REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
„Ledlaužis“

Greitai kinuose pasirodys įtempto siužeto išlikimo filmas-katastrofa „Ledlaužis“. Scenarijus parašytas pagal realiai Antarkties vandenyne nutikusius įvykius 80-ųjų viduryje.

18

Greitai kinuose pasirodys įtempto siužeto išlikimo filmas-katastrofa „Ledlaužis“. Scenarijus parašytas pagal realiai Antarkties vandenyne nutikusius įvykius 80-ųjų viduryje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rusų ledlaužis „Michailas Gromovas“ leidžiasi į poliarinę ekspediciją į Antarktidą, bet vengdamas susidūrimo su milžinišku ledkalniu, įstringa ledynuose. Ilgus keturis mėnesius laivas su įgula dreifuoja palei Antarktidos krantus, mėginant rasti išeitį susidariusioje situacijoje. Maisto, geriamos vandens ir kuro atsargos senka, o viltis išsigelbėti tirpsta kas valandą...

REKLAMA

Išlikimo istorija Antarkties platybėse pati savaime intriguoja. Kaip buvo nufilmuotos kai kurios pavojingos scenos? Ar labai šalo aktoriai filmavimosi metu? Juk vienoje iš scenų žmogus gelbėdamas šunį įkrenta į ledinį vandenį.

Pirmąja filmavimo aikštele tapo atominis ledlaužis „Leninas“ Murmanske. Jį reikėjo gerokai „užšaldyti“ – storai padengti dirbtiniu sniegu ir ledu iš parafino bei popieriaus. Vėliau iš Murmansko filmavimo komanda persikėlė į Chibinų kalnų masyvą. Čia sniego plutos storis vietomis siekia keletą metrų. Ten, giliai po sniegu, įrengė specialias konstrukcijas nufilmuoti vienai scenai. Aktorius Piotras Fiodorovas ne vieną valandą kapstėsi tikrame sniege, filmuojant kaip jo herojus atsibunda, įkritęs į tą sniego urvą.

REKLAMA
REKLAMA

„Ledlaužio“ aktoriai privalėjo būti gerai fiziškai ir psichologiškai pasiruošę. Kuriant kai kurias scenas, jiems iš tiesų reikėjo po keletą valandų plūduriuoti vandenyje su visais sunkiais poliarinės ekspedicijos dalyvių rūbais, vilkint hidrokostiumus po jais, laviruojant tarp dirbtinių ledo lyčių ir nuolaužų. Vis dėlto, be kaskadininkų neapsieita. Pavyzdžiui, herojaus kritimo už laivo borto scenoje, reikėjo vos per vieną dublį ant kaskadininko paleisti 20 tonų vandens, kuris jį nuplauna į ledinę jūrą.

O Sevastopolyje aktoriai turėjo filmuotis vilkint vatinukus, avint veltinius botus ir su pirštinėmis trisdešimties laipsnių karštyje, pliekiant saulei. Taip buvo statoma prakiurusio triumo užpylimo scena, kai laivo bortą pramušė ledkalnis. Na ir milžiniška atsakomybė gulė ant kompiuterinės grafikos specialistų pečių. Didžioji dalis scenų buvo filmuojamos su chromatiniu žaliu fonu – buvo panaudota virš 100 metrų chromatinės medžiagos.

Filmas-katastrofa „Ledlaužis“ Lietuvos kino teatruose nuo lapkričio 11 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų