REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš sostinės valdančiosios koalicijos pavasarį pasitraukę Vilniaus „tvarkiečiai“ pareiškė norintys grįžti pas valdančiuosius - tam pritaria liberalai, tačiau už akių priimtu sprendimu stebisi apie tai nieko nežinoję konservatoriai ir socialdemokratai.

Iš sostinės valdančiosios koalicijos pavasarį pasitraukę Vilniaus „tvarkiečiai“ pareiškė norintys grįžti pas valdančiuosius - tam pritaria liberalai, tačiau už akių priimtu sprendimu stebisi apie tai nieko nežinoję konservatoriai ir socialdemokratai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tvarkiečių“ frakciją nuo trečiadienio papildė du nauji tarybos nariai - prie pernai išrinkto Gedimino Rudžionio prisijungė Bronius Cicėnas ir Valerijus Stankevičius, pakeitę taryboje buvusius ir į Seimą spalį išrinktus Juozą Imbrasą ir Rimą Andrikį. Meras Remigijus Šimašius tarybos posėdžio pradžioje perskaitė pranešimą, kuriame nurodoma, kad trijų „tvarkiečių“ frakcija jungiasi prie valdančiųjų.

REKLAMA

„Siekdami, kad Vilniaus miesto valdymas būtų pagrįstas sąžiningu gyventojų interesų gynimu, įsiklausymu į gyventojų nuomonę ir jų poreikius gerinant miestiečių gyvenimo kokybę, pareiškiame, kad nuo šių metų lapkričio 23 dienos esame Vilniaus miesto savivaldybės tarybos daugumoje (pozicijoje)“, - rašoma „tvarkiečių“ pareiškime.

„Sveikiname prisijungus, tikrai linkime mums visiems sklandaus darbo“, - repliką nuo savęs pridūrė meras.

REKLAMA
REKLAMA

Toks pareiškimas gerokai nustebino koalicijos partnerius konservatorius ir socialdemokratus.

Socialdemokratų vicemeras Gintautas Paluckas BNS sakė, kad partija šią naujieną sužinojo tik tarybos posėdyje ir kol kas neapsisprendė, kaip vertinti šį žingsnį. Tuo metu konservatoriai R.Šimašiaus vadovaujamų liberalų iniciatyvą priimti „tvarkiečius“ be konsultacijų su koalicijos partneriais įvertino kur kas griežčiau.

„Mums tai buvo visiškai netikėta žinia, nes koalicijos pasitarime tai nebuvo svarstyta. Po to, kai jie pasitraukė iš valdančiųjų šį pavasarį, jokių svarstymų dėl koalicijos sudėties išplėtimo ar susiaurinimo nebuvo. (...) Jei meras savarankiškai su jais susitikinėja ir priima sprendimus, tai yra tiek mero, tiek „Tvarkos ir teisingumo“ pareiškimai, bet jie galios neturi: laikome, kad koalicija yra tokia, kokia yra - be „Tvarkos ir teisingumo“, - BNS teigė naujasis konservatorių frakcijos seniūnas, vicemeras Valdas Benkunskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie susitikimą su atsinaujinusia „tvarkiečių“ frakcija meras skelbė savo antradienio darbotvarkėje.

Konservatoriai pabrėžia, kad iš esmės neatmeta „tvarkiečių“ galimybės dirbti koalicijoje, jei tai būtų suderinta su visais koalicijos partneriais.

Apie tai, jog palieka Vilniaus valdančiuosius „tvarkiečiai“ pranešė šių metų gegužę. Jie nurodė, kad nemato pažangos įgyvendinant partijų susitarimą. Sprendimą priėmė partijos valdyba, tad patiems Vilniaus „tvarkiečiams“ toks sprendimas tuomet taip pat buvo staigmena.

REKLAMA

Laikinasis „tvarkiečių“ vadovas Remigijus Žemaitaitis BNS sakė, kad sprendimą grįžti pas valdančiuosius priėmė partijos Vilniaus skyrius. Jis tikino, kad nuo gegužės situacija pasikeitė iš esmės: anot jo, tarybą paliko į Seimą išrinkti „kai kurie tarybos nariai, žiūrėję savo asmeninių dalykų“ ir trukdę bendram darbui. Jis taip pat aiškina, kad koalicija Vilniuje naudinga ir darbui Seime, kur Vilnių valdantys liberalai ir konservatoriai yra opozicijoje.

Jis taip pat atskleidė, kad už prisijungimą prie koalicijos atsinaujinusiai „tvarkiečių“ frakcijai pažadėtas svarbus Aplinkos ir energetikos komiteto vadovo postas, priklausantis liberalams, taip pat pavaduotojo pozicija dar viename komitete, greičiausiai - Paslaugų ir miesto ūkio komitete.

„Juozo Imbraso ir Broniaus Cicėno dėka Vilniaus gyventojams sumažėjo šilumos kaina, buvo jų dėka laimėtas teismas. Atsižvelgiant į jų nuopelnus, buvo pasiūlyta užimti Aplinkos komiteto pirmininko pareigas ir pavaduotojo komunalinio ūkio reikaluose“, - aiškino R.Žemaitaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų