REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atidaryti elektroninę parduotuvę tampa vis paprasčiau: nebereikia ilgų ir sudėtingų procesų, samdyti brangiai kainuojančių programuotojų ar derėtis su bankais dėl apmokėjimo būdų. Visa tai galima atlikti vos per dieną.

Atidaryti elektroninę parduotuvę tampa vis paprasčiau: nebereikia ilgų ir sudėtingų procesų, samdyti brangiai kainuojančių programuotojų ar derėtis su bankais dėl apmokėjimo būdų. Visa tai galima atlikti vos per dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasakysite, kad tai neįmanoma? Štai jums įrodymas, kaip tai galima padaryti:

1. Internetinio adreso registravimas

Jeigu jau turite idėją kuo prekiauti ir turite produktus, tuomet sugalvokite pavadinimą, kuriuo turėtų vadintis jūsų elektroninė parduotuvė. Stenkitės pasirinkti pavadinimą tokį, kuris būtų lengvai įsimenamas ir trumpas. Jis taip pat gali turėti sąsajų su jūsų produktais ar veikla. Patikrinkite ar tuo pavadinimu nėra rezervuotas interneto adresas ir jį įsigykite. Tai galite padaryti puslapiuose domenai.lt, serveriai.lt ar hostex.lt.

REKLAMA

2. Parduotuvės platformos pasirinkimas

Įsigijus svetainės internetinį adresą (domeną) reikia išsirinkti sistemą, kurios pagalba sukursite savo elektroninę parduotuvę. Tai lengviausia atlikti per elektroninių parduotuvių kūrimo ir nuomos sistemas, kurios siūlo nemokamai susikurti elektronines parduotuves arba jas išsinuomoti. Tiesa, nemokamoms parduotuvėms dažniausiai yra taikomi tam tikri apribojimai.

Lietuvių sukurtos sistemos, tokios kaip verskis.lt ar getshopin.lt leidžia nemokamai susikurti elektroninę parduotuvę, tačiau riboja parduodamų skirtingų produktų asortimentą. Tarkime, galite pardavinėti tik 10 ar 20 skirtingų produktų. Tačiau jeigu norite prekiauti daugiau produktų, tuomet tiesiog gali tekti mokėti apie 30 eurų nuomos mokestį per mėnesį arba vienkartinį elektroninės parduotuvės įsigijimo mokestį.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat galima rinktis ir užsienio kompanijų sukurtas elektroninių parduotuvių kūrimo sistemas, tokias kaip Shopify ar kitas.

Visos šios sistemos pateikia elektroninių parduotuvių šablonus, kuriuos galite redaguoti ir pildyti, tam nereikia jokių didelių sugebėjimų ar programuotojo žinių. Galite pridėti prekes, kurti ir keisti aprašymus, dėlioti kitą svetainės turinį. Kiek laiko sugaišite šioje vietoje priklauso nuo to, kiek ketinate keisti ir pildyti turinį.

3. Pasirinkite mokėjimo būdą

Pasirinkus platformą ir pradėjus tvarkyti tinklalapio turinį, galite iškart pereiti prie apmokėjimo būdų integracijų. Norint prekiauti internetu, derėtų turėti platų atsiskaitymo būdų pasirinkimą, nes klientai nori atsiskaityti jiems įprastu ir patogiu būdu. Šioje vietoje jums gali padėti Paysera mokėjimų sistema, kurią lengvai integruosite į elektroninę parduotuvę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jeigu planuojate užsiimti prekyba į užsienio šalis, už Europos sąjungos ribų, tuomet papildomai reikėtų pagalvoti apie šiek tiek brangesnę įmokų surinkimo sistemą PayPal, su kuria įmokas galėsite surinkti ir tolimesnėse šalyse, tarkime, JAV, Australijoje, Kinijoje.

4. Tinklalapio kūrimo darbai

Sukurkite prekių grupes, užpildykite kontaktinę informaciją, iš esablonai.lt nemokamai parsisiųskite sutarčių šablonus bei taisykles, kurias skelbsite viešai. Sukelkite ir aprašykite informaciją apie parduodamus produktus, sudarykite kainodarą. Sukurkite socialinio tinklapio puslapį ir jį susiekite su elektronine parduotuve. Taip pat pasirinkite, kaip ketinate pristatyti prekes klientams bei susitarkite su kurjeriais dėl prekių pristatymo sąlygų ir kainos.

REKLAMA

5. Baigiamieji darbai

Atsidarius sąskaitą ir sukūrus įmokų surinkimo projektą, suraskite elektroninės parduotuvės administravimo sistemoje skiltį apmokėjimo būdai ir integruokite mokėjimo įskiepį bei suveskite įmokų surinkimo projekto duomenis.

Ir štai, klientai jau gali įsigyti jūsų prekes. Tiesiog, reikia toliau dirbti ir tobulinti elektroninės parduotuvės turinį ir jį testuoti.

Tad, jeigu nusprendėte pradėti elektroninę prekybą jums padės trumpa atmintinė, kaip tai atlikti ir kiek laiko tai gali užimti:

1. Internetinio adreso (domeno) registravimas – 15 min. 2. Platformos pasirinkimas ir projekto sukūrimas – 10 min. 3. Mokėjimo būdo pasirinkimas 25 min. 4. 10 prekių sukūrimas ir aprašymas – 1 val. 5. Informacija apie parduotuvę, kontaktai – 30 min. 6. Sutarčių parengimas pagal šablonus – 1 val. 7. Svetaines testavimas – 30 min.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų