REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Fukuokos gyvenvietėje, Japonijoje, atsivėrė didžiulė įgriuva ir prarijo judrią gatvę.

Fukuokos gyvenvietėje, Japonijoje, atsivėrė didžiulė įgriuva ir prarijo judrią gatvę.

REKLAMA

Kaip praneša BBC, šiandien ryte Japonijoje atsivėrė didžiulė įgriuva ir prarijo penkių juostų gatvę, tai įvyko viename didžiausių Japonijos miestų esančiame centrinėje Japonijos dalyje.

Griuvimas prasidėjo apie 05:00 val. vietos laiku (t.y. 22:00 val. pirmadienį, Lietuvos laiku) šalia Hakatos traukinių stoties, labiausiai lankomos Fukuokos mieste, pietinėje Kiūšiū salos dalyje.

Didžiulė įgriuva susiformavo ne iš karto, iš pradžių susiformavo dvi mažesnėmis įgriuvos, kurios nuolat augo iki tol, kol susijungė ir suformavo vieną didžiulę įdubą, kurios skersmuo siekia 30m.

Mieste nebuvo gauta jokių pranešimų apie stiprius sužeidimus, bet buvo sutrikdyta miesto infrastruktūra. Nukentėjo elektros energijos, vandens, dujų tiekimas bei susisiekimas šioje apylinkėje.

REKLAMA
REKLAMA

Japonijos viešasis transliuotojas NHK pranešė, kad viena pagyvenusi moteris paslydo ant kelių laiptelių, dėl dingusios elektros.

Miesto pareigūnai minėjo, kad su netikėtu įdubos atsiradimu gali būti susiję inžineriniai darbai, kurie vyko norint išplėsti požeminių traukinių liniją 

REKLAMA

Įgriuvos susidaro dėl skirtingų priežasčių. Smegduobės susidaro, kai dėl kokių nors priežasčių, į atsiradusią požeminę ertmę įgriūva ją dengiančios uolienos. Smegduobių pasitaiko tiek Lietuvoje, tiek kituose žemės kampeliuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų