REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagrindinis laukiantis darbas Seimui pritarus jo kandidatūrai į premjerus bus ministrų kabineto suformavimas, sako Saulius Skvernelis.

Pagrindinis laukiantis darbas Seimui pritarus jo kandidatūrai į premjerus bus ministrų kabineto suformavimas, sako Saulius Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pagrindinis darbas – suformuoti ministrų kabinetą, Vyriausybės programos projektą parengti tokį, (kad tiktų tiems), kurie šiandien nerado konkrečių atsakymų. Ir iššūkis yra suformuoti politinio pasitikėjimo komandą. Vienas iš svarbiausių dalykų, kuris šios savaitės plenariniame posėdyje bus, valstybės biudžetas, sprendimai reikalingi dėl Darbo kodekso, socialinio modelio“, – antradienį žurnalistams Seime sakė S.Skvernelis, paklaustas apie pirmuosius darbus Seime gavus pritarimą dėl vadovavimo Vyriausybei.

REKLAMA

Seimas antradienį pritarė, kad 46 metų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatas, buvęs policijos vadovas ir vidaus reikalų ministras S.Skvernelis būtų skiriamas premjeru. Už tai balsavo 90 parlamentarai, prieš buvo keturi, susilaikė 33.

S.Skvernelis patvirtino, jog buvęs Lietuvos banko Finansinių paslaugų ir rinkų priežiūros departamento direktorius Vilius Šapoka yra kandidatas į finansų ministrus, tačiau apie kitas kandidatūras nekalbėjo.

REKLAMA
REKLAMA

„Yra kandidatų“, – žurnalistų klausiamas, ar, be V.Šapokos, dar yra kandidatų vadovauti Finansų ministerijai, atsakė S.Skvernelis. Tačiau perklaustas, ar V.Šapoka yra realiausias kandidatas į šias pareigas, S.Skvernelis atsakė: „Tikriausiai“.

Iš Lietuvos banko liepą pasitraukęs V.Šapoka BNS patvirtino svarstantis galimybę užimti finansų ministro pareigas „valstiečių“ Vyriausybėje.

Klausiamas apie kitas ministrų kandidatūras, S.Skvernelis atsakė: „Visus keturiolika ministrų kandidatų jūs sužinosite vienu metu“. Taip pat S.Skvernelis sakė antradienį jokių oficialių susitikimų neplanuojantis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol „valstiečių“ pagrindiniu kandidatu tapti finansų ministru įvardintas Stasys Jakeliūnas antradienį išrinktas Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininku - jis išrinktas vietoje praėjusią savaitę komitetui vadovauti paskirto „valstiečio“ Viktoro Rinkevičiaus.

S.Skvernelis šį sprendimą sakė esant jo kaip būsimo ministro pirmininko „tam tikra auka“, kompetentingą žmogų paliekant Seimui.

„Mes susidūrėme su didžiuliu iššūkiu Seime kalbant apie Biudžeto ir finansų komiteto pirmininką, pozicija svarbi, tai parodė pora savaičių kalbant dalykiniai klausimais, tai galbūt ir mano tam tikra auka Seimui, bet aš kaip Vyriausybės vadovas esu suinteresuotas stipriu žmogumi, turinčiu kritinį analitinį mąstymą. Kadangi galimybės į Seimo komitetą pasikviesti iš išorės žmonių nėra, tik Seimo nariai gali būti, o kitą stiprų kandidatą į ministro pozicijas aš jums pateiksiu“, – sakė S.Skvernelis.

REKLAMA

Klausiamas, ar tai reiškia, kad V.Rinkevičiui šioms pareigoms trūksta kompetencijos, S.Skvernelis neatsakė, taip pat neigė, jog S.Jakeliūno kandidatūra galėjo susidurti su kliūtimis skiriant jį ministru. „S.Jakeliūnas visiems tiko“, – tvirtino S.Skvernelis.

Premjerą Lietuvoje skiria prezidentas Seimo pritarimu. Ministras pirmininkas ne vėliau kaip per 15 dienų nuo jo paskyrimo pristato Seimui savo sudarytą ir prezidento patvirtintą Vyriausybę, pateikia svarstyti jos programą.

Vyriausybė gauna įgaliojimus veikti, kai Seimas posėdyje dalyvaujančių narių balsų dauguma pritaria jos programai.

Nepartinis S.Skvernelis Seimo rinkimuose dalyvavo su LVŽS, jos kandidatų sąraše buvo įrašytas pirmuoju numeriu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų