REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 studijoje lankėsi Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis. Su juo buvo kalbama apie pirmą, antrą turą, kas buvo ir dar kas bus. Be to, ar daug nervų ląstelių „suvalgė“ toks ilgas balsų skaičiavimas, kuomet pirmavo „valstiečiai“, o tada, galiausiai, konservatoriai aplenkė juos.

TV3 studijoje lankėsi Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis. Su juo buvo kalbama apie pirmą, antrą turą, kas buvo ir dar kas bus. Be to, ar daug nervų ląstelių „suvalgė“ toks ilgas balsų skaičiavimas, kuomet pirmavo „valstiečiai“, o tada, galiausiai, konservatoriai aplenkė juos.

REKLAMA

Partijos pirmininkas atsleidė, ką prognozuoja, kokius turi sau išsikėlę tikslus ir kiek nori mandatų laimėti po antro turo. 

„Mūsų skaičiavimais ir mano tie skaičiai, kuriuos aš minėjau turbūt jau prieš pusę metų, kai buvo užduotas šitas klausimas, liko tie patys t. y. nuo 40 iki 45 mandatų. Tačiau akivaizdu ir ekspertai tai patvirtina, kad spektras yra ganėtinai platus.

Tai reiškia, kad yra galimybė turėti ir 40, kitu ir idealiu atveju, netgi 52. Tai akivaizdu, kad mūsų partijos svoris nuo to priklausys ir būsimoj koalicijoj: kiek ministrų, kiek komitetų pirmininkų ir, galų gale, kiek darbų galėsime pasiūlyti į programą. Kas, mano nuomone, yra svarbiausia", – dėstė G. Landsbergis. 

REKLAMA
REKLAMA

Yra nemažai apygardų, kuriose varžosi konservatorių kandidatai su „valstiečiais“. Todėl juos būtų galima laikyti bene didžiausiais konkurentais, o galbūt jie seniausiai laikomi būsimais partneriais. 

REKLAMA

„Vienmandatėse, žinoma, kad konkurentai. Mes siekiame įrodyti, kad būtent mūsų kandidatų patirtis ir kartais kompetencija ar vakarietiškumas, ar išsilavinimas yra būtent tos savybės, kurias žmonės turėtų pasirinkti.

Tačiau tai nereiškia, kad mes kaip nors kitaip į juos žiūrime, nei į partnerius po rinkimų. Tą aš esu sakęs ne kartą, kas vis dėlto, matau po rinkimų esant tris partijas, kurios turėtų sudaryti būsimą Lietuvos Vyriausybę: Tėvynės sąjunga (Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionys demokratai), valstiečiai žalieji (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) ir Liberalų Sąjūdis", – teigė konservatorių lyderis.

REKLAMA
REKLAMA

Portalas tv3.lt sulaukė skaitytojo laiško su pastebėjimu ir fotografija, kur Saulius Skvernelis remia konservatorių kandidatą. Atrodytų, kad tai vienas iš ženklų, jog vis dėlto ta koalcija bus su „valstiečiais“.

„Galbūt, aš norėčiau tikėti tuo. Bet kita vertus, vėlgi, kai kalbėjau apie paramas, tai visi kandidatai, bent jau mūsų partijos kandidatai, turėjo teisę bei buvo toks politinis leidimas duotas, susitarti su kitomis partijomis dėl paramų. Tai tų tokių paramų yra įvairių, aš asmeniškai remiu liberalų kandidatus, kai kur liberalai, ypač Kaune mus remia stipriai.

Taip pat „valstiečiai“, kaip jūs minėjote, toje apygardoje paramos esame susilaukę, turbūt daugiausiai asmenybės lemia. Jeigu priimtina ir pažįstama galbūt, ir vieniem ar kitiem vadovam partijų, kad žino žmogų, pasitiki juo ir galvoja, kad bendras darbas Seime jiems kartu tinkamas, turbūt yra svarbiausi kriterijai, kodėl tą paramą esam patys suteikę ir esam ją gavę", – sakė G. Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praeituose rinkimuose buvo konservatorių parama liberalų kandidatams ir atvirkščiai, šiemet ji vėl minima.

„Daugumoje apygardų mes remiame liberalų kandidatus, ir tokio formalaus, visa apimančio susitarimo nėra, tačiau yra tiesiog tokia, galbūt bičiulystė ir pasitikėjimas stiprus, kur mes labai natūraliai tą paramą suteikiam“, – atviravo politikas.

Vis dėlto, ne tik konservatoriai viltingai kalba apie koalicijos sudarymą su „valstiečiais“, socialdemokratai irgi neatmeta tokios galimybės. Ar tai nors kiek neramina konservatorius, G. Landsbergis paneigė bet kokį nerimą. 

„Visiškai ramiai jaučiuosi, jeigu tos kalbos pasitvirtintų, kad socialdemokratai su „valstiečiais“ kokias nors kalbas veda ar kažką tai diskutuoja apie būsimą koaliciją, aš manau, kad tai yra pražūtis abiem partijom šiandien.

REKLAMA

Tai socialdemokratai turi padaryti akivaizdžiai didelius namų darbus, kadangi rinkėjai jiems pasiūlė pasėdėti ant atsarginių suolelio. Tol kol partija neatsinaujins, kol partija neišsivalys iš to seno nomenklatūrinio tvaiko, tol nemanau, kad jie atitiktų rinkėjų lūkesčius.

„Valstiečiai“ susisiedami su partija, kuri, vėlgi tikrai nereprezentuoja tų permainų, kurių žmonės norėjo, iš tikrųjų ir save pasmerktų, sėdėjimui ant tokio turbūt atsarginių žmonių suolelio <..>.

Aš manau, vis dėlto ašis, būsimosios koalcijos bus aplink tris partijas, kurias aš minėjau: tėvynės sąjunga, liberalai ir „valstiečiai“. O kaip ten tiksliai dėliosis, kokiomis proporcijomis, tai lems sekmadienio rinkimai", – teigė konservatorių partijos pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų