REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
95
Juozas Pundzius (nuotr. Organizatorių)

Į skandalą dėl galimai neteisėto praturtėjimo rinkimų įkarštyje įsivėlęs buvęs konservatorius Juozas Pundzius vos per keletą dienų patyrė du skaudžius smūgius. Iš pradžių politikas buvo išmestas iš partijos, o vėliau jo laukė dar vienas, šįkart rinkėjų akibrokštas.

95

Į skandalą dėl galimai neteisėto praturtėjimo rinkimų įkarštyje įsivėlęs buvęs konservatorius Juozas Pundzius vos per keletą dienų patyrė du skaudžius smūgius. Iš pradžių politikas buvo išmestas iš partijos, o vėliau jo laukė dar vienas, šįkart rinkėjų akibrokštas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pakartotiniuose rinkimuose Dainavos apygardoje J. Pundzius varžėsi su valstiečių-žaliųjų atstovu Lauro Stacevičiumi. Pirmajame ture dabar jau ex-konservatorius laimėjo prieš varžovą nežymia vieno procento persvara (23,84 proc. prieš 22,86 proc.).

REKLAMA

Tačiau pakartotiniame balsavime rinkėjai kardinaliai pakeitė savo nuomonę. Suskaičiavus 8 iš 12 rinkimų apylinkių rezultatus J. Pundzius buvo tesurinkęs vos 24,73 proc. balsų, kai jo varžovas net trigubai daugiau (69,64 proc.).

Tokia buvusio partiečio nesėkmė visiškai nesustebino konservatoriaus Kęstučio Masiulio: „Džiaugiuosi, kad pralaimi. Pelnytai pralaimi. Žmogus suteršė partijos garbę. Jis neturi jokių paaiškinimų. Aš pats asmeniškai galvoju, kad reikia inicijuoti įstatymus dėl tokių žmonių, kurių pinigų kilmė yra visiškai neaiški. Tie pinigai turėjo būti paimti iš jo ir tegul jis įrodinėja, kad juos sąžiningai gavo. Ne mes turime tikėti jo pasakomis. Tad toks pralaimėjimas dėsningas. Visi puikiai supranta, kodėl ir kas. Pažvelgus vien į to asmens profesiją.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt rašė, kad trečiadienį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LD) Priežiūros komitetas nutarė iš partijos pašalinti Juozą Pundzių, nes jo atsakymai dėl paveldėtų pinigų kilmės neįtikino.

Tai po komiteto posėdžio žurnalistams pranešė jo pirmininkas Valdas Benkunskas: „Priežiūros komitetas nusprendė pašalinti Juozą Pundzių iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų. Pateikti atsakymai į mūsų užduotus klausimus ir tuos klausimus, kuriuos pateikė visuomenė, šiai dienai nebuvo pakankami, mes neįsitikinome, kad ta versija, kurią pateikė ponas Pundzius yra reali ir įtikinama.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, sprendimas šalinti žinomą Lietuvos mediką iš TS-LKD priimtas vienbalsiai. Priežiūros komiteto vadovas teigė, kad J.Pundzius jiems pateikė tą pačią staigaus praturtėjimo versiją, kuri skelbta viešai – kad tai paveldėti pinigai.

Tačiau, V. Benkunsko teigimu, liko neaiški tų paveldėtų pinigų kilmė. „Kaip jie galėjo atsirasti pas pono Pundziaus tėvą, taip ir nėra atsakymo. Pagrindinis akcentas buvo nekilnojamojo turto ir piniginių lėšų kilmė, kaip per dvylika metų (nuo 2002 iki 2014 metų – aut. past.) galima tokius turtus susikrauti“, – sakė V.Benkunskas.

REKLAMA

Anot jo, Priežiūros komiteto nariai vadovavosi J.Pundziaus tėvo 2002 metais pateikta turto ir pajamų deklaracija. Prieš dvylika jis esą nurodė turįs apie 7 tūkst. litų piniginių lėšų ir nekilnojamojo turto už daugiau kaip 150 tūkst. litų. Tuo metu sūnus 2014 metais paveldėjo 1,5 mln. litų vertės turtą.

„Šiandien tikėjomės sulaukti labai aiškių atsakymų, kad ta istorija būtų sveiko proto žmogui suprantama, suvokiama ir priimtina. To nesulaukėme ir, deja, turėjome tokį sprendimą ryžtingą, sunkų, skausmingą pono Pundziaus atžvilgiu ir priimti“, – kalbėjo V.Benkunskas. Paklaustas, kodėl J.Pundziaus paaiškinimai įtikino mokesčių inspektorius, bet neįtikino partijos, Priežiūros komiteto vadovas teigė, kad konservatoriai vadovaujasi kitais moralės standartais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų