REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį parlamentarai patvirtino visų 15 Seimo komitetų vadovybę.

Antradienį parlamentarai patvirtino visų 15 Seimo komitetų vadovybę.

REKLAMA

Už tai balsavo 121 Seimo narys, prieš buvo vienas, dešimt susilaikė.

Komitetų vadovus Seimas pradėjo svarstyti dar praėjusią savaitę, per tą laiką buvo pakeistas Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas bei pavaduotojas ir Žmogaus teisių komiteto vicepirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį ketvirtadienį Seimas Biudžeto ir finansų komiteto pirmininku buvo pradėjęs tvirtinti „valstiečio“ Viktoro Rinkevičiaus kandidatūrą, jo pavaduotojais turėjo tapti socialdemokratas Andrius Palionis bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovė Rita Tamašunienė. Pastarosios kandidatūrai pasipriešino konservatoriai, teigdami, kad Biudžeto ir finansų komiteto vicepirmininko postas priklauso opozicijai, tuo metu Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcija nėra pasiskelbusi opozicine.

REKLAMA

Tačiau antradienį susirinkęs Biudžeto ir finansų komitetas perrinko ne tik vicepirmininką, bet ir pirmininką. Juo tapo anksčiau „valstiečių“ kandidatu į finansų ministrus įvardytas Stasys Jakeliūnas. Jo pavaduotojais išrinkti socialdemokratas A.Palionis ir liberalas Kęstutis Glaveckas.

Šios permainos lėmė pasikeitimą Žmogaus teisių komiteto vadovybėje. Šio komiteto vicepirmininku vietoj anksčiau išrinktos liberalės Viktorijos Čmilytės-Nielsen patvirtintas Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovas Leonardas Talmontas. Komiteto pirmininku liko „valstietis“ Valerijus Simulikas.

REKLAMA
REKLAMA

Audito komiteto pirmininke tapo konservatorė Ingrida Šimonytė, pavaduotoju – „valstiečių“ frakcijos narys Naglis Puteikis, Aplinkos apsaugos komiteto – „valstietis“ Kęstutis Mažeika, pavaduotoju – liberalas Simonas Gentvilas, Ekonomikos komiteto – „valstietis“ Virginijus Sinkevičius, pavaduotoju – konservatorius Dainius Kreivys, Europos reikalų komiteto – socialdemokratas Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas. Jis turės septynis pavaduotojus iš įvairių frakcijų.

Socialinių reikalų ir darbo komitetui vadovaus socialdemokratas Algirdas Sysas, jo pavaduotoju bus „valstietis“ Tomas Tomilinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitas socialdemokratas Julius Sabatauskas patvirtintas Teisės ir teisėtvarkos komiteto vadovu, pavaduotojo postas teko konservatoriui Stasiui Šedbarui.

Užsienio reikalų komiteto pirmininku išrinktas socialdemokratas Juozas Bernatonis, jo pavaduotoju dirbs „valstietis“ Egidijus Vareikis.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininku patvirtintas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Vytautas Bakas, pavaduotoja – konservatorė Rasa Juknevičienė.

Kaimo reikalų komitetui vadovaus „valstietis“ Andriejus Stančikas, jo pavaduotojo pareigas eis konservatorius Kazys Starkevičius.

REKLAMA

Kultūros komitetui vadovaus „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis, jį pavaduos liberalas Arūnas Gelūnas.

Sveikatos reikalų komitetui vadove tapo „valstietė“ Agnė Širinskienė, pirmininko pavaduotoju – „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis.

„Valstietį“ Eugenijų Jovaišą vadovu išsirinko Švietimo ir mokslo komitetas, jo pavaduotoju tapo konservatorius Mantas Adomėnas.

Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininku tapo „valstietis“ Povilas Urbšys, pavaduotoju – konservatorius Algis Strelčiūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų