REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italiją supurtė stiprus žemės drebėjimas: gerokai išgąsdino Romos gyventojus

Atnaujinta

REKLAMA

Italijos vidurio ir pietų regioną sukrėtė stiprus žemės drebėjimas, kurio stiprumas pirminiais duomenimis siekė 6,6 balo; tai įvyko po savaitę nerimusių virpesių, vertusių tūkstančius žmonių laikytis toliau nuo savo namų.

Lietuvos ambasada Italijoje šiuo metu neturi duomenų, kad šio įvykio metu būtų nukentėję Lietuvos Respublikos piliečiai. 

Šis žemės drebėjimas užfiksuotas praėjus vos trims dienoms po požeminių smūgių, griuvėsiais pavertusių kai kurias Italijos gyvenviečių dalis.

Kol kas nėra pranešimų apie galimas žmonių aukas, tačiau socialiniuose tinkluose gausu žmonių vaizdo įrašų, kuriuose matyti virpančios sienos.

Europos Viduržemio jūros regiono seismologijos centras nurodė, kad 7 val. 40 min. pasireiškusių 6,6 at 6,5 balo stiprumo smūgių epicentras buvo už 132 km į šiaurės rytus nuo Romos ir 67 km į rytus nuo Perudžijos.

REKLAMA
REKLAMA

„RAI TV“ praneša, kad smūgiai buvo tokie galingi, jog prižadino sostinės Romos gyventojus, kurie teigė, jog drebėjo pastatų sienos.

Italijos nacionalinė grėsmių numatymo ir užkardymo komisija penktadienį šalies gyventojus perspėjo, kad galingi požeminiai smūgiai netrukus gali pasikartoti.

REKLAMA

„Nėra įrodymų, kad seisminis aktyvumas eitų į pabaigą,“ – teigiama komisijos pranešime.

Smarkiai nukentėjo senovinis miestelis

Senovinis Norčos miestelis, garsus savo Benediktų vienuolynu ir džiovintais mėsos gaminiais, yra viena iš labiausiai per pastarąjį žemės drebėjimo nukentėjusių vietų Italijoje.

Pasak liudininkų, sekmadienio rytą drebant žemei, pagrindinėje miestelio aikštėje sugriuvo XIV amž. Šv.Benedikto katedra, kurios liko srovėti tik fasadas. Vienuoliai meldėsi aikštėje tarp griuvėsių.

„Tartum visas miestelis būtų sugriuvęs“, – apgailestavo dėl bažnyčios griūties Norčos miesto asesorė Giuseppina Perla (Džiuzepina Perla), pranešė naujienų agentūra ANSA.

REKLAMA
REKLAMA

Norčoje apgriauta ir senovės miestą juosianti siena bei kita bažnyčia – Šv.Marijos sidabrinės (Santa Maria Argentea) katedra, žinoma savo XV amž. freskomis.

Italijoje dvigubas žemės drebėjimas trečiadienį sugriovė pastatų ir sukėlė paniką

Pora stiprių požeminių smūgių trečiadienio vakarą supurtė vidurio Italiją ir apgriovė bažnyčių bei kitų pastatų, praėjus vos dviem mėnesiams po galingo žemės drebėjimo, šiame regione nusinešusio beveik 300 žmonių gyvybių.

Per pastaruosius smūgius buvo apgadinta pastatų, daug kur dingo elektra, o panikos apimti gyventojai išbėgo į gatves per smarkų lietų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų