REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Marks & Spencer pranešė, kad informavo darbuotojus dėl ketinimo uždaryti vienintelę parduotuvę Lietuvoje, veikiančią Vilniuje. 

Šiandien Marks & Spencer pranešė, kad informavo darbuotojus dėl ketinimo uždaryti vienintelę parduotuvę Lietuvoje, veikiančią Vilniuje. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atliekant parduotuvių peržiūrą buvo tikrinta kiekvienos Marks & Spencer parduotuvės veikla ir galimybės tarptautinėse rinkose. Atlikus peržiūrą paaiškėjo, kad Marks & Spencer tarptautinis verslas yra padalytas į dvi dalis: nuosavą verslą, kuris yra nuostolingas daugelyje rinkų, ir pelningą franšizės verslą, pernai atnešusį 87 mln. GBP pelno. Pernai Marks & Spencer Grupė 10-yje rinkų patyrė 45 mln. GBP nuostolių nuo bendrų 171 mln. GBP pajamų, o kai kuriose rinkose nuostolių patiriama jau 5 metus. Atlikus peržiūrą nustatyta, kad tai lemia keli veiksniai, įskaitant suskaidytą parduotuvių portfelį ir didesnės apimties veiklos trūkumą.

REKLAMA

Be to, šiose rinkose yra ribotos būsimo augimo galimybės.

Marks & Spencer siūlo uždaryti visas 53 nuosavas parduotuves šiose 10-yje rinkų, įskaitant 10 parduotuvių Kinijoje ir 7 Prancūzijoje, taip pat parduotuves Estijoje, Vengrijoje, Lenkijoje, Slovakijoje, Rumunijoje, Nyderlanduose, Belgijoje ir Lietuvoje. Šiandien Marks & Spencer grupė pradeda diskusijas su savo 39 darbuotojais Lietuvoje dėl parduotuvės uždarymo. 

REKLAMA
REKLAMA

Jonathan Glenister, Marks & Spencer regiono direktorius Europoje, Kinijoje ir Indijoje teigė: „Pasiūlymas, apie kurį šiandien paskelbėme Lietuvoje, yra dalis išsamios mūsų tarptautinio verslo peržiūros. Mūsų nuostoliai per pastaruosius tris metus ir ribotos augimo Lietuvos rinkoje galimybės neleidžia mums užtikrinti tvaraus pelno. Suprantame, kokį poveikį šis sprendimas gali turėti mūsų darbuotojams Lietuvoje, ir atidžiai įsiklausome į jų nuomonę dėl mūsų ketinimų.“

Grupės mastu, jei po derybų su darbuotojais Marks & Spencer ims įgyvendinti šiuos ketinimus, ji patirs nuo 150 iki 200 mln. GBP ne pagrindinių išlaidų, daugiausia susijusių su turto sąnaudomis ir išeitinėmis išmokomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žvelgiant į ateitį, Marks & Spencer ketina mažinti nuosavų parduotuvių skaičių ir daugiau dėmesio skirti savo įsteigtoms bendroms įmonėms ir franšizės partnerystėms. 

Marks & Spencer turi 268 franšizės parduotuves 34 rinkose, taip pat bendrų įmonių Indijoje ir Graikijoje.   

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų