REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujos kadencijos Seimas trečiadienį sudarė parlamentinius komitetus. Didžiausias tradiciškai bus Europos reikalų komitetas, mažiausi – ką tik įkurtas Kultūros bei Žmogaus teisių komitetai.

Naujos kadencijos Seimas trečiadienį sudarė parlamentinius komitetus. Didžiausias tradiciškai bus Europos reikalų komitetas, mažiausi – ką tik įkurtas Kultūros bei Žmogaus teisių komitetai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujajame Seime dirbs 15 komitetų, kaip ir praėjusią kadenciją, tačiau pokyčių yra – įsteigtas Kultūros komitetas, o Informacinės visuomenės plėtros panaikintas, jo funkcijas perduodant Ekonomikos komitetui.

REKLAMA

Pagal patvirtintą nutarimą, Aplinkos apsaugos komitete dirbs dešimt, Audito – devyni, Biudžeto ir finansų – trylika, Ekonomikos – dvylika, Europos reikalų – 25, Kaimo reikalų – dešimt, Kultūros – septyni, Nacionalinio saugumo ir gynybos – dešimt, Socialinių reikalų ir darbo bei Sveikatos reikalų – po vienuolika, Švietimo ir mokslo – dešimt, Teisės ir teisėtvarkos – devyni, Užsienio reikalų ir Valstybės valdymo ir savivaldybių – po dešimt, Žmogaus teisių – septyni.

REKLAMA
REKLAMA

Komitetai artimiausiomis dienomis planuoja išsirinkti pirmininkus.

Valdančioji valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) bei Socialdemokratų partijos koalicija yra patvirtinusi kandidatus į komitetų vadovus, taip pat opoziciniai konservatoriai Audito komiteto pirmininke siūlo skirti savo atstovę, buvusią finansų ministrę Ingridą Šimonytę.

Valstiečiai naujai įsteigto Kultūros komiteto pirmininku siūlo skirti savo lyderį Ramūną Karbauskį, Aplinkos apsaugos komiteto vadovu siūlomas veterinarijos gydytojas Kęstutis Mažeika, Biudžeto ir finansų – žemės ūkio inžinierius Viktoras Rinkevičius, Ekonomikos – politikos mokslų magistras Virginijus Sinkevičius, Kaimo reikalų – buvęs Žemės ūkio rūmų pirmininkas Andrejus Stančikas, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto – teisininkas Vytautas Bakas, Sveikatos reikalų – teisininkė Agnė Širinskienė, Švietimo ir mokslo – istorikas Eugenijus Jovaiša, Valstybės valdymo ir savivaldybių reikalų – teisininkas Povilas Urbšys, Žmogaus teisių – pedagogas Valerijus Simulikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratai siūlo vadovus keturiems komitetams: Socialinių reikalų ir darbo komitetui vadovauti turėtų praėjusią kadenciją jame dirbęs Algirdas Sysas, Europos reikalų komitetui – ligšiolinis jo vadovas, Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas, Užsienio reikalų komitetui – buvęs teisingumo ministras Juozas Bernatonis, Teisės ir teisėtvarkos komitetui – iki šiol jam vadovavęs Julius Sabatauskas.

Seimo statutas numato, kad Biudžeto ir finansų komiteto ir Audito komiteto pirmininku arba jo pavaduotoju renkamas opozicinės frakcijos atstovas, taip pat tik Seimo mažumai priklausantis Seimo narys gali būti skiriamas Etikos ir procedūrų komisijos pirmininku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų