REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Seimą išrinktas žinomas sveikuolis Dainius Kepenis užsimojęs visą sveikatos sistemą sudrebinti iš pagrindų.

Į Seimą išrinktas žinomas sveikuolis Dainius Kepenis užsimojęs visą sveikatos sistemą sudrebinti iš pagrindų.

REKLAMA

Valstiečių ir žaliųjų narys tikina, jog nesąžininga, kad sveikai gyvenantys žmonės negauna jokių nuolaidų ir į sveikatos draudimo fondą moka tiek pat, kiek prasirūkę ir prasigėrę nuolatiniai ligoninių svečiai. Kiti valdžios atstovai atkerta, kad visi mokesčiai yra piliečių solidarumo išraiška ir išskaičiavimų čia būti negali.

Būsimo Seimo naujoko aistras ramina ir pats partijos lyderis.

Pagarsėjo audringais pasisakymais 

Visą gyvenimą į šaltas jūros bangas nardęs turbūt žinomiausias Lietuvos sveikuolis Dainius Kepenis nėrė į politiką – pateko į Seimą. Ir iškart pagarsėjo audringais pasisakymais, kad sveikatos politiką šalyje reikėtų keisti iš esmės.

Esą tik trečdaliu atvejų žmonės į ligonines patenka dėl nelaimingų atsitikimų. Visa kita – pačių žmonių nesveikos gyvensenos pasekmė. Taigi teisingai maitintis ir sportuoti visus reikia mokyti nuo mažų dienų, tada ir gydytis nebereikės.

REKLAMA
REKLAMA

„Būtų gyvenęs žmoniškai, nebūtų persivalgęs, daugiau vartojęs daržovių – nebūtų jam skaudėję nei galvą, nei pilvą. Dažniausiai galvą skauda, nes pilvas užkietėjęs, viduriai užkietėję dėl to, kad nevartoja daržovių. Labai paprasta, bet mes tai turim kartot ir kartot kiekvieną dieną“, - sako D. Kepenis. 

REKLAMA

Susikirto dėl mokesčių 

Kepenio nuomone, neteisinga, jeigu dešimtmečius sveiki kaip ridikai buvę žmonės į sveikatos fondą moka tiek pat, kiek užkietėję rūkaliai ar kitaip sveikatos netausoję asmenys.

„Aš raginu skatinti tuos žmones, kurie rūpinasi savo sveikata. Skatinimo būdų daugybė yra, pradedant nuo pigesnio sveikatos draudimo, dabar kiekvieno mūsų apie 1000 eurų guli Ligonių kasose metams, jeigu mes jų neišnaudojame... Aš suprantu, dalį lėšų palikime nelaimės atvejams, bet dalį lėšų palikime skatinimui. Pavyzdžiui, abonementui į baseiną“, - sako sveikuolis.

Sveikuolio pasiūlymu nesužavėti ir politiniai oponentai. Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad visi mokesčiai mokami solidarumo principu. Be to, ne visada ligas lemia žalingi įpročiai.

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže: 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų