REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ mėgins nubraukti praėjusios savaitės košmarą Eurolygoje duodamas gerą kovą turkų Stambulo „Darussafaka“ ekipai, treniruojamai garsiojo Davido Blatto. Pagrindinius dvikovos akcentus sudėliojo ir tv3.lt prognozę išsakė krepšinio apžvalgininkas ir „Viasat Sport Baltic“ komentatorius Vaidas Čeponis.

Kauno „Žalgiris“ mėgins nubraukti praėjusios savaitės košmarą Eurolygoje duodamas gerą kovą turkų Stambulo „Darussafaka“ ekipai, treniruojamai garsiojo Davido Blatto. Pagrindinius dvikovos akcentus sudėliojo ir tv3.lt prognozę išsakė krepšinio apžvalgininkas ir „Viasat Sport Baltic“ komentatorius Vaidas Čeponis.

REKLAMA

Eurolygos transliacijas tiesiogiai galima stebėti internetu per įvarius išmaniuosius įrenginius ir kompiuteryje videotransliacijų internetu platformoje www.viaplay.lt. Eurolygos rungtynes taip pat rodo ir kanalas „Viasat Sport Baltic“. Rungtynių pradžia 19.00 val.

„Darussafaka“ savo žaidimu stiliumi labai panaši į „Maccabi“. Tai komanda, kuri savo puolimą grindžia žaidimu vienas prieš vieną. Galima išskirti tris pagrindinius krepšininkus, kurie puikiai žaidžia vienas prieš vieną, yra greiti, aštrūs. Tai – Jamesas Andersonas, Bradas Wanamakeris ir Scottie Wilbekinas. Svarbu bus juos uždengti.

„Darussafaka“ kita vertus neturi pajėgių vidurio puolėjų. Truputį keista, kad komanda turinti per 30 mln. eurų biudžetą įsigijo puikius antrosios linijos žaidėjus, bet vidurio puolėjai yra silpnoji grandis. Kol kas traumuotas Semihas Erdenas ir tik dėl tos priežasties „Darussafaka“ yra paskutinė komanda pagal atšokusius kamuolius. Mažai į kovą dėl kamuolių įsitraukia ir gynėjai.

REKLAMA
REKLAMA

Gerai meta dvitaškius ir baudas, bet kartais piktnaudžiauja individualiais veiksmais. J. Andersonui ir B. Wanamakeriui treneris Davidas Blattas leidžia praktiškai viską. Jie kartais meta per rankas, iš nepatogių padėčių, yra ir chaoso“, - gvildeno būsimus žalgiriečių varžovus V. Čeponis.

REKLAMA

Kauniečiai šį Eurolygos sezoną iškovojo pergalę ir patyrė tris pralaimėjimus, o svečiai iš Stambulo turi po dvi pergales ir du pralaimėjimus.

Kalbėdamas apie „Žalgirį“ krepšinio apžvalgininkas atkreipė dėmesį į tą pačią bėdą, kuri kamavo Kauno komandą pastaruosius sezonus: „Nepataikome iš toli, nors džiaugėmės, kad „Žalgiris“ įsigijo A. Milaknį ir K. Pangosą. Jie neblizga. Reikia balanso ir daugiau kamuolių įkišti puolėjams, ypač Antanui Kavaliauskui, kuris gali per jėgą laužti ir daryti taškus iš po krepšio.“

Daugiau apie „Žalgirio“ bėdas, neatpažįstamą Renaldą Seibutį ir tris krepšininkus, kuriuos galima pagirti – vaizdo interviu.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pirmą kartą istorijoje išbandys jėgas su Stambulo „Darussafaka“ komanda. Šis faktas nekelia nuostabos, nes tai tik antrasis Turkijos klubo sezonas Eurolygoje po debiuto praėjusiais metais. Šio vakaro varžovų keliai nebuvo susidūrę ir draugiškose rungtynėse.

Įvairių sporto šakų „Darussafaka“ klubas buvo įkurtas dar 1914 metais, o krepšinio sekcija savo gyvavimą pradėjo 1951-aisiais. Jau po dešimtmečio Stambulo krepšininkai galėjo džiaugtis pirmuoju Turkijos čempionų titulu ir debiutu tuometinėje Europos Čempionų taurėje, kurioje pavyko pasiekti ketvirtfinalį ir susikauti su būsimais čempionais iš Tbilisio „Dinamo“. Turkijos lygos nugalėtojų vardą pavyko apginti 1962 m., tačiau šie du trofėjai taip ir liko vieninteliai „Darussafaka“ krepšinio klubo istorijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1968 m. prasidėjo klubo nuosmukis, trukęs beveik iki pat 20-ojo amžiaus pabaigos. „Darussafaka“ tik 1992-1993 m. vėl iškopė į aukščiausiąją Turkijos lygą, o po kelių sezonų grįžo į Europos krepšinio žemėlapį. Nors skambių pergalių Koračo ar Saportos taurės turnyruose pasiekti nepavyko, Stambulo klubas buvo dažnas atkrintamųjų varžybų dalyvis, kol 2010 m. „Darussafaka“ dar kartą iškrito iš aukščiausio Turkijos krepšinio diviziono.

Naujausias „Darussafaka“ atgimimas yra susijęs su „Dogus Group“ koncernu, kuris 2013 m. tapo generaliniu klubo rėmėju. Daug investicijų sulaukęs Stambulo klubas iškart laimėjo Turkijos antrąją lygą, pakilo į pirmąją ir nuo to laiko yra rimtas pretendentas į aukščiausias vietas. Praėjusį sezoną „Darussafaka“ ne tik debiutavo Eurolygoje, bet ir buvo per žingsnį nuo taip ilgai laukto trofėjaus, kai Turkijos taurės finale tik paskutinę sekundę pataikytas Stambulo „Fenerbahce“ tritaškis iš po nosies nunešė titulą.

REKLAMA

Praėjusiais metais Eurolygai paskelbus apie naująjį lygos formatą, „Darussafaka“ komanda visada buvo minima kaip viena pagrindinių pretendenčių gauti vardinį kvietimą. Galiausiai taip ir įvyko, o vasarą Stambulo ekipa savo pirkiniais parodė, kokių ambicijų ji turi šį sezoną. Viskas prasidėjo nuo vyriausiojo trenerio paskelbimo. Juo tapo Eurolygos čempionas ir vienas geidžiamiausių Europos strategų Davidas Blattas, praėjusį sezoną dar vadovavęs Klivlendo „Cavaliers“ su LeBronu Jamesu priešakyje.

„Darussafaka“ vadovai ir toliau piniginę laikė atvertą. Jiems nekilo problemų iš Bambergo „Brose“ klubo persivilioti Bradley Wanamakerį. Stiprių atsarginių žaidėjų vietas netrukus užėmė Stambule gimęs Birkanas Batukas, latvis Dairis Bertanis, prancūzas Adrienas Moermanas. Tada atėjo laikas driokstelėti: nepavykus susitarti su į NBA pasukusiu Mindaugu Kuzminsku, „Darussafaka“ iš tos pačios NBA į Europą susigrąžino buvusį žalgirietį Jamesą Andersoną. Jam į pagalbą buvo pasikviestas ir rezultatyviausias (vid. 20,9 tšk.) praėjusio sezono Izraelio lygos krepšininkas Willas Clyburnas.

REKLAMA

Šie naujokai prisijungė prie tikrai stiprių Eurolygos žaidėjų. Marcusas Slaughteris, Luke‘as Harangody, Oguzas Savašas, Furkanas Aldemiras, Scottie Wilbekinas ir veteranas Enderas Arslanas padėjo išlaikyti praėjusio sezono branduolį, prie kurio artimiausiu metu turėtų prisijungti ir Semihas Erdenas, Kaune dar nerungtyniausiantis dėl traumos.

Po keturių turų Eurolygoje „Darussafaka“ savo sąskaitoje turi 2 pergales ir 2 pralaimėjimus. Įdomu tai, kad abu kartus laimėta buvo išvykose (73:70 prieš Belgrado „Crvena Zvezda“ ir 94:87 prieš Kazanės „Unics“), o pralaimėta namuose (80:81 prieš Milano „EA7 Emporio Armani“ ir 79:84 prieš Stambulo „Anadolu Efes“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų