REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Lietuvos pajėgos moko kolegas britus kovoti su Rusijos propaganda (nuotr. SCANPIX)

Kovoti su Rusijos propaganda britų karius apmoko Lietuvos ginkluotosios pajėgos, skelbia „Daily Mail“.

12

Kovoti su Rusijos propaganda britų karius apmoko Lietuvos ginkluotosios pajėgos, skelbia „Daily Mail“.

REKLAMA

Britų leidiniui pavyko sužinoti, kad specialus baltų dalinys moko Didžiosios Britanijos spec. padalinius atpažinti Kremliaus taktiką manipuliuojant viešąja nuomone.

Žinios perduodamos britų kariuomenei

Leidinys pažymi, kad Lietuva atsidūrė priešakinėse Rusijos ir Vakarų fronto linijoje, bei turi pakankamai patirties analizuojant Vladimiro Putino informacinį karybos pobūdį.

Turimomis žiniomis, lietuviai pasidalino su britų kariuomenės 77-ąja brigada, kuri specializuojasi informacinės karybos srityje.

Vienas šaltinis gynybos srityje leidiniui „The Times“ teigė: „Didžioji Karalystė turi ką pasimokyti iš dezinformacijos kampanijos, kuri vykdoma prieš Lietuvą“.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, bei plečiant savo įtaką Artimuosiuose Rytuose tokia pagalba NATO sąjungininkams itin praverčia.

Pasak leidinio, Rusijos palaikomos vietos pajėgos naudojo sofistikuotas technologijas, kurios leido suklaidinti priešininko pajėgas ir paveikti vietos gyventojų nuotaikas.

REKLAMA

„Minkštoji įtaka“

Britanijoje buvo kalbama, kad V. Putino režimas bando destabilizuoti JK skatindami škotų nepriklausomybės siekius.

Leidinys taip pat atkreipė dėmesį ir Kremliaus subsidijuojamus rusų pop atlikėjus, koncertuojančius Lietuvoje ir propaguojančius Rusijos vykdomą politiką.

Lietuvių ekspertai, bendravę praėjusią savaitę su JK 77-osios brigados ir valdžios atstovais, perspėjo juos dėl Rusijos suaktyvėjimo informacinio karo Europoje keliamo pavojaus.

JK gynybos ministerijos atstovai „Daily Mail“ pasakojo: „Jungtinės Karalystės turi ilgą bendradarbiavimo gynybos srityje su Lietuva istoriją, kuri šia rutinine jungtine veikla buvo tiks sustiprinta“. Jis taip pat pridūrė, kad bendradarbiavimas bus tęsiamas ir toliau.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinės grėsmės: „Facebook“ ir „Twitter“

Rusijos dezinformacijos taktika yra gerai žinoma: tai šabloninių žinučių platinimas įvairiose interneto bendruomenėse prieš arba po puolimo, realių įvykių iškraipymas, siekiant sukelti chaosą.

Britų kariai taip pat buvo perspėti dėl Kremliaus „botų“ bandymų užtvindyti „Facebook“ ir „Twitter“ platformas dezinformacinėmis žinutėmis.

Ekspertai rekomendavo kariams prieš vystant į pratybas namuose palikti elektroninius prietaisus, skelbia „Daily Mail“.

Gauna 666 eurus ir juodina Britaniją

Leidinys taip pat priminė, kad anksčiau šiais metais Rusijoje buvo įkurtas propagandos fabrikas, kuriame dirba mažiausiai 400 žmonių, platinančių melus apie Britaniją internete.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Angliškai kalbantys „troliai“ gauna apie 666,3 euro per mėnesį ir internete palieka tūkstančius komentarų, kuriuose rašo temomis nuo „2014-ųjų Škotijos referendumas buvo sužlugdytas“ iki „Ponas Cameronas niekada nebuvo ponas Nuoširduolis“.

„Daily mail“ savo skaitytojus taip pat supažindino su tuo, kad Lietuvoje praėjusią savaitę buvo išleistas leidinys, pasakojantis, kaip elgtis, jeigu prasidėtų Rusijos invazija, ir priminė, kad Rusija prieš kelias savaites Kalinigrade dislokavo „Iskander“ raketų sistemas, galinčias suduoti branduolinį smūgį faktiškai visam Baltijos jūros regionui.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų