REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus centre įsikūręs benamis: neketinu iš čia kraustytis

Nakvynės namuose bijo prisigaudyti blusų

„Nepykstu ant gyvenimo. Gyventi gatvėje – geriau nei nakvynės namuose. Ten gali blusų prisigaudyti, o čia jos neužpuls. Maža to, pats sau šeimininkas esu, kada noriu, tada ir išeinu“, - pokalbį su žurnalistu pradėjo 55-erių Jevgenijus.

„Nepykstu ant gyvenimo. Gyventi gatvėje – geriau nei nakvynės namuose. Ten gali blusų prisigaudyti, o čia jos neužpuls. Maža to, pats sau šeimininkas esu, kada noriu, tada ir išeinu“, - pokalbį su žurnalistu pradėjo 55-erių Jevgenijus.

REKLAMA

Iš žmonių išmestų daiktų „namus“ susikūrusį vyrą atsitiktinai pavyko rasti prie apleisto restorano pastato Jasinskio gatvėje, šalia vaizdingo Tauro kalno iš vienos pusės ir Gedimino prospekto ties Lukiškių aikšte iš kitos. Prie pastato sienos guolį susirentusį vyrą nuo judrių Jasinskio-V. Kudirkos gatvių „saugo“ apžėlę krūmai.

Išgyveno, nes vaikščiojo

Būtent dėl krūmų praeiviams pastebėti benamio guolį nėra taip paprasta. Žmonių Jevgenijus teigia nebijantis, mat jie yra labai geri, dažnai atneša maisto. Tiesa, pasitaiko ir tokių, kurie ragina eiti dirbti. Dažytojo amato pramokęs vyras apie darbą kalbėti nenori. Nepaisant visko, kraustytis iš Vilniaus centro benamis neketina, o vien mintis apie nakvynės namus jį net nupurto.

REKLAMA
REKLAMA

„Nakvynės namuose gyventi galima, bet ten blusų prisigaudyti įmanoma. Todėl geriau gatvėje gulėsiu. Man žiemą nebūna šalta. Taip ir gulėsiu“, - užtikrino Jevgenijus. Vyras prisiminė šalčius prieš trejus metus, kai, anot jo, gatvėje mirtinai sušalo kelios dešimtys žmonių: „O aš išgyvenau. Nemiegojau, vaikščiojau ir išgyvenau!“

REKLAMA

Gatvėje Jevgenijus atsidūrė 2011 m. Kas nutiko, Jevgenijus atsakyti negalėjo arba, greičiausia, nenorėjo. „Nežinau, kas ten nutiko prieš penkerius metus, bet man patinka toks gyvenimas. Į nakvynės namus tikrai neisiu. Ten kaip kalėjimas, kai 8 val. ryto išvaro į lauką“, - pridūrė tv3.lt pašnekovas.

Apie šeimą nė žodžio

Artimųjų Jevgenijus teigė neturintis, bet šeimą buvo sukūręs. „Apie žmoną aš nieko nekalbėsiu. Turėjau ją, bet nekalbėsiu apie tai. Vaikų neturėjome“, - nusisukdamas vyras aiškiai parodo, kad pokalbis apie tai yra baigtas.

REKLAMA
REKLAMA

Jevgenijus pasakojo, kad išgyvena iš surinktų butelių bei skardinių, dar ir žmonės palieka maisto. „Geri žmonės Lietuvoje. Policija taip pat neveja. Atvykę pareigūnai nieko nesakė, tik pasakė, kad vieta, kurioje gyvenu liktų tvarkinga. Jaunimas taip pat draugiškai elgiasi. Jauni žmonės apskritai yra labai geri.

Toliau taip ir gyvensiu. Per dieną „užsidirbu“ apie 2-3 eurus. Vaikščioti reikia daugiau ir surinksi tų pinigėlių. Turiu draugą balandį. Būk žmogus ir gyvūnai taps tavo draugais. Jis kaip naminis, draugaujame“, - pasakojo visuomenės paribyje atsidūręs 55 metų vyras.

Portalo tv3.lt pašnekovas pridūrė, kad gyvenime džiaugiasi kiekviena diena: „Vieną dieną pragyvenu, man jau yra gerai. O kas bus antrą dieną, negalvoju.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų