REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Vytenis Pauliukaitis, Algimantas Ulvydas, Saulius Urbonavičius-Samas (nuotr. tv3.lt fotomontažas)

Pramogų pasaulis – ne vien prabangūs renginiai, stilingiausi dizainerių apdarai ir austrės vakarienei. Kad ir kaip skaisčiai žėri žvaigždžių socialinių tinklų profiliai ir žurnalų puslapiai, čia egzistuoja ir juodoji pusė.  

24

Pramogų pasaulis – ne vien prabangūs renginiai, stilingiausi dizainerių apdarai ir austrės vakarienei. Kad ir kaip skaisčiai žėri žvaigždžių socialinių tinklų profiliai ir žurnalų puslapiai, čia egzistuoja ir juodoji pusė.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Populiarioms garsenybėms paprastai užkraunama nemažai veiklos. Kai kurie žinomi veidai dėl karjeros aukoja vieną didžiausių brangenybių gyvenime – laiką. Kad ir kaip keistai skambėtų, kartais garsenybės neranda laiko net baterijų įkrovimui.

REKLAMA

Pakalbinus keletą žinomų visuomenės veikėjų paaiškėjo, kad didelio dėmesio gurgiančiam skrandžiui jie nerodo. Net gi tuomet, jei tai vadina vienu didžiausių gyvenimo malonumų. 

Televizijos laidų ir muzikinių projektų režisierius, vedėjas ir scenaristas Vytenis Pauliukaitis atskleidė, kad gardų ir sveiką maistą dievina. Bėda ta, kad retai randa laiko juo pasimėgauti.

Prisikerta naktimis

„Mano darbas labai dažnai baigiasi vėlai vakare ir tik tuomet aš galų gale galiu ramiai pavalgyti. Valgymas naktį – baisi problema, su kuria aš kovoju. Bet man nepavyksta, mane nugali.

REKLAMA
REKLAMA

Būna, kad valgau dvyliktą valandą nakties, o kartais ir dar vėliau. Aš galvoju, kad geriausia yra valgyti ramiai, neskubant. Gaila, kad šią galimybę aš paprastai turiu tik naktimis. Prisivalgau, paskui ilgai neužmiegu, nes prasideda įtemptas virškinimo procesas. Jei turiu galimybę, ryte ilgai nepakylu iš lovos.

Aišku, aš pasižiūriu, ką valgau. Naktį bifšteksais skrandžio nekankinu. Tačiau užkandu sočiai, vien kefyro negurkšnoju. Valgau sūrį, sumuštinius, salotas. Aš apskritai esu už paprastą, patikrintą maistą. Manau, kad kuo natūraliau valgai, tuo sveikiau. Bent jau žinai, iš ko susideda patiekalas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl šios priežasties esu nusivylęs labai daugelio restoranų meniu. Kokybė visiškai neatitinka kainos. Paskutiniu metu pradėjome išradinėti labai daug įvairių patiekalų. Man jie neretai atrodo juokingi. Pamatau, paragauju ir nusisuku. Grįžtu prie to, kas man priimtina“, – apie savo valgymo įpročius pasakojo V. Pauliukaitis.

Kasdien mylimąjai ruošia sveikus pusryčius

Muzikinio projekto „X Faktorius“ teisėjas, grupės „BIX“ lyderis Saulius Urbonavičius-Samas susiduria su ta pačia problema. Į savo dienotvarkę garsus vyras irgi nesistengia įtraukti pietų pertraukėlės ir teisinasi, kad tam neturi laiko. Garsus pramogų pasaulio veikėjas neslepia, kad gyvenimo būdas daro skaudžią įtaką jo mitybai.

REKLAMA

„Turiu prisipažinti, kad labai dažnai persivalgau. Kadangi daug dirbu, neturiu kada pavalgyti. Ilgai badauju, kankinuosi, o radęs progą kaip reikiant prisiryju.

Dar viena blogybė – valgau žaibišku greičiu. Žinau, kad maistą reikia kramtyti ilgai, besimėgaujant, tačiau pats dažniausiai viską suvalgau paskubomis. Paskui blogai jaučiuosi ir keikiu save. Stengiuosi šios ydos atsikratyti, tačiau vis nepavyksta, nes darbas ne tik atima daug laiko, bet ir sukelia nemažai streso“, – atskleidžia Samas.

Visgi skrandį alkiu ir persivalgymais kankinančio televizijos prodiuserio mityba nėra tokia prasta, kokia galėtų pasirodyti. Vardan sveikatos jis visiškai atsisakė alkoholio ir kavos. Šią keičia žalia arbata, kurios ieško specializuotose parduotuvėse. Jei reikia, parsisiunčia iš kitų šalių.

REKLAMA

Taip pat, nors pietums ir vakarienei daug dėmesio neskiria, pusryčiams laiko visuomet atranda. „Kasryt savo antrai pusei ir sau ruošiu pusryčius. Dažniausiai tai būna košės su įvairiais pagardais“, – rytiniais valgymo įpročiais dalijasi prodiuseris.

Neturi, kas pagamintų

S. Urbonavičius-Samas atskleidė, kad dėl sveikatos atsisakė svaigalų. Tuo tarpu TV3 realybės šou „IššŪKIS kaime“ dalyvis Algimantas Ulvydas tikina, kad niekuomet net neturėjo įpročio svaigintis. Vyras paatviravo, kad iki šiol nėra rūkęs, vartojęs alkoholio ir...miegojęs su moterimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis gi pastarasis faktas A. Ulvydą verčia nerimauti. Anot jo, kol nesusiras antrosios pusės, tol kankinsis dėl nereguliaraus maitinimosi. Universitete filosofijos ir teisės studijas baigęs, tačiau šiuo metu autobuso vairuotoju dirbantis vyras prasitarė, kad kasdien maistą renkasi iš kavinių meniu.

„Kadangi esu viengungis – niekas nesirūpina mano mityba. O aš ir pats visiškai nemoku gaminti. Tad esu priverstas kasdien lankytis viešojo maitinimosi įstaigose. Ten, kur maisto kokybė išties abejotina. Tiesa, „McDonald‘s“ ir „Hesburger“ stengiuosi apeiti, ten – nuodijama.

REKLAMA

Žinote, dabar atradau labai gerą būdą nebrangiai ir skaniai pavalgyti. Įvairiose mokymosi įstaigose – mokyklose, kolegijose – yra valgyklos. Jūs įsivaizduokite, čia gerai prisivalgyti gali už du eurus. Anądien užsisakiau sriubos, grikių košės, salotų, du kotletus, kompotą. Visas komplektas man kainavo vos du eurus.

Pagalvojau, kad net gi namie neapsimoka gaminti. Aišku, pietaudamas tokiose įstaigose, niekuomet nežinai, ar šviežią maistą valgai. Kartas nuo karto juk tenka išgirsti žinių dėl abejotinos kokybės produktų kavinių bei restoranų virtuvėse.

Tačiau šiandien neturiu iš ko rinktis. Kai susirasiu mylimą moterį, kuri manimi rūpinsis, be jokios abejonės, ji man gamins karščiausius ir skaniausius keptus viščiukus“, – užsisvajojo Algimantas ir skaniai nusijuokė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų