REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Viešai krūtimi maitinanti Gabija: sako, kad vilioju vyrus, giriuosi kūnu (nuotr. asm. archyvo)

Kreivi žvilgsniai. Skaudžios replikos. Moterys, dengiančios vyrams akis. Dramatiškos scenos kavinėse. Ir viskas tik dėl to, kad jauna mama viešoje vietoje nebijo krūtimi pamaitinti savo pirmagimio. Kasdien su tokiomis situacijomis kovoja tūkstančiai moterų, o Gabija Jakavickienė – viena iš jų.

12

Kreivi žvilgsniai. Skaudžios replikos. Moterys, dengiančios vyrams akis. Dramatiškos scenos kavinėse. Ir viskas tik dėl to, kad jauna mama viešoje vietoje nebijo krūtimi pamaitinti savo pirmagimio. Kasdien su tokiomis situacijomis kovoja tūkstančiai moterų, o Gabija Jakavickienė – viena iš jų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jauna, žavi ir vos 22-ejų metų mergina mama tapo prieš pusmetį. Pirmagimės Adelės susilaukusi Gabija tikina, kad motinystė kardinaliai pakeitė jos gyvenimą. Bet apie viską – nuo pat pradžių.

REKLAMA

Ji tikrai nebuvo iš tų moterų, kurios žavėjosi viešumoje klykiančiais vaikais. Pripažįsta, kad negalėjo suprasti ir viešai maitinančių, tačiau nuo komentarų susilaikydavo.

„Niekada nesureikšminau motinystės. Man tai visada atrodė tiesiog labai natūralus procesas: susirandi mylimą žmogų, nori vaikų ir toliau gyveni. Ir turėjau nuostatų, kurios tapus mama subliuško“, - sako Gabija, pati išgyvenusi tokį scenarijų.

REKLAMA
REKLAMA

Sunki pradžia

Jaunas amžius stebina, todėl netrūksta ir labai nustembančių. Visgi graži pora planavo šeimos pagausėjimą, tad pirmagimė gimė lygiai metai po vestuvių.

Motinystės pradžia nebuvo lengva. Gabijai buvo sunku išlikti užsidarius namie tik su vaiku, tad kuo greičiau norėjosi išeiti į miestą.

„Pirmas dienas turi likti dėl ligų ir nežinomybės. Tik greitai pasidarė sunku. Man reikėjo išeiti. Jaučiausi negerai, nors praėjus buvo tik savaitė. Tad pirmas rimtas išėjimas įvyko, kai Adelei buvo dvi savaitės. Man tai buvo daug, kitiems – „kaip anksti!”, - atvirauja Gabija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Noras netapti namų kaline paveldėtas – tiek jos mama, tiek močiutė greitai puolė į gyvenimą.

„Išėjimo iš komforto nereikia bijoti. Veikli motina gali duoti daug daugiau. Tad ir mama man nėštumo metu kartojo, kad motinystė – ne liga, todėl REIKĖS eiti į „žmones“, kad akiratis nesusiaurėtų, nedingtų tikslai. Maniškis – užauginti asmenybę. Noriu, kad ji būtų pasitikinti savimi, bendraujanti su žmonėmis. To padaryti negalėčiau, jei sėdėčiau tik namie“, - kalba Gabija.

Noras kuo greičiau pradėti pažintį išmokė daugelio dalykų. Vienas iš jų – maitinimas krūtimi viešoje vietoje.

REKLAMA

„Iš pat pradžių skeptiškai žiūrėjau, todėl to daryti neplanavau. Tad maitinau Adelę tam tikromis valandomis, stengdavausi prisiderinti. Bet taip jau būna su vaikais, kad jie praalksta ir anksčiau. Taip pradėjau domėtis žindymo kambariais“, - pasakoja Gabija.

Valgyti – tualete?

Daug atradimų nebuvo, nes Vilniuje specialius kambarius teturi vos keli prekybos centrai. Kiti dažniausiai „atsiperka“ bendrame moterų tualete paliktomis vystymo lentomis. Taip Gabija vis dažniau mąstydavo apie bandymą žindyti bet kur, todėl pabandė bevalgantį vaiką slėpti po skraistėmis.

REKLAMA

„O ar jūs norėtumėte kepsnį valgyti tualete? O gal mėsainį kramtykite tik užsidengę servetėle?“, - juokiasi mama.

Visgi pirmajam viešam maitinimui Gabija privalėjo ruoštis psichologiškai: „Nesijaučiau drąsiai, bet tiesiog reikėjo persilaužti“ . Tik netrukus atsirado dar viena problema – aplinkiniai. Pirmą kartą Gabijos kraujas užvirė, kai ji tamsų vakarą kūdikį nusprendė pamaitinti savame automobilyje. Pro šalį ėjusi mergina staigiai pridengė savo mylimojo akis. Kavinėje moteris taip užklykė: „Sugadinai man apetitą“, kad už sukeltą sceną teko nuleisti akis net ir aplinkiniams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir tai – dar ne viskas. Nuostabą Gabija išdėstė socialiniuose tinkluose, tačiau ir čia teko nusivilti. Piktų žinučių mama sulaukdavo daugiau nei mėnesį, tačiau nuostabą kelia tai, kad visos jų – tik iš moterų.

„Sakė, kad vilioju vyrus, trokštu dėmesio, demonstruoju savo figūrą. Galiu atskleisti, kad tikrai nesinori rodyti kreivos krūtinės, kuri dėl maitinimo viena didesnė, kita mažesnė. Man tikrai nereikia, kad visi sakytų: „Šaunuolė, labai gerai darai“, tačiau noriu, kad tai priimtų kaip natūralų reiškinį“, - sako Gabija.

REKLAMA

Nieko nekeis

Jauna mama mano, kad kitų moterų kritiką gali lemti tiek pasitikėjimo savimi stoka, tiek kitų žmonių reakcijų baimė. Tai lėmė, jog moterys įprato savo vaikus pasislėpusios nuo aplinkinių.

„Nustebino komentaras: „Kai aš maitinau, žinojau visas slaptas vietas Vilniuje“. Tokią mamą belieka pasveikinti, - juokiasi Gabija. – Nemanau, kad mama turėtų tampyti klykiantį vaiką iki tol, kol galės pasislėpti“.

Jos vyras žmoną labai palaiko, o vyresniosios šeimos moterys supranta. Tik kad ir kiek piktų komentarų tektų atlaikyti, Gabija nesiruošia nieko keisti. Gi, kaip pati sako, kodėl maitinanti moteris turėtų sulaukti daugiau kritikos, nei ta, kuri vos ne kūdikiams duoda greitojo maisto.

„Žindymas – pats natūraliausias procesas, palaikantis tavo vaiko gyvybę. Jei bent vienas žmogus susilaikys ir repliką pasilaikys sau, mano tikslas iš dalies bus pasiektas“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų