REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Olivija Plekavičiūtė (nuotr. asm. archyvo)

Sakoma, kad jeigu nori būti nepakeičiamas, turi atrasti save. Galbūt todėl mados tinklaraštininkę, stilistę Oliviją Plekavičiūtę aplankė sėkmė. Jauna mergina tiek renginiuose, tiek socialinėje erdvėje stebina skirtingais įvaizdžio sprendimais, o jos talentą pastebėjo net garsūs vardai mados pasaulyje. Tiesa, savo kelią ji atrado neseniai.

16

Sakoma, kad jeigu nori būti nepakeičiamas, turi atrasti save. Galbūt todėl mados tinklaraštininkę, stilistę Oliviją Plekavičiūtę aplankė sėkmė. Jauna mergina tiek renginiuose, tiek socialinėje erdvėje stebina skirtingais įvaizdžio sprendimais, o jos talentą pastebėjo net garsūs vardai mados pasaulyje. Tiesa, savo kelią ji atrado neseniai.

REKLAMA

Londone su mada ir grožiu susijusius mokslus baigusi mergina išsiskiria savo nepriekaištinga išvaizda bei tūkstančius sekėjų socialiniuose tinkluose sužavėjusiu stiliaus pojūčiu. Šiandien Olivija sėkmingai dirba stilistės darbą, tačiau vienas pirmųjų jos žingsnių mados pasaulyje buvo tada, kai ji pradėjo rašyti tinklaraštį.

Kūrybos pradžia atėjo netikėtai

„Seniai svajojau apie blogo rašymą, bet nedrįsau. Dar mokykloje, nors ir išbandžiau įvairius mados stilius, vis dar ieškojau savęs. O jau išvykusi į Londoną pagaliau atradau. Pasidariau kur kas kūrybingesnė, ėmiau eksperimentuoti ne tik įvairias stiliais, bet ir spalvomis ar aksesuarais. Taigi vis brendau ir brendau šiai minčiai. O galutinis spyris buvo tuomet, kai fotografas Johnny iš Paryžiaus pasiūlė įgyvendinti „street style“ fotosesiją. Ką gi, sutikau. Fotosesijos metu jis man visa laika „bambėjo“, kad man reikia kurti savo blogą ir įkvėpti kitus savo stiliumi. Aš tik nusijuokiau ir mintyse pasvajojau, tačiau tik išvydusi nuotraukų rezultatus – fotografą kamantinėti pradėjau jau pati, kad greičiau paruostų nuotraukas, nes aš kuriu blogą! Oi, kiek laimės man tuomet buvo, nuo to viskas ir prasidėjo. Taigi tai buvo mano slapta svajonė, bet tuo pačiu ir netikėtas žingsnis“, - su tv3.lt prisiminimais dalinasi ji.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtus metus Anglijos sostinėje gyvenanti mergina naujoms idėjoms įkvėpimo semiasi būtent iš šio didmiesčio gatvių, praeivių ar mados renginių, meno parodų. Olivija prasitarė, kad jau nuo mažų dienų madai jautė silpnybę: „Tai tarsi maistas man“, - sako ji.

REKLAMA

Anot stilistės, tinklaraštis jai tapo ne tik pinigų šaltiniu, bet ir savirealizacijos priemone.

„Paslaptis tokia, kad mados blogo dėka, save atradau kur kas giliau. Mano tinklaraštis, tai lyg mano vizitinė kortelė. Mano stilius atspindi mano asmenybę ir siekiu, kad jis būtų įkvepiantis sekėjams. Tačiau man to buvo negana. Po metų tinklaraščio kūrimo, pradėjau mąstyti, ką dar galiu duoti kitiems, kuo galiu būti išskirtinė“, - apie naujai gimusią idėją prasitaria ji.

Tinklaraštis padėjo atrasti savo kelią

Mergina suprato, kad pati gali padėti kitiems atrasti savo stilių ir suteikti žmonėms daugiau pasitikėjimo savimi, todėl netrukus save išbandė stilistės amplua. Būtent šiuo aspektu, anot jos, ji labiausiai išsiskiria iš kitų mados tinklaraštininkių.

REKLAMA
REKLAMA

„Pasitelkdama patirtį metus dirbant su Stella McCartney ir prisimindama, kiek klienčių grįždavo pas mane stiliaus patarimų ir derinių sukūrimo, supratau, kad galiu ir, svarbiausia, noriu tai tęsti, tik dirbama jau po savo tinklaraščio vardu“, - apie įvaizdžio kūrėjos darbo pradžią pasakoja Olivija. Merginos tinklaraščio skaitomumas vis auga, tačiau kalbėdama apie to paslaptį mergina iškelia ne techninius būdus, kuriais įmanoma prisišaukti daugiau dėmesio internete, o svarbiausią kūrybos principą – pasitikėjimą tuo, ką darai.

„Manydavau, kad reikia vadovautis laiku, kelti tik tai, kas labiausiai patiktų mano sekėjams, rašyti tik tai, ką jie norėtų girdėti. Bet kartą sustabdžiau save ir pagalvojau, kad taip neteisinga prieš pačią save ir net kitus. Manau, didžiausio populiarumo blogas sulaukė, kuomet aš pradėjau būti savimi, išsakyti mintis ar net kritiką. Tokiu būdu atsirinkau savo tikrus sekėjus, kurie jaučia mane, o aš juos. Nesistengiu niekam įtikti ar patikti, nes žinau, kad būsiu gerbiama už savo nuomonės turėjimą ir buvimą savimi“, - mano Olivija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasaulyje įsigalėjęs mados tinklaraščių bumas daugeliui jaunų žmonių atveria išsvajotas galimybių duris: keliones, naudingas pažintis ar mielas dovanėles. Olivija – ne išimtis, ją taip pat dažnai nustebina įvairiomis smulkmenomis.

„Mados tinklaraščio rašymas atveria nemažai galimybių, gaunu pakvietimus į įvairius renginius, taip pat gaunu dovanų, mielų daikčiukų ir drabužių“, - pasakoja ji.

Sekėjų tendencijos

Mados blogą kurianti mergina pastebėjo su laiku vis augantį jos kūrybos mylėtojų populiarumą.

„Susilaukiu vis daugiau palaikymo ir sekėjų skaičiaus. Daugėja kompanijų, norinčių bendradarbiauti, esu vis dažniau kviečiama į mados renginius. Pastebėjau, kad mano sekėjams labiau įdomi vaizdinė informacija, nei ilgi įrašai, taigi ties tuo ir orientuojuosi. O ir kompanijos dažnai pabrėžia: „Tu mums ilgo įrašo tik nerašyk, svarbiausia porą sakinių ir gražios nuotraukos“, - juokiasi tinklaraštininkė.

REKLAMA

Paklausta, kas jos skaitytojai ir kokią žinutę savo įrašais ji siunčia savo sekėjams, mergina paruošia išsamų atsakymą.

„Mano įrašai skirti įvairaus amžiaus merginoms ir moterims, dažnai mano klientėms. Mano žinutė yra tokia, kad visos moterys, prižiūrinčios save, yra gražios ir kiekviena gali atrodyti dar gražiau, pasirinkdama drabužėlius pagal savo kūno tipą ir atrasdama savo stilių. Juk žmonės mus pirmiausia sutinka pagal įvaizdį. Taip pat visad pabrėžiu, kad nereikia aklai pasikliauti mados tendencijomis, iš jų pasiimkite tik įkvėpimo, kadangi jūsų stilius turi atspindėti jūsų vidų“, - įsitikinusi blogerė.

Savitas Olivijos stilius socialiniame tinkle „Instagram“ sudomino daugiau nei 16 tūkstančių sekėjų, todėl nieko nuostabaus, kad iš jų mergina susilaukia ir privačių žinučių.

REKLAMA

„Dažnai klausia, kaip prižiūriu savo plaukus, prašo patarimų, kur įsigyti tam tikrą suknelę ar batelius, taip pat domisi internetinių parduotuvių rekomendacijomis. Sulaukiu nemažai komentarų ar noro bendrauti, o tai labai malonu“, - džiaugiasi ji.

Bėgo nuo Lietuvos, tačiau tautiečiai nustebino

Kurdama blogą Olivija daugiausiai dėmesio skyrė užsienio rinkai, nes Lietuvą laikė niūrių žmonių kraštu, tačiau vėliau besiklostantys įvykiai ją privertė nustebti.

„Orientavausi tik į užsienio rinką, kadangi visas palaikymas buvo iš užsieniečių draugų, pažįstamų ar tiesiog žmonių, su kuriais susidurdavau. O nuo Lietuvos bėgau. Visad maniau, kad ten pilna negatyvo ir tam energijos neeikvojau. Tačiau su kiekvienu grįžimu į Lietuvą vis išgirsdavau paskatinimų ir gražių atsiliepimų. O ir vienas kitas Lietuvos dizaineris norėjo bendradarbiauti. Pamaniau: „Geras, kaip smagu!“. Ir, žinote, galiausiai supratau, kad tas stereotipas, kad visi Lietuvoje – negatyvūs yra ne visai tiesa. Kai tik tuo nebesivadovavau ir pradėjau pati nuo savęs, buvau pozityvi viskam, nepabijojau nusišypsoti net nepažįstamajam, ir išties Lietuvoje pradėjau matyti tik tai, kas gera! Džiaugiuosi, kad dabar mano blogas skirtas visiems, ir užsieniečiams, ir mano mylimiems lietuvaičiams, tačiau, atleiskite, visgi rašau tik viena kalba – tai anglų“, - į savo sekėjus kreipiasi ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kas iš tikrųjų yra Olivija Plekavičiūtė?

Olivija pasakoja, kad už jos kuriamo tobulo grožio socialinėje erdvėje, realybėje slypi visiškai paprasta mergina.

„Neapsigaukite mano nuotraukomis. Į parduotuvę ar apsipirkinėti drabužių, pavedžioti šuniukus dažnai išbėgu be makiažo ir su treningais. Nesivadovauju Coco Chanel išreikšta fraze, kad visada reikia atrodyti puikiai, tačiau tvarkingai – taip“, - įsitikinusi ji.

Olivija pasakoja, kad populiarumo niekada nesiekė, tačiau malonu kai žmonės rodo dėmesį ar žavisi jos darbais. Visgi atmintyje įstrigo viena šmaikšti situacija, kuri merginą privertė pasijusti tarsi žvaigžde.

„Po praėjusių metų Londono mados savaitės buvau užkalbinta kinų prekės ženklo „W.S.Studio“ atstovų. Su jais pradėjome bendradarbiauti, vilkėjau jų drabužius renginiuose, buvau kviečiama į dizainerių iš Kinijos kolekcijų pristatymus. Pasirodo, jie tarpusavyje visi pasišnekėdavo prieš renginį, kad dalyvaus europietė blogerė. Žinoma, ir atėjus į renginį aš išsiskirdavau, kadangi ten rinkdavosi tik kinai. Tai jūs neįsivaizduojate, kaip man buvo juokinga ir tuo pačiu labai malonu, kai jie vienas po kito ėjo prie manęs fotografuotis, uždavinėjo klausimus ir keitėsi „Instagram“ profiliais. Tokiais momentais galima ir sužvaigždėti (juokiasi). Labai maloniai mane nustebino jų tauta, labai nuoširdūs ir mieli žmonės. Tiesą pasakius, ačiū jiems. Jie mane paskatino su dar didesniu malonumu užsiimti savo veikla“, - sako mergina.

REKLAMA

Kalbėdama apie laimę, stilistė tiki, kad sėkmė aplanko tuos, kurie įdeda daug pastangų, todėl gyvenimui dėkoja už galimybę daryti tai, kas malonu jos širdžiai.

„Labiausiai dėkinga esu už tai, kad atradau savo mėgstamą sritį. O malonumą teikia ne tik kūrybiškas procesas, žinių panaudojimas, bendravimas su klientėmis, bet ir besidžiaugiančios klientės vaizdas, kuri jaučiasi gražesnė, moteriškesnė nei anksčiau. Po darbo namo grįžtu ne pavargusi, o apimta adrenalino ir energijos, tai jausmas lyg grįžus po sporto klubo, kuomet labai maloniai nuvargsti“, - šypsosi mergina.

Paklausta apie ateities planus, Olivija kalba nedrąsiai: „mažiau kalbų, daugiau darbų“ – įsitikinusi ji, tačiau atskleidžia kelias svajones.

„Mano tikslas yra sėkmingai išplėtoti savo verslą ir galbūt net įtraukti daugiau stilisčių į savo kompaniją ateityje. Su laiku būtų smagu įkurti savo produktą, mielai sutikčiau bendradarbiauti su dizaineriu ar kompanija. Taip pat norėčiau save išbandyti vedant kursus kitiems apie tinklaraščio kūrimą ar stilių bei pratęsti įvaizdžio kūrėjos darbą mados fotosesijose“, - pasakoja O. Plekavičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų