REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Slovakijoje pirmą pralaimėjimą rezultatu 0:4 atrankos cikle patyrusios Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas pripažino, kad pirmas įvartis palaužė komandą, o varžovai pademonstravo savo aukščiausią meistriškumą.

Slovakijoje pirmą pralaimėjimą rezultatu 0:4 atrankos cikle patyrusios Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas pripažino, kad pirmas įvartis palaužė komandą, o varžovai pademonstravo savo aukščiausią meistriškumą.

REKLAMA

Lietuvos rinktinės vyr. trenerio Edgaro Jankausko komentaras po rungtynių:

„Pamatėme, kokia galinga yra Slovakijos rinktinė. Viskas susiklostė ne taip, kaip planavome. Per anksti praleidome įvarčius ir nesugebėjome atsitiesti. Žinojau, kad slovakams tai labai svarbios rungtynės. Net po dvikovos kalbėjau su jų žaidėjais. Jie labai gerai mus išstudijavo, ruošėsi kaip finalui. Matėm, ką ši komanda gali padaryti, kai yra gerai pasirengusi ir tinkamai nusiteikusi. Be abejo, ir individualus, ir kolektyvinis meistriškumas buvo jų pusėje. Jie važiavo aukščiausia pavara.

Šiek tiek korektyvų įnešė aikštė. Pradžia buvo optimistiška, bet pirmasis įvartis klydo po perdavimo iš krašto. Reikia pripažinti, kad tas įvartis mus palaužė. Tai, aišku yra labai blogai, nes priešininkas po pirmo įvarčio visada norės sužeisti dar kartą. Praleidome antrą įvartį ir reikalai pablogėjo. Galbūt rezultatas per žiaurus, bet jis parodė kokia klaidos kaina aukštame lygyje. Kai priešininkas neatleidžia tau klaidų ir iš karto baudžia.

REKLAMA
REKLAMA

Mums pusės trūkdavo žingsnio, ar pusės sekundės. Pralaimėjome ir pirmus kamuolius, nenustebsiu, jei ir antrus. Turėjome sunkumų išeiti į greitas atakas. Tai pirmąjį kėlinį davė neigiamą rezultatą. Nesakau, kad per pirmąjį kėlinį nesistengėme, bet antrajame kėlinyje vyrai susiėmė. 

REKLAMA

Pasišnekėjome rūbinėje kad rezultatas labai blogas, bet yra savigarbos klausimas. Manau, kad vyrai į šitą pastabą sureagavo ir antrąjį kelinį žaidėme geriau. Daugiau valdėme kamuolį, norėjome atakuoti nežiūrėdami į laiką, susikūrėme progų ir bandėme perlaužti rungtynių eigą. Buvome netoli garbės įvarčio. Tačiau slovakai nubaudė, pademonstravo kaip išnaudoti ir pozicines, ir greitas atakas. Jie taip pat gerai išnaudojo kraštus. Tai universali komanda, tokio aukšto lygio žaidėjai moka persiorientuoti.

Žinoma, Artūro Žulpos trauma nepadėjo, tačiau taip būna. Tikimės, jog trauma nėra sunki. Vieną keitimą dar pasilikau, norėjome jį turėti traumos atveju, nes rungtynių pabaigos mums labai sunkios, neretai tenka keisti žaidėjus priverstinai.

REKLAMA
REKLAMA

Bendras ciklo pradžios rezultatas pagal žaidimą ir norą, manau yra teigiamas. Šiandien daug klydome, bet buvo noras ir aistra. Rezultatas nemalonus, bet įžiūriu ir teigiamų aspektų. Tokio tipo žaidėjų kaip Manfredas Ruzgis - su tokia fizine jėga, greičiu - daug neturime. Pats metas jam eiti aukštyn, jis turi visas galimybes.

Gavome gerą pamoką, iš jos tikrai pasimokysime, kiekvienas padarysime išvadas. Visi vaikinai protingi, žino kad stebuklų neįvyks - reikia teisingai bei daug dirbti, kad pasiektume reikiamą meistriškumą. Komandiniu žaidimu pralaimėjome, bet atidavėme ką galime. Slovakai taip pat parodė maksimumą ir todėl išryškėjo toks skirtumas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žaidėjų komentarai po rungtynių:

Gynėjas Vytautas Andriuškevičius:

„Manau, kad tikrai nusileidome varžovams, jie tikrai buvo geresni. Bandėme primesti savo žaidimą, bet tas nepavyko. Tik pradėjome gerai, o vėliau viskas slydo iš rankų. Varžovai mušė greitus įvarčius, kurie viską labai apsunkino. Turėjome vienų planų, tačiau išėjo kitaip, žaidimo eiga diktavo kitą. Aikštės kokybės negali kaltinti, nes sąlygos buvo vienodos, bet daug slydome, praradome daug kamuolių. Galbūt trūko koncentracijos.

Visa varžovų rinktinė yra aukštos klasės. Jie mokėdavo laiku palaukti ir tos detalės nulėmė. Mes dažnai prarasdavome kamuolį bėgdami į priekį. Varžovas buvo stipresnis ir negali visada eiti į priekį. Šiandien mums buvo prastos rungtynės, bet niekas nedaro tragedijos. Dar lipdome savo žaidimą.“

REKLAMA

Vartininkas Ernestas Šetkus:

„Pralaimėjome dideliu skirtumu, bet stipresnei komandai. Slovakija – pajėgi komanda ir ne be reikalo žaidė Europos čempionate. Rezultatas atrodo negražiai, bet vyrai tikrai stengėsi ir atidavė visas jėgas. Varžovų individualus meistriškumas labai aukšto lygio. Jie puikiai atsidenginėja. Mes prie tokių greičių nepratę.

Be abejo, labai didelę įtaką turėjo tai, kad stipresnis varžovas greitai pelnė du įvarčius. Jei būtume ilgiau atsilaikę, galbūt rungtynės būtų susiklostę kitaip. Turėsime toliau dirbti ir stengtis siekti rezultatų.“

Kapitonas Fedoras Černychas:

„Per pirmas minutes atrodė, kad viskas bus gerai, pradėjome neblogai. Bet gavome vieną, antrą įvartį ir atsidūrėme kaip po šaltu dušu, tai išmušė mus iš vėžių. Viskas pradėjo byrėti ir nebesisekė.

REKLAMA

Tačiau nereikia daryti tragedijos. Gavome pamoką. Pralaimėjome tik pirmąsias rungtynes. Slovakai buvo geresni, tik gal ne keturiais įvarčiais. Jie žaidžia geresnėse lygose, viską daro greičiau ir parodė mums, kaip reikia rungtyniauti.

Išanalizuosime klaidas, padarysime išvadas ir kitas rungtynes bus geriau. Tikime savimi ir pasistengsime, kad tokie rezultatai nesikartotų.“

Saugas Arvydas Novikovas:

„Apmaudi, kai gerai sužaidi pirmas kelias rungtynes ir dabar pralaimi tokiu rezultatu. Pirmąjį kėlinį galėjome sužaisti geriau. Antrajame geriau apsigynėme. Šiandien neišnaudojome savo greičio. Jų gynėjai nėra patys greičiausi.

Įtakos turėjo ir Artūros Žulpos trauma, bet nemanau, kad tai lemia, išėjęs po keitimo Karolis Chvedukas atliko panašų darbą. Uždarėm aikštės vidurį, bet kitur varžovai turėjo daug erdvės, todėl perėjo į kraštus. Buvo labai sunku, kai ten būdavo po tris žaidėjus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Puolėjas Manfredas Ruzgis:

„Pralaimėjome, todėl nėra kuo džiaugtis. Esu nusiminęs, bet reikia pakelti galvą ir galvoti apie kitas rungtynes. Nesitikėjau, kad šiandien žaisiu. Prieš pora mėnesių Martiną Škrtelį žiūrėjau tik per televizorių, dabar teko žaisti. Tai visuomet buvo mano svajonė. 

Kojos nedrebėjo, negalvojau apie žiūrovus, tik apie tai, kaip pasirodyti geriau. Treneris prašė užsiblokuoti kamuolį ir perduoti kitiems. Manau sužaidžiau neblogai. Man debiutas yra didelė motyvacija.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų