REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, sveikindama Latviją Nepriklausomybės dienos proga, džiaugiasi gerais dvišaliais ryšiais ir tikisi, kad jie plėtosis.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, sveikindama Latviją Nepriklausomybės dienos proga, džiaugiasi gerais dvišaliais ryšiais ir tikisi, kad jie plėtosis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sveikinimo laiške Latvijos vadovui Raimondui Vėjuoniui prezidentė pabrėžė, kad Lietuva vertina Latviją kaip labai artimą partnerę, su kuria gali nuosekliai ir sėkmingai dirbti kartu, vieningai siekti tikslų, ginant svarbiausius abiejų šalių piliečių interesus ir įgyvendinant bendrus, valstybes stiprinančius prioritetus gynybos, energetikos, ekonomikos ir kitose srityse.

REKLAMA

Šiais metais Lietuva ir Latvija mini 25-ąsias atkurtų diplomatinių santykių metines. Šalies vadovės teigimu, atkūrusios laisvas ir nepriklausomas valstybes abi šalys, artimiausios kaimynės ir sąjungininkės nuo 1918-ųjų metų, išlieka bendramintės, stiprinant valstybes, demokratines institucijas ir pilietinę visuomenę.

Prezidentė pabrėžė, kad be reikšmingo politinio ir strateginio dialogo, Lietuvą ir Latviją pirmiausia sieja išskirtiniai žmonių ryšiai, bendra patirtis ir sėkmingai įveiktų iššūkių sutvirtinta draugystė.

REKLAMA
REKLAMA

Sveikinimą Latvijai penktadienį paskelbė ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Didžiuojamės, kad Lietuva ir Latvija įstojo į NATO ir Europos Sąjungą, prisijungė prie Šengeno zonos, įsivedė eurą, ir džiaugiamės augančiomis mūsų ekonomikomis“, – rašoma ministro sveikinime ir pabrėžiama, kad šiandien regionui susiduriant su rimtais iššūkiais saugumui Lietuva ir Latvija turi kartu siekti NATO sąjungininkių nuolatinio karinio buvimo Baltijos regione, energetinį saugumą stiprinti Baltijos šalių elektros sistemą sinchronizuojant su Europos kontinentiniais tinklais, taip pat geležinkelius integruoti į Europos transporto infrastruktūrą.

Latvijos nepriklausomybės diena minima lapkričio 18 dieną, pažymint 1918 metų lapkričio 18 dieną Latvijos liaudies tarybos paskelbtą Latvijos nepriklausomybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų