REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vieną sunkiausių traumų karjeroje šiuo metu besigydantis 41 metų Žydrūnas Savickas privertė apie save kalbėti visą pasaulį. „Tikrai įkvėpiau daug žmonių. Parodžiau, kad kūną transformuoti labai lengva. Kai žmonės metai iš metų neprisiverčia nueiti į sporto klubą, sveikai maitintis – mane „biesina“, - tv3.lt kalbėjo jis.

Vieną sunkiausių traumų karjeroje šiuo metu besigydantis 41 metų Žydrūnas Savickas privertė apie save kalbėti visą pasaulį. „Tikrai įkvėpiau daug žmonių. Parodžiau, kad kūną transformuoti labai lengva. Kai žmonės metai iš metų neprisiverčia nueiti į sporto klubą, sveikai maitintis – mane „biesina“, - tv3.lt kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar pavasarį aštuntąjį prestižiškiausių galiūnų varžybų „Arnold Strongman Classic“ titulą iškovojęs Ž. Savickas svėrė apie 185 kg. Šiuo metu stipriausiu planetos žmogumi tituluojamo vyro svoris – 155 kg.

REKLAMA

"Kai kryptingai siekiau išryškinti ir užauginti raumenis – tai truko 9 savaites, ir mano kūno masė sumažėjo 15 kg, o raumeninė masė padidėjo 3 kg. Lyginant su tuo svoriu, su kuriuo kovo mėnesį laimėjau „Arnold Strongman Classic“ turnyrą, pokytis būtų 30 kg", - pasakojo daugkartinis pasaulio čempionas ir daugybės planetos rekordų autorius.

Tiesa, kaip prisipažino Ž. Savickas, šis kūno pokytis įvyko dėl traumos, kurią išsigydyti gali prireikti ne vieno mėnesio: „Kairės pusės raumenys pradėjo atrofuotis, reikėjo daug darbo įdėti, kad juos stabilizuočiau ir iš naujo užauginčiau. Teko daug sportuoti, pakeisti mitybą. Dėl to ne tik priaugau daug raumenų, bet ir sudeginau daug riebalinio audinio.“

REKLAMA
REKLAMA

Big Z pravardę turintis stipruolis tvirtino, kad galėtų su šiandieniniu 155 kg svoriu varžytis. „Vis tiek esu vienas sunkiausių galiūnų net sverdamas 155 kg. Tačiau laimėti „Arnold Classic“ ar pasaulio čempionatui man reikėtų priaugti 10-15 kg. Man tai reikės padaryti, tačiau noriu tos kokybiškesnės, raumeninės masės. Galiūnų sporte daug lemia kūno masė. Pavyzdžiui, tokios rungtyse kaip vilkiko tempimas.“

Jis tvirtino, kad daug svorio priaugti nenori: „Galiūno karjerą tęsiu metus ar du, neilgiau. Ir po to reikės stipriai mažinti svorį. Po 30 kg savo svorio per metus jau nenorėčiau keisti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš pusantrų metų prasidėjo kairės pusės raumenų atrofacija, tačiau Ž. Savickas tai pastebėjo tik po metų. „Trauma buvo rimtai pažengusi. Net pradėjus aktyvią reabilitaciją, po mėnesio viskas ėjo tik blogyn. Galiausiai man pavyko pristabdyti ir pastaruosius penkis mėnesius jau vyksta progresas“, - pasakojo jis.

Net ir su tokia bėda Ž. Savickas dalyvavo „Arnold Classic Asia“ varžybose, kur laimėjo antrą vietą, jam paklūsta jau 190 kg sveriantis rąstas. Tai dar toli iki pasaulio rekordo, bet maži žingsneliai į priekį.

REKLAMA

„Šiandien mano tikslas ne laimėti varžybas, o įveikti traumą. Noriu įrodyti, kad galiu atstatyti savo jėgas, kokios buvo prieš gaunant traumą. Džiaugiuosi, kad būnant tokios prastos būklės kovo mėnesį man pavyko laimėti „Arnold Classic“ turnyrą. Jei būčiau žinojęs važybų dieną, kokių turiu problemų, tikrai nebūčiau laimėjęs“, - dalijosi įspūdžiais Big Z.

Galiūnas laiko ranką ant pulso – su savo nauja kūno mase išmėgins jėgas treniruočių pobūdžio varžybose Filipinuose ir dar vienose rimtose varžybose gruodį. Tuomet pasirengimas svarbiausiems kitų metų startams – „Arnold Classic“ ir pasaulio čempionatui, kurie vyks pavasarį.

REKLAMA

„Parodžiau daugumai žmonių, kad kūną transformuoti labai lengva. Reikia du tris mėnesius pasilaikyti geros dietos, sistemingai pasportuoti. Be abejo reikia pasikonsultuoti su treneriais ir specialistais, kurie tai išmano. Tikrai įkvėpiau daug žmonių. Mano šiame projekte tai labai pozityvus dalykas. Kai žmonės metai iš metų neprisiverčia nueiti į klubą, sveikai maitintis – mane „biesina“. Nesuprantu žmonių, kurie kalba, „kaip aš norėčiau numesti svorį“, bet nieko nedaro“, - piktinosi galiūnas.

Šiais metais Ž. Savickas švenčia galiūno karjeros 25-metį: „Tai praktiškai visa Lietuvos galiūnų sporto istorija. Panašiai ir prasidėjo – prieš ketvirtį amžiaus. Kartu užaugau su tuo sportu. Šis vystėsi neatpažįstamai – svoriai ir galiūnai didėjo. Buvau vienas iš lyderių. Šis sportas tapo masiniu, o mano karjera vystėsi laipsniškai. Kiekvienais metais vis stiprėjau, daug dirbau ir dėl to atėjo pergalės. Ko jauni sportininkai galėtų pasimokyti? Nenorėkite laimėti jau šiandien. Šiandien daug dirbkite, kad laimėtumėt rytoj, po 10 ar 20 metų. Daug, kryptingai ir užsispyrusiai dirbant visada laimėsite.“

Išskirtiniame vaizdo interviu Ž. Savickas taip pat pasakoja apie tai, dėl kokios traumos prarado du ar tris pasaulio čempiono titulus bei kas jį sieja ir skiria nuo krepšininko Žydrūno Ilgausko.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų