REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
38
JAV kilo masiniai neramumai: nekenčiantys Donaldo Trumpo išėjo į gatves (nuotr. SCANPIX)

Į Majamio, Los Andželo, Niujorko ir kitų JAV miestų gatves penktadienį, jau trečią vakarą iš eilės, išėjo demonstrantai, nepatenkinti Donaldo Trumpo pergale prezidento rinkimuose.

38

Į Majamio, Los Andželo, Niujorko ir kitų JAV miestų gatves penktadienį, jau trečią vakarą iš eilės, išėjo demonstrantai, nepatenkinti Donaldo Trumpo pergale prezidento rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žmonės rinkosi Niujorko Vašingtono aikštės rajone žemutiniame Manhatane, o kai kurie iš jų nešėsi didžiulius raudonus balionus ir plakatus su nupieštomis širdelėmis ir žodžiais „Taika ir meilė“.

REKLAMA

Kiti laikė plakatus su užrašais „Tavo siena nepastos mums kelio“, turint omenyje šio milijardieriaus nekilnojamojo turto magnato planus kovoti su neteisėta imigracija ir prie sienos su Meksika pastatyti didelę tvorą.

Vietinis miesto televizijos ABC padalinys nurodė, kad į protestą susirinko apie 4 tūkst. žmonių, o kiti užplūdo Sąjungos aikštę ir žygiavo pro visą Midtauną dangoraižio „Trump Tower“ link.

REKLAMA
REKLAMA

Niujorko policijos departamentas nurodė, kad vėlyvą penktadienį buvo suimta 11 žmonių, pranešė „The New York Times“. Protestuotojai sakė norintys išreikšti solidarumą su žmonėmis, į kuriuos, jų manymų, gali nusitaikyti D.Trumpo politika, kai jis sausį perims valdžią. Be kita ko, tarp tokių asmenų gali atsidurti meksikiečiai ir musulmonai.

„Esame čia palaikyti žmonių, kuriuos D.Trumpas įžeidė, parodyti savo vaikams, kad mes visi turime balsą, ir kovoti už žmonių teises“, – naujienų agentūrai AFP sakė 41 metų Kim Bayer.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Organizatoriai planuoja surengti dar vieną didžiulę demonstraciją toje pačioje Vašingtono aikštėje šeštadienį, o kituose šalies miestuose savaitgalį tikimasi ir daugiau protestų.

Tuo tarpu Majamyje apie tūkstantį protestuotojų susirinko į spontanišką demonstraciją. Žmonės, žygiuojantys Biskeino bulvaru, laikė plakatus, kuriais protestavo prieš rasizmą bei dokumentų neturinčių imigrantų deportaciją.

Nedideliame proteste Kalifornijoje penktadienį pora dešimčių moterų, dėvinčių šortus ir sportines liemenėles, susikibo rankomis ir surengė trumpą ir veikiausiai spontanišką demonstraciją vidury vienos automagistralės Los Andželo pietuose, trikdydamos eismą.

REKLAMA

Kelios moterys, žygiavusios keturių eismo juostų automagistrale Kosta Mesoje, nešė plakatus su užrašu „Vienybė“. Atlantos policijos duomenimis, didžiausias protestas prieš D.Trumpą penktadienį pritraukė daugiau kaip tūkstantį žmonių, nurodė vietos transliuotojas WSB.

Tuo tarpu Filadelfijoje į mitingą prieš išrinktąjį prezidentą susirinko apie 250 žmonių, pranešė ABC padalinys WPVI. Toliau į šiaurę, Bostone, popietę į „Meilės mitingą“ prieš D.Trumpo priešinančią retoriką susirinko per tūkstantį žmonių, nurodė vietos žiniasklaida.

REKLAMA

Demonstracijos taip pat vyko Detroite, Dalase, Memfyje, Orlande ir Rolyje. Antradienio D.Trumpas netikėtai laimėjo prieš demokratę Hillary Clinton, nors pastarosios pergale buvo beveik neabejojama. Priblokšti šios žinios, visose Jungtinėse Valstijose tūkstančiai žmonių pradėjo rinktis į protestus įvairiuose miestuose.

Nors dauguma demonstracijų buvo taikios, pareigūnai nurodė, kad kai kuriuose prasiveržė smurtas ir buvo padaryta nuostolių turtui. Be to, kai kur būta susirėmimų tarp H.Clinton ir D.Trumpo šalininkų, nurodė teisėsaugos pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų