REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prabėgus mėnesiui po geriausio Lietuvos rinktinės pasirodymo Pasaulio Tautų komandiniame čempionate, motokroso bendruomenė skaičiuoja sezono rezultatus. Lietuvos motokroso rinktinės treneriai prisipažįsta, kad šiuo metu šalis turi geriausius sportininkus per visą istoriją. Tą įrodo ir šių metų motociklų sporto pasiekimai.

Prabėgus mėnesiui po geriausio Lietuvos rinktinės pasirodymo Pasaulio Tautų komandiniame čempionate, motokroso bendruomenė skaičiuoja sezono rezultatus. Lietuvos motokroso rinktinės treneriai prisipažįsta, kad šiuo metu šalis turi geriausius sportininkus per visą istoriją. Tą įrodo ir šių metų motociklų sporto pasiekimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidentas Virginijus Visockis sako, kad itin sėkmingas motokroso rinktinės pasirodymas šių metų Pasaulio Tautų komandiniame čempionate – sunkaus darbo ir didelių pastangų vaisius.

REKLAMA

„Šiais metais Lietuvos motociklų kroso sportas į savo istorijos puslapius įrašo keletą labai svarbių šiam sportui pasiekimų. Vienas jų – Lietuvos sportininko Armino Jasikonio kontraktas su viena iš stipriausių pasaulyje gamykline motokroso komanda „Team Suzuki World MXGP“. Tik dėl kryptingo ir nuoseklaus darbo šis sportininkas buvo pakviestas pasirašyti kontraktą”, – sakė V. Visockas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat pridūrė, kad šie metai Lietuvos motokroso sporto bendruomenei išskirtinai įsimintini ir dėl Lietuvos motociklų kroso rinktinės pasiekimų Pasaulio Tautų komandiniame čempionate, kur Lietuvos komanda Lietuvai iškovojo kelialapį į A finalą. Jame varžosi tik 20 stipriausių pasaulio šalių komandos.

„Patekome į A finalą, likome 19 tarp stipriausių pasaulio komandų. Kitais metais dirbsime dar daugiau ir sieksime dar geresnio rezultato“, – po varžybų pasakojo motokroso sportininkas Arminas Jasikonis.

„Vien būnant prie starto linijos kartu su stipriausiais pasaulyje ir žinoti tai, kad aš esu vienas iš jų, yra didelė garbė ir džiaugsmas“, – pridūrė Lietuvos rinktinės narys Dovydas Karka. Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidentas pasakojo, kad šių metų lietuvių sportininkų rezultatai ypač džiugina ir verčia didžiuotis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos vardas skambėjo tarp dvidešimties geriausių pasaulio motokroso komandų, – sakė V.Visockis. – Aš pats be galo didžiuojuosi mūsų visa rinktinės komanda, kuri parodė, kad susitelkimas ir komandinis darbas gali atnešti ir padovanoti net 18 metų lauktą galimybę varžytis tarp stipriausių pasaulio komandų ir sportininkų.“

Kaip ir kasmet, šiemet Lietuvos motociklų sporto federacija delegavo ir keturračių motociklų bei motociklų su priekabomis rinktines.

„Ypatingai džiugina keturračių motociklų sportininko Domanto Vaznio pasiekimai, kurio meistriškumo lygis kasmet auga ir Lietuva iš šio sportininko ateityje tikisi aukštų rezultatų. O ateinančiais metais taip pat bus formuojamos atskirų motociklų sporto šakų rinktinės. Lietuvos rinktinės bei sportininkai individualiai bus deleguojami atstovauti Lietuvai pasaulio ir Europos čempionatuose“, – motociklų sporto bendruomenės planus dėstė federacijos prezidentas.

REKLAMA

„Šiuo metu tai yra geriausi Lietuvos motokroso sportininkai. Sunku pasakyti, kada vėl sulauksime pamainos, bet aš manau, kad tokie rezultatai ir pasiekimai leis vaikinams ir tėveliams vėl pradėti svajoti ir tikėti, kad galima daug ką pasiekti sunkiu darbu. Manau, kad mes tai įrodėme“, – sakė Lietuvos rinktinės vadovas Robertas Benediktavičius.

Pasak jo, jau dabar sportininkai pradėjo ruoštis kitų metų sezonui. „Norint išlaikyti aukštą sportinį lygį, labai svarbus pasiruošimas. Dėlto sportininkai jau dabar pradėjo ruoštis kitų metų motokroso sezonui – treniruojasi, dėliojasi varžybų kalendorių, ieško finansavimo ir pan. Planuojamės ir mes dėl galimybės Lietuvos rinktinei pasirodyti Anglijoje Pasaulio Tautų komandiniame čempionate. Norint parodyti rezultatą, išnaudoti šiuo metu rinktinėje turimų sportininkų potencialą, reikalinga parama visus metus,kad jie galėtų dalyvauti aukšto lygio varžybose, kurios, deja, labai trūksta, bet nenuleidžiam rankų. Taip pat labai svarbūs ir augančios pamainos rezultatai, dėlto tas pasiruošimas vyksta nuolat“, – sakė Lietuvos rinktinės vadovas R. Benediktavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų