REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Skęstantis Majamis(vidapress)

Jei galvojate, kur nukeliauti, bet niekaip nesugalvojate kur – galite pasirinkti miestą, kurio greitai nebebus ant žemės paviršiaus, tiksliau, jis bus po vandeniu. Pateikiame sąrašą miestų, kuriuos verta pamatyti prieš tai, kai juos užlies vanduo.

26

Jei galvojate, kur nukeliauti, bet niekaip nesugalvojate kur – galite pasirinkti miestą, kurio greitai nebebus ant žemės paviršiaus, tiksliau, jis bus po vandeniu. Pateikiame sąrašą miestų, kuriuos verta pamatyti prieš tai, kai juos užlies vanduo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia mokslininkai, jūros lygis nuolatos kyla. Tai vyksta dėl tirpstančių ledynų. Kai kurie miestai esantys arčiau pakrantės yra pavojaus zonoje ir norintys apsilankyti šiuose miestuose ilgai laukti neturėtų. Tad jei nežinote, kur keliauti, galbūt vertėtų pasirinkti vieną iš šių, greitai istoriniais tapsiančių miestų.

REKLAMA

Vietnamo sostinė – Hanojus šiuo metu yra pavojaus zonoje, jei vandens lygis šioje vietovėje pakils 60 cm, kas gali įvykti iki 2070 metų, nukentės 4.7 millijonų žmonių ir 334 milijardų dolerių vertės turtas gali būti panardintas po vandeniu.

Kitas miestas, kuris žavi savo grožiu – Venecija. Išsaugoti Veneciją su visais jos kanalais buvo Italijos vyriausybės prioritetu jau maždaug trisdešimt metų. Keli milijonai eurų buvo paskirti apsaugoti Veneciją nuo potvynių. Tačiau kai kurie ekpertai tikina, kad vienintelis būdas išsaugoti šį miestą yra visiškai jį perkelti, tik įdomu, kaip tą padaryti. Bet kuriuo atveju, jei jūs nuolat svajojote apie pasiplaukiojimą gondolomis, geriau padarykite tai, kol galite.  

REKLAMA
REKLAMA

Po vandeniu gali atsidurti ir Bangladešo sostinė – Daka. Tai yra vienas iš tankiausiai apgyvendintų miestų rytinėje Burgangos upės pakrantėje, pačioje Gango deltos širdyje. Čia esantys butai ir gatvės gali būti lengvai paveikt vykstančių potvynių bei ciklonų. 11 millijonų žmonių bus pavojuje, jei vandens lygis pakils dar 60 cm., tai tikėtina įvyks iki 2070 metų.

Amsterdamas - Olandijos sostinė taip pat pakliūna į pavojaus zoną. Šis miestas, įsikūręs Šiaurės jūros pakrantėje, gali smarkiai nukentėti pakilus jūros lygiui. 1.4 milijonų žmonių nukentės pakilus vandens lygiui. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aleksandrija - didžiausias Egipto jūros uostas gali būti visiškai užlietas, jei Viduržemio jūros lygis pakiltų pusantro metro. Na, o jei vandens lygis pakiltų 60 cm. 4.4 milijonų žmonių bus pavojuje. 

Tokias – miestas esantis šiaurės vakariniame Tokio įlankos krašte taip pat yra pavojuje. Japonijos sostinės pietryčių rajonai dėl kylančio jūros lygio bus panardinti dėl audrų bangų. Jei jūros lygis pakiltų, 2.5 milijonų žmonių gali būti nukentėti. 

Osaka – Japonijos miestas, kuriame išdėstyta daug verslo centrų taip pat, laikui bėgant, patvins. Jei jūros lygis pakiltų, 9.2 milijonų žmonių gali būti panardinti po vandeniu. 

REKLAMA

Niujorkas – dar vienas miestas, kuris gali būti amžiams užlietas vandens. Jei jūros lygis pakiltų vos 60 cm, dėl kylančių audrų bei potvynių nukentėtų beveik trys milijonai žmonių bei 2.1 tūkstantčio milijardų dolerių vertės turtas.

Majamis, kitas Jungtinių Amerikos Valstijų miestas, kuris gali būti užlietas. Jei jūros lygis pakiltų, 4.8 milijonų žmonių gali būti panardinti po vandeniu.

Mumbajus, šis Indijos miestas, taip pat yra pavojaus zonoje. Jei jūros lygis pakiltų, 11 miijionų žmonių gali nukentėti ir netekti namų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų