REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irma pradėjo kovoti su svoriu dar būdama paauglė: alinančios dietos, išsekimas ir vis augantys kilogramai kėlė neviltį. Visgi, dabar 30 metų mama atrodo stulbinamai, o rezultatą moteriai pavyko pasiekti vos per porą mėnesių.

Irma pradėjo kovoti su svoriu dar būdama paauglė: alinančios dietos, išsekimas ir vis augantys kilogramai kėlė neviltį. Visgi, dabar 30 metų mama atrodo stulbinamai, o rezultatą moteriai pavyko pasiekti vos per porą mėnesių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Svoris ir išvaizda visą gyvenimą buvo mano didžiausi kompleksai. Kadangi esu aukšta ir dar stambi, tai mokykloje prie merginų jausdavausi, tiesiog, gigantiška. Beveik 12 metų aktyviai sportavau krepšinį, tačiau tai niekaip nepadėjo susitvarkyti su svorio problema, tad ilgainiui griebiausi drastiškų lieknėjimo būdų – dietų.

REKLAMA

Nėra tokios dietos, kurios nebūčiau išbandžiusi, o vėliau buvo prieita prie visiško savęs alinimo, badavimo ir jokio maisto neturėjimo burnoje net porą savaičių. Kartais iš silpnumo nesugebėdavau nieko daryti, nes jausdavausi taip, jog tuoj nualpsiu. Žinoma, trumpalaikiai rezultatai būdavo, tačiau kaip ir po visų badavimų vėliau svoris grįždavo“, – savo išgyvenimais dalinasi Irma.

Per porą mėnesių rezultatai, kurių siekė daug metų

Pašnekovė prisimena, jog neblogų rezultatų pavyko pasiekti lankantis sporto salėje ir gana skurdžiai valgant, tačiau vėliau vis tiek viskas baigdavosi atsikratytų kilogramų sugrįžimu.

REKLAMA
REKLAMA

„Prieš pastojant pradėjau bėgioti, tuo ryžtingai užsiėmiau apie metus, tačiau rezultatai nedžiugino. Taip, dabar jau suprantu, jog tuo metu nieko nenutuokiau apie subalansuotą mitybą. Anksčiau maniau, kad maitinuosi sveikai, tačiau pasirodo, viską dariau atvirkščiai.

Atsitiktinai socialiniame tinkle „Facebook“ pastebėjau diskutuojant merginas apie lieknėjimą bei trenerę, padėjusią pasiekti atsikratyti svorio, nuotraukas, kuriose visos dalinosi savo pasiektais rezultatais. Mane sužavėjo merginų kūno pokyčiai, valia, sveika gyvensena ir pagalvojau, kad šiose nuotraukose galiu atsidurti ir aš“, – kalba sulieknėjusi moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nieko nelaukdama Irma kreipėsi į trenerę ir su dideliu nekantrumu ėmė laukti savo mitybos bei asmeninės treniruotės plano, mat tokio niekada neturėjusi. Vos tik susipažinusi su paruoštu planu moteris suvokė, kad anksčiau darė begalę klaidų, kurios nepaisant didelių pastangų ir užkirsdavo kelią lieknėjimo link.

Lieknėjant atsisakyti skanėstų nereikėjo

Moteris, vos savaitę pasilaikiusi mitybos plano suprato, kad lieknėti ir sveiktai gyventi yra nepaprastai gera bei paprasta – valgai daug, skaniai, o svoris nuolat palaipsniui juda norima linkme.

REKLAMA

„Labai patiko patiekalų įvairovė, su nekantrumu laukdavau sekančios dienos, kadangi patiekalai buvo vienas už kitą skanesni, atradau daug neragautų skonių, o svarbiausia – viskas buvo lengvai pagaminama. Taigi, sveikos mitybos ir pratimų namuose rezultatas – vos per aštuonias savaites atsikračiau 14 kg., prisiminus, jog to siekiau nuo 15 metų, toks laikotarpis išties neįtikėtinas.

Visiškai atsisakyti tam tikrų maisto produktų net nereikėjo, tiesiog, teko suderinti laiką ir kiekį, kada, ką tinkamiausia valgyti. Mityba atrodė maždaug taip: pusryčiams avižiniai blynai, košės, sumuštiniai ir saldūs skanėstai bei dar daugybė skanių patiekalų, pietūs taip pat įvairūs, t.y. pradedant vištiena ir baigiant sveikesnės versijos mėsainiais, bulviniais blynais ar balandėliais. Vakarienei dažnai valgiau sočias sriubas, įvairius žuvies patiekalus ar mėsą su daržovėmis bei sveikesniais padažiukais.

REKLAMA

Taigi, pasikeitimai akivaizdūs, komplimentų sulaukiau iš visų, svarbiausia, kad sugebėjau šalin nustumti pasiteisinimus ir tikėti tuo, ką darau. Sunku patikėti, kad šiuo metu būdama mama atrodau nepalyginamai geriau, nei būdama dvidešimties. Džiaugiuosi, kad kardinaliai pasikeitė ne tik išvaizda, bet ir požiūris į maistą, tapo svarbu, ką dedu į burną“, – tvirtina Irma.

Nutukimo priežastis – savęs nemylėjimas

Pasiteiravus pačios trenerės nuomonės, kokios yra esminės moterų nutukimo priežastys, specialistė mano, jog šiandien moterys dėl didelio gyvenimo tempo ir skubėjimo visiškai nustoja save mylėti, taip pamiršdamos sau skirti dėmesio. Taip pat prie svorio problemos prisideda ir šių dienų moterų psichologinė būsena, kada dauguma iš jų kasdienį stresą, tiesiog, „suvalgo“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ar lieknėjant būtinos „cheat day“? Ne, jos tikrai nebūtinos. Šios daromos tam, kad žmogus morališkai pailsėtu nuo griežto mitybos režimo ir užsikrautu angliavandenių. Didžiausia klaida, kada moterys, kurios, tiesiog, keičia mitybą į sveikesnę per „cheat day“ neretai sušlamščia iki 10000 kcal., iš kurių 7000 kcal. būna cukruotos kalorijos.

Sveika mityba ir sportinė dieta yra skirtingi dalykai, todėl, manau, kad žmogui, kuris gyvena sveikai „cheat day“ yra nereikalingas dalykas, kadangi sveika mityba palaiko balansą ir tokių nesveiko maisto dienų, tiesiog, nesinori“, – sako mitybos specialistė ir trenerė Jūratė Gliožerienė, „Never Give Up“ įkūrėja.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų