REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija turi suverenią teisę imtis visų būtinų priemonių savo saugumui užtikrinti, turint galvoje NATO vykdomą agresyvią politiką, antradienį pareiškė Kremlius.

Rusija turi suverenią teisę imtis visų būtinų priemonių savo saugumui užtikrinti, turint galvoje NATO vykdomą agresyvią politiką, antradienį pareiškė Kremlius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Rusija daro viską, kas būtina, kad užtikrintų savo saugumą NATO vykdant ekspansiją link jos sienų“, – sakė žurnalistams Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

REKLAMA

Taip jis atsakė į prašymą pakomentuoti pranešimus apie raketų kompleksų dislokavimą Kaliningrado srityje.

„NATO iš tiesų yra agresyvus blokas. Todėl Rusija tuo tikslu daro viską, ką gali“, – pridūrė Kremliaus atstovas.

Jis pabrėžė, kad Rusija „turi visas suverenias teises imtis reikalingų priemonių savo teritorijoje“.

Pirmadienį šaltiniai pranešė, kad Rusija dislokavo Kaliningrado srityje modernių pakrančių gynybos raketinių kompleksų „Bastion“. Jie nurodė, kad jais apginkluotas Rusijos Baltijos laivyno raketų dalinys.

REKLAMA
REKLAMA

Lapkričio 19 dieną Baltijos laivyno, kurio pagrindinė bazė yra Kaliningrado srityje, spaudos tarnyba pranešė, kad laivyno raketų daliniai "pritaiko infrastruktūrą ir vykdo planuotą ginkluotės keitimą naujais pakrančių gynybos ir operatyviniais taktiniais raketų kompleksais".

Spaudos tarnyba nepatikslino, kokie konkrečiai kompleksai bus dislokuoti Rusijos vakariniame anklave.

Mobilieji pakrančių gynybos raketų kompleksai „Bastion“, naudojantys viršgarsines valdomąsias priešlaivines raketas „Oniks“, gali smogti taikiniams, esantiems jūroje už 350 km, o sausumoje – esantiems už 450 kilometrų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienas kompleksas gali turėti iki 36 raketų.

Pasak karybos ekspertų, Kaliningrado srityje dislokuoti „Bastion“ prireikus galėtų užkirsti kelią priešo laivams įplaukti į Baltijos jūrą per Danijos sąsiaurius, taip pat smogti bet kokiems taikiniams visoje Lenkijos teritorijoje.

Anot Lietuvos krašto apsaugos ministerijos, Rusija kryptingai ir nuosekliai tęsia Kaliningrado srities militarizavimą, siekdama apriboti sąjungininkų pajėgų įvedimą į Baltijos šalis.

„Šiuo konkrečiu atveju Rusija, dislokuodama pakrančių gynybos raketų kompleksą „Bastion“ Kaliningrade, stiprina savo A2/AD pajėgumus Baltijos jūros regione. Ši ginkluotės sistema skirta riboti prieigą jūriniu keliu, apsunkinti galimą sąjungininkų pastiprinimo patekimą į Lietuvą, Latviją ir Estiją per Baltijos jūrą“, - atsakydamas į BNS klausimą nurodė KAM Visuomenės informavimo skyrius.

„Tokie Rusijos veiksmai neprisideda prie saugumo didinimo Europoje“, - teigiama komentare.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų