REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje lankęsis „Western Union“ viceprezidentas Johnas R. Dye‘us išskirtinio pokalbio metu pasidalino ne tik savo nuomone apie Lietuvos aplinką, bet ir visų šalių dėmesį pritraukusius Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento rinkimus.

Lietuvoje lankęsis „Western Union“ viceprezidentas Johnas R. Dye‘us išskirtinio pokalbio metu pasidalino ne tik savo nuomone apie Lietuvos aplinką, bet ir visų šalių dėmesį pritraukusius Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento rinkimus.

REKLAMA

57 metų amerikietis J. Dye‘us teigia, kad pažvelgus į žmonių nuotaikas, sunku atsakyti už ką jie balsuos.

„Manau yra daug Donaldo Trumpo palaikytojų, kurie savęs taip neidentifikuoja, tačiau balsuos už jį. Žmonės gali keisti savo nuomonę iki kol balsuos, todėl rezultatus bus tikrai įdomu pamatyti. Gali būti apylygiai“, – pasakojo J. Dye‘us.

Institucijos yra stiprios ir demokratiškos

Važinėdamas po daugybę šalių „Western Union“ viceprezidentas iš kiekvieno susilaukia klausimų, kas šiuo metu vyksta JAV. Jis pripažįsta, kad tai tikra įdomus laikotarpis visam pasauliui. Ypač susidomėjimą rodo meksikiečiai, kuriuos kandidatas į prezidentus D. Trumpas nori atskirti siena.

REKLAMA
REKLAMA

„Meksikoje žmonės yra pasimetę, nesupranta kas vyksta JAV. Gerai tai, kad institucijos yra tvarios, išgyvena ir egzistuoja nepaisant to, kas yra prezidentas“, – sako pašnekovas.

REKLAMA

Dėl to savo dėmesį jis sutelkia ne į asmenybes, bet į strategines kryptis, kurias kandidatai siūlo verslui, t.y. laisva prekyba ir imigracija.

„Šios idėjos labai svarbios ekonomikai. Jos padeda Amerikai nusistatyti vietą pasaulyje ir globalioje ekonomikoje. Tad nėra, kad kaip kompanija mes palaikome vieną ar kitą. Tiesiog norime įsitikinti, kad fundamentalūs principai toliau išliks versle ir padės išlaikyti turimą Amerikos vietą pasaulyje“, – teigia jis.

Prisiminus D. Trumpo kalbas atrodo, kad jis pasisako tiek prieš laisvą prekybą, tiek prieš imigraciją. Tačiau J. Dye‘us mano, jog kalbos tiesiog liks kalbomis ir darbais nevirs. Tai užtikrins institucijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Institucijos yra ne žmonės, jos stiprios ir demokratiškos. Neveltui valdžia padalinta pagal 3 principą (įstatymų leidžiamąją, vykdomąją ir teisminę – tv3.lt). Nors prezidentas ir svarbus, jis ne kritinis nes stabdžių ir atsvarų sistema vyksta. Įstatymai prižiūrimi.

Tarp kandidatų vyksta daug ugningų dialogų. Šaliai tai tikrai neatneša naudos tarptautinėje aplinkoje. Rinkimai įvyks, viskas bus gerai. Nepaisant to, kas bus išrinktas. Nors ir skamba neįtikėtinai, nes tikrai yra ekstremalių pasisakymų. Tačiau šalis turi būdą išsilaikyti. Vienas žmogus negali nulemti visos šalies ateities, pakeisti politinę ir ekonominę sistemą“, – mano J. Dye‘us.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visgi jis pripažįsta, kad kai kurie pasisakymai gąsdina. Ir ypač gąsdina kitų šalių gyventojus. Amerikiečiai taip nesijaudina.

Pats pašnekovas tikisi, kad nepaisant rinkimų rezultatų ekonominės sąlygos išliks tokios pačios – imigracija ir prekyba bus laisva, šalyje veikiančios įmonės galės dirbti globaliai.

Ar po „Brexit“ Londonas praras finansų centro vardą?

Po britų referendumo sprendimo – palikti Europos Sąjungą, matėme įvairių pranešimų apie smunkančią šalies ekonominę padėtį, krentantį svaro kursą ir kitų šalių užmojus, perimti finansų centro titulą iš Londono.

Tačiau „Western Union prezidentas“ įsitikinęs, Londonas visada išlaikys finansų centro vardą.

REKLAMA

„Valiutos kurso kritimas mūsų verslui yra nauda trumpajame laikotarpyje. Koks bus „Brexit“ rezultatas ilgajame laikotarpyje? Reikia tikėtis, kad nenukentėsim kaip verslas ir išliksim ES vientisoje prekybos rinkoje. Įdomu tai, kad derybos dar net neprasidėjo, tad vis dar egzistuoja neapibrėžtumas. Nežinia, ar bus išsaugota laisva prekyba, imigracijos politika. Tai kritinės sritys, dėl kurių negauname atsakymo. ES buvo 50 metų projektas. Bus įdomu pamatyti, kaip toliau klostysis istorija. Įdomūs laikai“, – linksmai nusiteikęs sako J. R. Dye‘us.

„Wester Union“ savo veiklą Lietuvoje pradėjo 2010 metais. Johnas R. Dye‘us kompanijoje dirbti pradėjo 2011 metais. Jis yra kompanijos viceprezidentas, „Western Union Foundation” valdybos pirmininkas bei Generalinis patarėjas teisės klausimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų