REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį naujuoju Lietuvos plaukimo federacijos prezidentu išrinktas iki šiol federacijos generalinio sekretoriaus pareigas ėjęs Emilis Vaitkaitis.

Trečiadienį naujuoju Lietuvos plaukimo federacijos prezidentu išrinktas iki šiol federacijos generalinio sekretoriaus pareigas ėjęs Emilis Vaitkaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lapkričio 23 d. Kaune vyko Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) ataskaitos ir rinkimų konferencija. Joje buvo renkamas naujas šios sporto šakos vadovas.

REKLAMA

Juo tapo Emilis Vaitkaitis, kuris iki šiol ėjo LPF generalinio sekretoriaus pareigas. Jis pakeis LPF ketverius metus vadovavusį ir po Rio olimpinių žaidynių iš šio posto pasitraukusį verslininką Tomą Kučinską. LPF E.Vaitkaitis dirba nuo 2009 m. Jis yra įgijęs ekonomikos ir biologijos magsitrų diplomus.

Iš viso dėl prezidento posto varžėsi keturi kandidatai - be E.Vaitkaičio, į jį pretendavo buvusio Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus patarėjas sporto klausimais Vytautas Janušaitis, jau anksčiau LPF vadovavusi Lietuvos sporto universiteto docentė Ilona Zuozienė ir Kauno plaukimo mokyklos vadovas Šarūnas Mažutaitis.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Plaukime esu nuo 5-erių, kai mama pirmą kartą atvedė į baseiną išmokti plaukti. Vėliau patekau pas trenerį Sigitą Skarelį ir plaukimas po truputį mano gyvenime užėmė vis didesnį vaidmenį. Plaukiko karjerą tęsiau iki 2008 metų (iš viso 23 metus), kai antrą kartą nepavyko patekti į olimpinę rinktinę. Šiandien galiu drąsiai pripažinti, kad 2 kartus nepatekimas į Olimpines žaidynes buvo ir yra geriausia, ką plaukimas galėjo man duoti. Nesu sugadintas olimpinio spindesio ir mano ego tvirtovė nėra pažeista.

2009 m. pradėjus dirbti Lietuvos plaukimo federacijoje, teko viską pradėti beveik nuo nulio. Plaukimo sporto šaka nebuvo itin populiari ir progresyvi. Lėšų bei žmogiškųjų išteklių vystyti bei populiarinti plaukimą nebuvo daug. Viską teko daryti savo jėgomis – sukurti internetinį puslapį, kurti jo turinį, bendrauti su žiniasklaida, ieškoti rėmėjų, bendradarbiauti su kitomis susijusiomis organizacijomis, teikti paraiškas įvairiems projektams, juos administruoti ir t. t.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po pirmų didesnių sporto laimėjimų plaukimo populiarumas pasiekė neregėtas aukštumas. Prie komandos prisijungė vienas geriausių Lietuvos verslininkų, investuotojų – Tomas Kučinskas, kuris tapo tuo žmogumi, iš kurio galėjau mokytis, kaupti patirtį. Nuo 2012 m. teko garbė dirbti kartu su vienu iš geriausių sporto vadybininkų – Mindaugu Špoku. Kartu organizavome iki šiol fenomenaliais laikomus plaukimo renginius. 2013 m. buvau paskirtas eiti generalinio sekretoriaus pareigas. Darbo tempai, apimtys ir siekiai buvo dideli.

Nuo 2013 metų teko dalyvauti visuose tarptautinių ir Europos federacijų susirinkimuose, kongresuose, įstojome į NORDIC šalių plaukimo asociaciją. Nuo 2009 metų visų be išimties Pasaulio bei Europos čempionatų metu (iš viso 8 čempionatai) buvau paskirtas eiti komandos vadovo pareigas. Įgijau patirties operatyviai ir savarankiškai priimti sprendimus stresinėse, nestandartinėse situacijose. Eidamas plaukimo federacijos generalinio sekretoriaus pareigas esu atsakingas už visą federacijos biudžeto formavimą, vykdymą, skaidrų lėšų panaudojimą, atsiskaitymą, kitą sklandų LPF darbą. Mano sukaupta patirtis ir aiški plaukimo vystymo kryptis leidžia priimti dar didesnį iššūkį – 2016–2020 m. vadovauti vienai iš perspektyviausių sporto šakų federacijų – Lietuvos plaukimo federacijai" - save LPF rinkimų rinkimų kampanijai sukurtame tinklapyje pristatė E.Vaitkaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų