eglutė įžiebiama 19 valandą, šventiniame koncerte muzikinio pasakojimo personažais virs populiarūs Lietuvos atlikėjai.

Aplinkui eglę išsidėstys penkiasdešimt šventiškai išpuoštų Kalėdų miestelio namelių. Čia visą šventinį laikotarpį bus galima paragauti skanėstų, įsigyti dovanų, susitikti su draugais ir artimaisiais. Pirmą kartą Vilniaus Kalėdų miestelyje dalyvaujantys svečiai iš Vokietijos nustebins unikaliu „meduoliniu“ nameliu.

REKLAMA
REKLAMA

Kaune Rotušės aikštėje stovinčios 16 metrų aukščio eglės viršutinė dalis yra sudaryta iš maždaug keturiasdešimties gyvų eglučių. Apatinėje eglės dalyje įrengta konstrukcija, kuri iš lėto suksis, leisdama ant jos saugiai užlipti ir nulipti. Vaikams bus įrengta dvylika medinių arkliukų, o suaugusieji galės įsikurti ant kėdučių, suoliukų ir kitų meninių akcentų, kurie taip pat bus įrengti ant besisukančios platformos.

Eglutėje įrengta karuselė suksis nuolatos, ji turėtų atlaikyti apie šimtą žmonių. Ratu eglutės karuselė apsisuks per maždaug 20 minučių. Į eglutės kompoziciją įtraukta ir 12 namelių, kuriuose vyks įvairios veiklos lankytojams, bus prekiaujama šventiniais skanėstais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

18 valandą prasidėsiančioje įžiebimo šventėje pasirodymą surengs profesionali gatvės teatro trupė „La Compagnie des Quidams“ iš Prancūzijos. Pirmą kartą Kaune įspūdingą gatvės šou surengsianti kompanija pakvies žiūrovus kartu pasinerti į stebuklingą Kalėdų sapną, kurio pagrindiniai herojai – didžiuliai baltieji žirgai.

„Metamorfozių kupina kelionė bus romantiška ir be galo poetiška – juk čia nėra jokių barjerų tarp aktorių ir publikos, čia nėra žodžių – tik didinga simfoninė muzika, čia nėra vietos realybei – yra tik grožio ir pasakos iliuzija“, – nurodo savivaldybė.

REKLAMA

Vilniaus kalėdinė eglutė pernai susilaukė tarptautinio mėnesio – ji buvo įtraukta į kelis gražiausių pasaulio kalėdinių eglučių sąrašus, o savivaldybė nurodo, kad ji „diktuoja eglučių madas“. Kauno eglutė kasmet nustebina neįprastais sprendimais. Vilniaus meras Remigijus Šimašius teigia, kad miestai dėl eglučių grožio varžytis neturėtų.

„Tai nėra konkurencinės lenktynės, eglutė turi būti graži, įkvepianti, mieto pačiame centre. Man asmeniškai, kaip žmogui kartais kyla mintis, ar tos lenktynės dėl eglutės čia logiška, ar ne, nes tai kartais ir tuštumu pradeda kvepėti“, – Žinių radijui apie Vilniaus ir Kauno puošybos lenktynes penktadienį kalbėjo R.Šimašius.

Į Klaipėdos Teatro aikštę gyva eglutė atkeliavo penktadienį. Šventinių renginių pradžia ir eglutės įžiebimas uostamiestyje planuojama gruodžio 3 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų