REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios dalies Sauliaus Skvernelio paskelbtų kandidatų į ministrus politinės patirties stoka ir atotrūkis nuo juos delegavusios Valstiečių ir žaliųjų partijos gali tapti rimtu kliuviniu šios Vyriausybės veikloje, sako BNS kalbinti Seimo opozicinių partijų lyderiai.

Didžiosios dalies Sauliaus Skvernelio paskelbtų kandidatų į ministrus politinės patirties stoka ir atotrūkis nuo juos delegavusios Valstiečių ir žaliųjų partijos gali tapti rimtu kliuviniu šios Vyriausybės veikloje, sako BNS kalbinti Seimo opozicinių partijų lyderiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vertinu avansu pozityviai. (...) Avansu dėl to, kad žmonės ateina į svarbias politines pareigas, kur didelė darbo dalis susijusi ne tik susijusi su specialiom žiniom, bet didelė dalis darbo labai siejasi su politine patirtim, politiniu profesionalumu, kai reikia įtikinti Seimą, frakcijas, visuomenę vienu ar kitu sprendimu. Tai nemaža dalis kabineto narių tos patirties neturi daug, todėl gali būti, kad kažkam iš jų gali būti ne taip lengva tas pareigas realizuot“, - BNS vertindamas teikiamų ministrų kandidatūras ketvirtadienį sakė konservatorių vienas lyderių Andrius Kubilius.

REKLAMA

Anot jo, S.Skvernelio teikiama Vyriausybė politinės patirties stoka išsiskiria iš visų kitų ligšiolinių ministrų kabinetų.

„Demokratinių valstybių vyriausybės formuojamos tuo principu, kad ateina žmonės iš laiminčių rinkimus partijų, jie būna įgiję patirties, jie žino, kaip reikia bendraut su savo partija, kokias vertybes reikia įgyvendinti. Šiuo atveju taip nebus, dėl to kyla klausimų, į kuriuos atsakys tik pats gyvenimas“, - kalbėjo A.Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Opozicinio Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas teigia, jog didžiausiu kliuviniu būsimos Vyriausybės veikloje gali tapti tai, jog dalis ministrų nėra niekaip prisidėję rengiant juos delegavusių „valstiečių“ partijos programą.

„Dalis „valstiečių“ ministrų nėra partijos nariai, ir čia jokių problemų. Bet jie nesusiję ir su valstiečių programos rengimu. Todėl kai kur kyla abejonės ar „valstiečiai“ kaip nros turės įtaką šiems ministrams. Kita vertus, čia lieka viltis, kad jie gal nebus įsipareigoję realizuoti radikaliuosius „valstiečių“ rinkiminius pažadus. Mes turėjome tokią situaciją, kai S.Skvernelis buvo paskirtas tarsi „Tvarkos ir teisingumo“ ministru, Rokas Masiulis - tarsi Darbo partijos ministru ir būtent tos partijos tapo aštriausiais savo ministrų kritikais. Tai dabar programuojasi panaši situacija - tarsi ir „valstiečių“ ministrai bet nei su partija, nei su partijos programa nesusiję“, - svarstė E.Gentvilas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Liberalas išskyrė tai, jog naujajame ministrų kabinete dirbs tik dvi moterys ir tarp moterų lygybės klausimą nuolat pabrėžiančių socialdemokratų ministrų nebus nė vienos dailiosios lyties atstovių.

„Šmikiai“, - ironizavo moterų ministrų tarpe pasigedęs E.Gentvilas.

Itin svarbu, anot jo, kad išlaikoma nuosekli geopolitinė kryptis ir strategiškai svarbioms Užsienio reikalų ir Krašto apsaugos ministerijoms vadovaus patyrę ir patikimi diplomatai - Linas Linkevičius bei Raimundas Karoblis.

A.Kubilius savo ruožtu džiaugėsi, kad būsimoje Vyriuausybėje dirbs žmonės, kuriems svarbios atsakomybės buvo patikėtos dar pačiam A.Kubiliui būnant ministru pirmininku.

REKLAMA

„Yra pavardės, kurios tikrai nekelia jokių abejonių ir džiaugiuosi, kad kai kurie žmonės, kuriems dar mūsų Vyriausybės metu būnant jauniems suteikėme daug pasitikėjimo ir didelių atsakomybių, kaip, pavyzdžiui, Žygis Vaičiūnas ar Rokas Masiulis, kad jie imai atsakingų pareigų. Lygiai taip pat galiu pozityviai vertinti kai kuriuos kitus, kuriuos gal ne taip gerai pažįstu, bet žinau jų darbus - kaip kad Švietimo ministrės būsimos - MOSTA vadovės Jurgitos Petrauskienės“, - sakė A.Kubilius.

Paskirtasis premjeras S.Skvernelis ketvirtadienį paskelbė teikiamų kandidatų į būsimąjį Ministrų kabinetą sąrašą. Būsimoje Vyriausybėje „valstiečių“ koalicijos partneriams socialdemokratams teko trys ministrų portfeliai: užsienio reikalų, teisingumo ir ūkio.

Dauguma „valstiečių“ kandidatų į ministrus - nepartiniai ir anksčiau politikoje nedalyvavę savo sričių ekspertai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų