REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
61-erių moteris pagimdė savo anūką (nuotr. facebook.com)

Kristine Casey (61) įvykdė beveik neįmanomą dalyką: savo dukrai pagimdė vaiką, teoriškai – savo anūką.

9

Kristine Casey (61) įvykdė beveik neįmanomą dalyką: savo dukrai pagimdė vaiką, teoriškai – savo anūką.

REKLAMA

Be jokių problemų išnešiojo ir pagimdė vaiką savo dukrai Sarai Connell (35), kuri yra nevaisinga. Kristine apvaisinimui buvo panaudoti Saros kiaušinėliai ir jos vyro Billo sperma.

Nors amžius yra lemtingas faktorius, norint susilaukti vaikų, visgi tai įmanoma netgi po moters menopauzės, jei naudojami donorės kiaušinėliai. Moteris buvo apvaisinta jau iš antro karto, rašo abcnews.go.com.

Tiesa, po gimdymo Kristine turėjo problemų su kepenimis, tačiau daktarai išsprendė atsiradusias bėdas.

Gydytojai pasakoja, kad didžiausia bėda, kuri grėsė surogatinei motinai, – didelis kraujospūdis, nes jaunam žmogui kur kas lengviau išnešioti kūdikį, geriau veikia širdis. Mat jie priduria ir tai, jog būna atvejų, kad ir 61 metų moteris kur kas sveikesnė nei 50-metė.

REKLAMA
REKLAMA

Iš tiesų, idėja, jog motina išnešios dukrai vaiką – skamba kiek neįprastai, ypač kai susimaišo genai, kurie gali lemti vaiko išsigimimą, ligas. Tačiau buvo naudojami dukros ir jos vyro hormonai, todėl šių problemų išvengta.

REKLAMA

Psichologai sunerimo dėl emocinės Kristine būklės: būna, jog moteris, kuri nešioja vaiką, prie jo prisiriša ir nusprendžia pasilikti sau.

Nepaisant nuogąstavimų, Kristine patikino, kad jai užtenka trijų savų vaikų, be to, tai buvo daroma dėl dukros, kuri pati susilaukti vaikų, deja, negalėjo.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų