REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalai nepritars kandidato į premjerus Sauliaus Skvernelio skyrimui, jei formuojama nauja Vyriausybė neatsisakys ketinimų didinti mokesčius didelei daliai dirbančių Lietuvos žmonių, – sako Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos vadovas Eugenijus Gentvilas.  

Liberalai nepritars kandidato į premjerus Sauliaus Skvernelio skyrimui, jei formuojama nauja Vyriausybė neatsisakys ketinimų didinti mokesčius didelei daliai dirbančių Lietuvos žmonių, – sako Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos vadovas Eugenijus Gentvilas.  

REKLAMA

Šiandien Liberalų sąjūdžio frakcija susitiko su S. Skverneliu, susitikimo metu aptartos būsimos Vyriausybės darbo gairės ir prioritetai. Lankydamasis frakcijoje S. Skvernelis patvirtino, kad mokesčių sistemą ketinama koreguoti orientuojantis į didesnį apmokestinimo progresyvumą.  

„Faktas tas, kad S. Skvernelio kandidatūros negalime vertinti atskirai nuo naujos Vyriausybės nuostatų ir programos. Girdime, kad „valstiečių“ lyderiai žada naują mokesčių pertvarką, po kurios uždirbantys 1000 eurų, arba maždaug 760 eurų „į rankas“, turės mokėti dar didesnius mokesčius.

Tai būtų esminė naujosios Vyriausybės klaida. Liberalai kategoriškai nepritaria ir nepritars tokiems siūlymams, nes tai sužlugdys bet kokią žmonių motyvaciją, norą stengtis ir dirbti. Be to, tai reikštų, kad dar daugiau žmonių nusipirks bilietą į vieną pusę skrydžiui iš Lietuvos“, – teigė Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos vadovas E. Gentvilas.

REKLAMA
REKLAMA

Kandidatas į premjerus: pinigais iš „šėšėlio“ biudžeto skylių neužkamšysime

S. Skvernelis sako, kad biudžeto skylių nepavyks užkamšyti lėšomis, surinktomis vien iš „šėšėlio“. Jis sako, kad mokesčių mokėtojai turi teisę reikalauti, kad jų išlaikomos valstybės institucijos, atsakingos už kovą su šešėline ekonomika greitai ir efektyviai atliktų savo funkcijas.

REKLAMA

„Tik traukdami pinigus iš šešėlio, savo biudžeto skylių neužkamšysime, bet tą reikia daryti“, - Seime ketvirtadienį teigė S. Skvernelis.

Vienu Vyriausybės veiklos prioritetų jis vadina valstybės įmonių veiklos efektyvumą: „Čia glūdi didžiuliai resursai ir rezervai“.

Jis taip pat sako, kad nemažai lėšų padėtų sutaupyti pertvarkytas viešasis sektorius.

Žada svarbius pokyčius

S.Skvernelis be kita ko žada pokyčių valstybės finansams labiausiai imliose srityse - švietimo, sveikatos ir socialinės apsaugos sistemoje.

„Kalbant apie valstybės finansams labiausiai imlias sritis - švietimą, sveikatos ir socialinę apsaugą - čia pokyčiai irgi būtini, nes daug kur mes lėšas naudojame neefektyviai“, - teigė kandidatas į premjerus.

REKLAMA
REKLAMA

S.Skvernelio teigimu, Lietuvos šešėlinės ekonomikos mastai yra santykinai dideli: „Įvairių vertintojų vertinimai skiriasi nuo 15 iki 26 proc. bendrojo vidaus produkto“.

Jis žada „ne vien kovoti su žmonėmis ir verslu, veikiančiu ekonomikos šešėlyje“, bet ir kurti sąlygas ir paskatas, kad jie taptų skaidrios ir oficialios ekonominės veiklos dalyviais.

„Tam itin svarbus pasitikėjimas. Piliečių sąvoka su valstybe daugiausiai vyksta per savivaldybes, ar valstybės ir savivaldybių institucijas. Ar tai būtų savivaldybių administracijos, mokesčių inspekcija, darbo birža ir panašiai. Būtent šių institucijų veikslo efektyvumas ir piliečių aptarnavimo kokybė, didele dalimi formuoja požiūrį į valstybę ir savo vietą joje. Mokesčių mokėtojai turi teisę reikalauti, kad jų išlaikomos valstybės institucijos greitai ir efektyviai atliktų savo funkcijas, o centrinė valdžia nustatytų skaidres ir aiškias jų veiklos taisykles, tada bus mažiau noro slėptis šešėliuose“, - aiškino kandidatas į premjerus.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų