REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį startuoja naujas NBA sezonas, tačiau sutarties neturintis 26 metų 213 cm ūgio Donatas Motiejūnas kol kas priverstas plušėti individualiai. Puolėjo agentas Tadas Bulotas teigia, kad „Rockets“ klubas turi apsispręsti, tačiau derybos gali užsitęsti neribotą laiko tarpą.

Antradienį startuoja naujas NBA sezonas, tačiau sutarties neturintis 26 metų 213 cm ūgio Donatas Motiejūnas kol kas priverstas plušėti individualiai. Puolėjo agentas Tadas Bulotas teigia, kad „Rockets“ klubas turi apsispręsti, tačiau derybos gali užsitęsti neribotą laiko tarpą.

REKLAMA

„Naujienos tokios pačios iš principo. Toliau vyksta pokalbiai, derybos. Domisi Donatu kiti NBA klubai ir Europa. Situacija nėra tokia paprasta. Domėjimasis ribotas kitų komandų, kol nėra padėtas taškas istorijoje su "Rockets“, - tv3.lt pasakojo D. Motiejūno agentas Tadas Bulotas.

– Kiek ilgai gali tokia situacija tęstis?

– Termino nėra, kada klubas ir Donatas apsispręs. Iš principo tai gali trukti ir kelias dienas, ir savaites, ir mėnesius, matysim. Dėl to nėra atmetami jokie variantai, įskaitant ir Europą.

– Kaip į šią situaciją reaguoja pats D. Motiejūnas?

– Aišku, norėtųsi Donatui žaisti tai natūralu. Jis žino, dėl ko visa tai vyksta. Jis kantrus, ruošiasi sezonui ir tiek. Nėra jokios panikos ar nesaugumo jausmo.

REKLAMA
REKLAMA

– Kaip gali atsiliepti toks „vilkinimas“ D. Motiejūnui, jei jis vis dėlto pasirašys sutartį ir sugrįš į aikštę?

– Atsiliepti gali tik vienaip - iš pradžių bus sunkesnis startas, truputį reikės laiko įsilieti i komanda. Be to aš daugiau nematau jokiu kitokių galimų pasekmių.

REKLAMA

– Ar Donatą kažkaip riboja „Rockets“ klubas, jei šis sumanytų keltis į Europą?

– Jam leidimo žaisti Europoje nereikia. Jis kontrakto neturi. Jis apribotas laisvasis agentas. Jeigu nori NBA pasirašyti su kita komanda, Hjustonas turi teisę duoti analogišką arba kiek geresnį pasiūlymą, bet Europoje taip nėra.

– Donatas nesutinka su pirminiu pasiūlymu „Rockets“ dėl to, kad norėtų ilgalaikės sutarties?

– Tai yra dalis visų derybų. Nelabai galime ir norime diskutuoti apie derybų detales.

– Ar D. Motiejūnas šiuo metu sportuoja?

– Taip. Individualiai sportuoja ir laukia.

– Ar „Rockets“ klubas turi dėl ko paskubinti šiuo reikalus?

– Jiems sezonas prasideda, jiems trūksta žaidėjų toje pozicijoje.

– Žvelgiant į kitus lietuvius – Mindaugą Kuzminską, Domantą Sabonį – kokią jų ateitį matote NBA ir komandose, kur atsidūrė?

REKLAMA
REKLAMA

– Šviesią. Priklausys ir nuo jų pačių. Oklahoma – ta komanda, kur Domantas norėjo patekti, komanda, kuri tinka jam, jo žaidimo stiliui, būdui, ir kuri nori, jog jis tobulėtų. Viskas bus gerai. Jis turi šansą būti startuojantis naujokas, o tai nevyksta kasdien. O Mindaugas... Jie dabar tik pradeda jį pažinti. Mano manymu jie iki galo nežino, ką turi, o Mindaugas įrodinėja, išnaudoja savo minutes. Viskas bus gerai, kai jie supras, kokio tipo žaidėją turi ir kaip ji galima panaudoti savo sistemoje. Jam reikia būti kantriam.

Daug NBA komandų jo tiesiog nesekė, arba nesekė taip akylai, kad žinotų, kaip Mindaugas gali būti panaudotas, ir kuo gali būti naudingas lygos komandoms. Reikia ir treneriui pažinti žaidėją. Tas procesas užtruks, bet tiek Mindaugas tiki, kad gali ten žaisti, tiek ir mes ten jį žaidžiantį matome.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Aiškiausia situacija su Jonu Valančiūnu. Dabar visi kalba, kad penktasis sezonas jam gali būti lemiamas – arba jis prasimuša į NBA žvaigždes, arba...

– Jis šiandien yra prie „top“ žaidėjų. Ir tai rodo ne tik kontrakto suma. Apie Joną visi mėgsta spekuliuoti, o jis eina ir toliau įrodinėja savo. Jono rezultatai geri praktiškai nuo pirmo sezono NBA ir kas sezoną visi vis kažkokią intrigą bando iškelti, kaip čia su juo viskas bus, ir kaip čia dabar tas lemiamas sezonas. O matome, kad kasmet Jonas žaidžia vis solidžiau, jis ambicingas vaikis ir viskas su juo bus gerai. Jei viskas ir toliau taip, kažkada pamatysime jį ir tarp NBA „Visų žvaigždžių“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų