REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis patarė į Seimą išrinktiems partijos nariams vengti interesų konfliktų ir dirbti skaidriai.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis patarė į Seimą išrinktiems partijos nariams vengti interesų konfliktų ir dirbti skaidriai.

REKLAMA

Tokius nurodymus „valstiečiai“ išgirdo per trečiadienį Seimo rūmuose vykusį LVŽS tarybos posėdį.

„Pakartojau, kad tikimės labai skaidraus Seimo narių darbo. Šnekėjomės apie tai, kad mūsų Seimo nariai negali turėti jokių privačių interesų. Jie tarnauja Lietuvos žmonėms“, – po posėdžio žurnalistams sakė jis.

Anot R.Karbauskio, į Seimą išrinkti LVŽS nariai buvo įspėti visus asmeninius interesus palikti namuose, nusišalinti balsuojant, jeigu dėl ko nors galėtų kilti interesų konfliktas.

„Namuose lieka mano interesai, o atėjus į Seimą dirbant Seimo nariu yra Lietuvos interesai. Šioje vietoje reikia nepainioti interesų. Labai svarbu, kad kiekvienas Seimo narys jaustų atsakomybę, kad nekiltų klausimų dėl jo ryšių ar kokių nors jo priimamų sprendimų, naudos tų sprendimų“, – teigė LVŽS lyderis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat pranešė, kad visuomenei bus žinomos ir jo, ir kitų parlamentarų kasdieninės darbotvarkės.

„Artimiausiu metu, kai atsiras normalus mūsų sekretoriatas, jūs kiekvieną dieną žinosite, su kuo aš susitinku, su kuo šnekuosi. Ir apie kiekvieną Seimo narį žinosite. Kad būtų parašyta, kada kokie susitikimai, jeigu norėsite, ateisite pasiklausyti. Viskas turi būti skaidru“, – tvirtino R.Karbauskis, žurnalistus išprašęs iš tarybos partijos posėdžio.

REKLAMA

Trečiadienį „valstiečių“ taryba sustabdė Seimo pirmininku išrinkto Viktoro Pranckiečio kaip partijos vicepirmininko įgaliojimus. Vietoj jo į šias pareigas grąžintas buvęs Žemės ūkio rūmų pirmininkas Andrejus Stančikas.

R.Karbauskio teigimu, jis LVŽS tarybos narius taip pat paragino pradėti rengtis savivaldos rinkimams 2019 metais.

„Aš pasakiau, kad kituose savivaldos rinkimuose Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, jeigu sėkmingai tvarkysis Seime, Vyriausybėje, turės tikriausiai daugiau negu pusę merų Lietuvoje. Ir turėsime labai didelį atstovavimą savivaldybių tarybose. Dėl to skyriams pasakiau, kad reikia atsinaujinimo, reikia didžiulių pastangų stiprinti partijos struktūrą“, – sakė jis.

Per Seimo rinkimus LVŽS laimėjo 56 vietas. Prie jos frakcijos Seime prisidėjus dviem nepartiniams ir Centro partijos pirmininkui Nagliui Puteikiui, „valstiečiai“ parlamente turi 59 atstovus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų