REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už nugaros – keturios olimpinės žaidynės, prieš akis – dar bent viena. Bene garsiausia Lietuvos žiemos sporto šakų atstovė biatlonininkė 32-ejų Diana Rasimovičiūtė ginklo dar nesudeda, o priešingai – pasiryžusi įrodyti, kad ją „nurašyti“ dar per anksti.

Už nugaros – keturios olimpinės žaidynės, prieš akis – dar bent viena. Bene garsiausia Lietuvos žiemos sporto šakų atstovė biatlonininkė 32-ejų Diana Rasimovičiūtė ginklo dar nesudeda, o priešingai – pasiryžusi įrodyti, kad ją „nurašyti“ dar per anksti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš kelerius metus nuolat tarp greičiausių pasaulio biatlonininkių figūravusi lietuvė sezoną pasitinka su permainomis: ją vėl treniruoja latvių specialistas Vitalijus Urbanovičius, pas kurį ji treniravosi tada, kai pasiekė geriausius rezultatus karjeroje. Stratego padedama D.Rasimovičiūtė 2009-ųjų pasaulio čempionate Pjongčange (Pietų Korėja) finišavo 11-a, o 2010 metais Europos čempionate Taline (Estija) iškovojo du sidabro medalius.

REKLAMA

„Šiemet mano gyvenime pilna visokių įvykių. Gavosi taip, kad vėl treniruojuosi su treneriu Vitalijumi. Labai radikaliai niekas nesikeitė, bet pasikeitė treniruočių kokybė, – pasakojo D.Rasimovičiūtė. – Įveiktų kilometrų nėra daugiau, jų yra mažiau, bet viskas labiau akcentuota į niuansus, kurių trūksta man. Anksčiau labiau buvo koncentruojamasi į kiekybę, dabar tos kiekybės nėra.“

Pastarieji metai Lietuvos biatlono žvaigždei klostėsi ne itin sėkmingai. Praėjusią žiemą pasaulio čempionate sportininkė dalyvavo tik mišrių estafečių varžybose, o po jų dėl sveikatos problemų išvyko į Latviją.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvo visokių minčių dėl karjeros, stovėjau ant didelio svarstymo liepto – taip ar be. Bet vis tik nusprendžiau tęsti treniruotes, nes šiemet galime patekti į olimpines žaidynes su estafetės komanda, – sakė D.Rasimovičiūtė. – Tiesiog jei būčiau netęsusi treniruočių, merginos nebeturėtų tokios galimybės, nes nebeturėtumėme estafetės. Turėjau pagalvoti ne tik apie save, bet ir apie tas tris merginas, kurios treniruojasi mūsų komandoje.“

2018-ųjų olimpinėse žaidynėse estafetės komandas turės 20 šalių, užėmusių aukščiausias vietas pasaulio taurės įskaitoje. Praėjusį sezoną lietuvės – D.Rasimovičiūtė, Natalija Kočergina, Natalija Paulauskaitė ir Gabrielė Leščinskaitė – buvo klasifikuotos 22 pozicijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1-20 vietas Nacijų taurės įskaitoje užimsiančios šalys į rungtį galės deleguoti keturias biatlonininkes, o 21-22 vietos garantuos dvi kvotas olimpiadoje. Nors pagrindinis tikslas yra iškovoti maksimalų kelialapių skaičių, egzistuoja tikimybė, kad keturios Lietuvos komandos narės susikaus dėl dviejų ar net vienos vietos vykti į Pietų Korėją.

„Atmosfera komandoje gera, esame vieningos kaip kumštis ir kausimės visus metus dėl galimybės startuoti su estafete olimpiadoje, galvojame tik apie tai. Nėra ką dar mąstyt toliau. Turime padaryti viską, ką galime“, – konkurencijos tarp lietuvių neįžvelgia D.Rasimovičiūtė.

REKLAMA

Biatlonininkė ypač džiaugėsi Natalijos Paulauskaitės įsiliejimu į komandą: „Apie Nataliją galiu pasakyti tik visus geriausius žodžius. Man ji yra labai artima draugė, tai yra fantastika, jog ji atsirado mūsų komandoje“.

Išbandyti olimpinę trasą biatlonininkės galės dar šį sezoną – Pjongčange vyks vienas iš pasaulio taurės etapų, į kurį vyks ir lietuviai. Beje, aukščiausią vietą pasaulio čempionate per visą karjerą – 11-ą – D.Rasimovičiūtė užėmė būtent Pjongčange.

„Vieta lieka ypatinga, kai ten nuvažiuoji ir gaunasi toks rezultatas. Būtų gerai sustartuoti ir olimpiadoje, o jei dar važiuotumėm su estafetės komanda, tikrai būtų smagu, – šyptelėjo lietuvė. – Pjongčange sąlygos ypatingos – ten viskas gali labai pasikeisti per porą dienų aukštyn kojomis. Temperatūra iš pliuso į minusą arba atvirkščiai. Vandenynas yra labai arti ir jis gali daryti įtaką viskam – ir trasai, ir šaudymui. Ten bus labai nenuspėjamos olimpinės žaidynės.“

REKLAMA

Priešolimpinį 2016-2017 metų sezoną lietuviai jau pradėjo. Prieš savaitę jėgas jie išbandė atvirajame Norvegijos čempionate. Ten sėkmingiausiai tarp Lietuvos biatlonininkų pasirodė būtent D.Rasimovičiūtė, tiek sprinto, tiek bendro starto varžybose užėmusi 13-tas vietas.

Sprinte lietuvė „sutriuškino“ praėjusį sezoną pasaulio taurės varžybose į dešimtukus prasibrovusią latvę Baibą Bendiką, vos 2,6 sek. nusileido olimpinei vicečempionei vokietei Miriam Gossner, pademonstravo kone identišką greitį kaip šių metų pasaulio čempionate sidabrą asmeninėse lenktynėse iškovojusi Anais Bescond iš Prancūzijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jau senokai taip gerai jaučiausi. Kažkaip būdavo greitis ir nebūdavo šaudymo arba būdavo atvirkščiai. Džiugu, kad yra ir noras, ir džiaugsmas. Nebeprisimenu, kada taip stipriai džiaugiausi, kaip dabar, stovėdama starte. Man susidaro toks įspūdis, kad pastaruosius 3-4 metus dirbau labai daug ir per daug bei visada buvau pavargusi“, – spėliojo D.Rasimovičiūtė. Lietuvė nedrįso prognozuoti, ar vėl figūruos tarp greičiausių pasaulyje.

„Kažką tiksliai sakyti dar labai anksti, nes čia vis tiek pirmi startai. Jau kai įsibėgės žiema, tada matysime. Bet aišku, labai norėtųsi, kad greitis sugrįžtų“, – sakė D.Rasimovičiūtė.

Pasaulio taurės varžybos bei kova dėl bilietų į olimpines žaidynes prasidės jau šį savaitgalį: sekmadienį Estešunde (Švedija) vyks mišrių estafečių bei pavienių mišrių estafečių rungtys. Šį sezoną Lietuvos biatlonininkai dalyvaus visuose pasaulio taurės etapuose.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų