REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
75
Garsios Lietuvos moterys atskleidė, ką visada turi su savimi (nuotr. asm. archyvo)

Pakabukai, auskarai, žiedai, apyrankės bei grandinėlės – įprasti žmogaus aksesuarai, kuriais jie pagražina savo įvaizdį. Tačiau kai kuriems, minimalistinės detalės kasdienėje aprangoje, suteikia ne tik grožio, o turi ir kur kas vertingesnę reikšmę.

75

Pakabukai, auskarai, žiedai, apyrankės bei grandinėlės – įprasti žmogaus aksesuarai, kuriais jie pagražina savo įvaizdį. Tačiau kai kuriems, minimalistinės detalės kasdienėje aprangoje, suteikia ne tik grožio, o turi ir kur kas vertingesnę reikšmę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie tai, kokius svarbius daiktus su savimi visada nešiojasi ir ką jie reiškia, pasakoja garsios Lietuvos moterys.

REKLAMA

Mamos dovana

Dainininkė Eglė Jakštytė su savimi kiekvieną dieną nešiojasi jai patį brangiausią daiktą – žiedą. Jis ne tik puošia merginos ranką, taip pat suteikia pasitikėjimo savimi.

„Mano išskirtinis daiktas – mamos dovanotas auksinis žiedas. Jį turiu jau 10 metų. Be jo aš savęs neįsivaizduoju. Buvo incidentų, kai maniau, jog pamečiau. Tada jaučiausi tarsi nuoga“, – pasakoja garsi mergina.

REKLAMA
REKLAMA

Dainininkė buvo žiedą nusiėmusi dar visai neseniai, tačiau tik dėl to, kad pailsėtų tiek papuošalas, tiek ji pati: „Aš tikiu, kad metalai sugeria energiją. O pas mane jis dešimt metų – per visą laiką energijos prisikaupė tikrai daug.“

„Pamenu, jog kartą nenorėjau žiedo ant savo kūno, netgi neatsakysiu, kodėl. Tačiau po savaitės pasiilgau – jis man labai daug reiškia“, – nuoširdžiai pripažįsta E. Jakštytė.

Religiniai amuletai

TV3 laidos „Gyvenimas yra gražus“ administratorė Ingrida Kazlauskaitė turi netgi du simbolius, be kurių nepraleidžia nei dienos. Merginai jie suteikia apsaugą bei ramybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Automobilyje visada turiu pašventintą Šv. Kristoforo statulėlę. Taip pat rankinėje nešiojuosi iš Romos parvežtą rožančių. Aš esu tikinti, todėl žinau, kad jie mane globoja“, – sako I. Kazlauskaitė.

Mergina abu simbolius turi maždaug 5 metus: „Statulėlė keliauja su manimi iš vienos mašinos į kitą. Ją pirkau pati. Tikiu, kad kelyje mane sergėja nuo pavojų.“

Dainininkė pamena incidentą, kai pateko į pavojingą situaciją dėl blogų kelio sąlygų, tą kartą labai išsigando. Tačiau tiki, kad ją ir keleivius apsaugojo religinis amuletas.

REKLAMA

„Pamenu, jog buvo prasidėję pirmosios šalnos. Kartu su draugais paryčiais vykome iš Klaipėdos į Kauną. Vienu metu mašina tapo nevaldoma, pradėjo slysti. Incidentas baigėsi laimingai, nes angelas sargas buvo man ant peties. Žinau, kad pašventinta Šv. Kristoforo statulėlė mus apsaugojo“, – išduoda I. Kazlauskaitė.

Vedybų simboliai

Dainininkė Oksana Pikul-Jasaitienė ir verslininkė Inga Stumbrienė niekuomet nesiskiria su vestuviniais žiedais. Abejoms moterims jis simbolizuoja laimingą santuoką.

„Turiu daug smulkmenų, kuriuos yra mano rankinuke: telefonas, piniginė ir pan. Tačiau vestuvinis žiedas – tai materialus daiktas, kuris visą laiką šalia. Jis turi ir religinę reikšmę“, – pasakoja sūnų auginanti O. Pikul-Jasaitienė.

REKLAMA

„Kažkokio išskirtinio daikto – neturiu. Tačiau jeigu kalbame apie simbolinę reikšmę, vestuvinis žiedas visada su manimi. Jį gerbiu ir saugau“, – trumpai atsako I. Stumbrienė.

Paplitusi tradicija

Atlikėja Greta Lebedeva jau dvejus metus nešioja paprastą apyrankę. Moteris tiki, jog smulkus amuletas ją saugo: „Ant rankos turiu užrištą raudoną vilnonį siūlą. Jis apsaugo nuo nužiūrėjimo, blogos energijos.“

Žymi moteris sako, kad tokį amuletą gali užrišti tik artimas žmogus, o jei talismaną pameti – nieko blogo. „Jei nematai siūlo krentančio nuo rankos, vadinasi jis jau apsaugojo. Tačiau, kai išvysti šį procesą, tai blogas ženklas.“

Tokia tradicija – užsirišti raudoną vilnonį siūlą ant kairės rankos – gyva visame pasaulyje. Holivudo žvaigždės, tokios kaip Maddona, Ashtonas Kutcheris, Britney Spears, Paris Hilton ir kitos, nešioja šiuos amuletus tuo pačiu tikslu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų