REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
80
Edgaras Jankauskas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Prieš 2018 metų pasaulio čempionato atrankos dvikovą su Slovakija Lietuvos rinktinės strategas Edgaras Jankauskas akcentavo galingą varžovų individualų žaidimą ir vylėsi, kad jo auklėtiniai tęs drąsų žaidimą. „Varžovas rimtas, žinome, kad reikia rimtai ruoštis. Psichologiškai ir fiziškai žaidėjai pasirengę“, - tikino treneris.

80

Prieš 2018 metų pasaulio čempionato atrankos dvikovą su Slovakija Lietuvos rinktinės strategas Edgaras Jankauskas akcentavo galingą varžovų individualų žaidimą ir vylėsi, kad jo auklėtiniai tęs drąsų žaidimą. „Varžovas rimtas, žinome, kad reikia rimtai ruoštis. Psichologiškai ir fiziškai žaidėjai pasirengę“, - tikino treneris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lapkričio 11 dieną lietuviai išvykoje susigrums su Slovakijos rinktine. E. Jankauskas neslepia, kad tenkins tik pergalė: „Tikiuosi drąsaus žaidimo. Noriu, kad tęstume tai, ką darėme iki šiol, kad nedingtų tikėjimas, priešininkas nepriverstų suabejoti savo jėgomis. Iki šiol gerai sekėsi.“

REKLAMA

Po lygiųjų 2:2 su Slovakija ir 1:1 su Škotija, Lietuvos nacionalinė ekipa atrankos cikle iškovojo pergalę su Malta 2:0. Tiesa, tas rungtynes užtemdė galimas Maltos rinktinės manipuliavimas rezultatu, tačiau E. Jankauskas tvirtina tam tuščiai laiko nešvaistęs.

„Man svarbu, ką mačiau aikštėje – nebuvo dėl ko abejoti. Įvarčiai buvo išprakaituoti, išvargti, nebuvo vietos, kur priešininkas galėjo atsipalaiduoti. Kol kas mūsų niekas nekaltina, tai savo darbą atlikome gerai. Jei kažkokie tyrimai vyksta ir kažką įrodys, tuomet reikia nusiimti kepurę prieš Maltos rinktinę – mums nebuvo lengva“, - komentavo Lietuvos rinktinės strategas.

REKLAMA
REKLAMA

Kokia yra Slovakijos rinktinė? „Galinga, turi savitą braižą, pagrįstą individualiu meistriškumu, atakos vystomos per vidurį. Mėgsta ne tik technišką žaidimą ant žemės, bet agresyvūs ir ore. Įvairiapusiška komanda be ryškiai silpnų vietų“, - apibūdino E. Jankauskas.

Pavojingiausias varžovų žaidėjas – „Napoli“ saugas Marekas Hamšikas, tačiau akcentuojama bus aktyvi gynyba ne tik prieš jį: „Hamšikas – labai pavojingas ir reikia jam skirti daug dėmesio. Jei bus jo diena, daug gali nuveikti. Aukščiausios klasės meistriškumas. Tačiau yra ir daugiau žaidėjų, reikalaujančių dėmesio.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

E. Jankauskas atkreipė dėmesį, kad keliems Lietuvos rinktinės futbolininkams sezonas pasibaigė – Vytautui Andriuškevičiui, Georgui Freidgeimui, Artūrui Žulpai. „Tačiau nemanau, kad šis laiko tarpas toks didelis profesionalui, kad išbarstytų savo sportinę formą. Keli žaidėjai, tarp jų ir Arvydas Novikovas nedaug žaidė, tačiau tai mūsų ypatybė. Neturime pranašumo prieš rinktines,kur žaidėjai nuolat turi žaidybinės praktikos. Tokios mūsų aplinkybės, tačiau iki šiol neblogai tvarkėmės“, - tvirtino E. Jankauskas.

REKLAMA

Paskutinėms šių metų Pasaulio čempionato atrankos rungtynėms Slovakijoje Lietuvos futbolo rinktinės sudėtyje pakviesti 23 žaidėjai, tarp kurių bus vienas naujokas.

Po spalio mėnesį vykusių paskutinių rungtynių komandos sudėtis keitėsi nedaug. Ekipos gretas papildė trys žaidėjai. Po trumpos pertraukos į komandą grįžta gynėjas Arūnas Klimavičius, o antrą šansą dalyvauti rinktinės stovykloje turės 20 metų Edvinas Gertmonas, kuris pernai vasarą dalyvavo kontrolinėse rungtynėse.

Pirmą kartą kvietimo į rinktinę sulaukė Vokietijoje žaidžiantis Manfredas Ruzgis. 19 metų puolėjas šį rudenį sėkmingai atstovavo jaunimo (iki 21 metų) rinktinei ir pergalingu įvarčiu prisidėjo prie pergalės prieš Slovėnijos komandą.

REKLAMA

Nuo kitos savaitės rinktinės nariai renkasi Slovakijoje, kur ir ruošis dvikovai. Rungtynės tarp Slovakijos ir Lietuvos vyks lapkričio 11 dieną, 21 val. 45 min. mūsų laiku Trnavos A. Malatinskio stadione.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas rungtynėms su Slovakija:

Vartininkai:

Ernestas Šetkus („ADO Den Haag“, Olandija)

Emilijus Zubas (Tel Avivo „Bnei Yehuda“, Izraelis)

Edvinas Gertmonas („Rennes“ FC, Prancūzija)

Gynėjai:

Vytautas Andriuškevičius (Portlendo „Timbers“, JAV)

Deividas Česnauskis (FK „Trakai“)

Georgas Freidgeimas (Pavlodaro „Irtyš“, Kazachstanas)

Edvinas Girdvainis (Glivicių „Piast“, Lenkija)

Linas Klimavičius (Vilniaus „Žalgiris“)

Arūnas Klimavičius (FK „Trakai“)

Vaidas Slavickas (Marijampolės „Sūduva“)

Egidijus Vaitkūnas (Vilniaus „Žalgiris“)

Saugai:

Karolis Chvedukas (RNK „Split“, Kroatija);

Mindaugas Grigaravičius (FK „Jelgava“, Latvija)

Mantas Kuklys (Vilniaus „Žalgiris“)

Vytautas Lukša (Vilniaus „Žalgiris“)

Arvydas Novikovas (VfL „Bochum“, Vokietija)

Simonas Paulius (FK „Ventspils“, Latvija)

Vykintas Slivka (Hertogenboso „Den Bosch“, Olandija)

Artūras Žulpa (Kostanajaus „Tobol“, Kazachstanas)

Puolėjai:

Fedor Černych (Balstogės „Jagiellonia“, Lenkija)

Deivydas Matulevičius (FC „Botosani“, Rumunija).

Manfredas Ruzgis (FC „Köln“, Vokietija)

Nerijus Valskis (FK „Trakai“)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų