REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
Rusija paaiškino, į ką bus nutaikytos „Iskander“ raketos (nuotr. SCANPIX)

Rusijos ir JAV tarpusavio santykiai nebuvo tokie įtempti nuo pat Šaltojo karo pabaigos, rašoma BBC.

Rusijos ir JAV tarpusavio santykiai nebuvo tokie įtempti nuo pat Šaltojo karo pabaigos, rašoma BBC.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Maža to, Rusija jau visiškai nesislėpdama siunčia raketų paleidimo sistemas „Iskander“ į Kaliningradą. Pateiktas ir oficialus aiškinimas: nukreipsime jas ten, iš kur sklinda agresyvūs veiksmai.

REKLAMA

Rusijos Dūmos gynybos komiteto vadovas Vladimiras Šamanovas interviu „Vesti“ paaiškino, kam Rusija perkėlė į Kaliningradą „Iskander“ raketų paleidimo sistemas, skelbia rbc.ru.

„Šios raketos, visų pirma nukreiptos prieš tuos objektus, kurie pažeidžia balansą, pusiausvyrą ir kurie įrengti ar bus ateityje įrengti kaip taip vadinamos priešraketinės sistemos dalimi,“ – pareiškė V. Šamanovas.

Rusijos sugrįžimas

Oficialūs JAV atstovai Rusijos ir Sirijos valdžios operaciją Alepe pavadino barbariškumo aktu ir tiesiogiai apkaltino Maskvą įvykdžius karo nusikaltimą.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas taip pat atvirai paskelbė apie Maskvos ir Vašingtono santykių pablogėjimą. V. Putinas yra įsitikinęs, kad vietoje bandymo vesti dialogą su Rusija, B. Obamos administracija bando priversti juos elgtis pagal savo taisykles.

Abi pusės tuo pat metu vis dar bando derybas dėl Sirijos gelbėjimo. Nepaisant griežtos retorikos ir abipusių kaltinimų, Maskva ir Vašingtonas supranta, kad jie užima kertinę reikšmę sprendžia Sirijos problemą.

Kokie bebūtų dabartiniai Rusijos strategijos kėslai, užsitęsęs karas Sirijos Maskvai reikalingas ne ką labiau, negu Vašingtonui. Tačiau bendroje atmosferoje juntamas nepasitikėjimas ir nesupratimas tarp skirtingų pusių, žlugdantis bet kokį galimą dialogą, turės itin slidžių pasekmių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar prieš kelerius metus niekas ir nenumanė, jog viskas taip baigsis. Šaltojo karo pabaiga turėjo žymėti ateinančią naują erą.

Tam tikram laikotarpiui Rusija pasitraukė iš aktyvios politikos tarptautinėje arenoje. Tačiau dabar ji grįžo – su siekiu keršyti, norėdama sustiprinti savo poziciją posovietinėje erdvėje, iš dalies siekiant atkurti savo įtaką pasaulyje ir atsikeršyti už Vakarų požiūrį į juos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų