REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
49
„X Faktoriaus“ kūrybinė stovykla (nuotr. Foto Pro)

Šį sekmadienį „X Faktoriaus“ žiūrovų laukia intriguojantis vakaras. Teisėjų atrankas įveikę dalyviai susikaus kūrybinėje stovykloje. Tai – itin svarbus etapas, po kurio talentingiausiųjų laukia emocingas, aistras keliantis „Kėdžių iššūkis“.

49

Šį sekmadienį „X Faktoriaus“ žiūrovų laukia intriguojantis vakaras. Teisėjų atrankas įveikę dalyviai susikaus kūrybinėje stovykloje. Tai – itin svarbus etapas, po kurio talentingiausiųjų laukia emocingas, aistras keliantis „Kėdžių iššūkis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kūrybinė stovykla – bene sunkiausiai įveikiamas slenkstis visiems „X Faktoriaus“ dalyviams. Visi, pakviesti atvykti, privalo pasiruošti namų darbus – išmokti po kelias dainas. Bet namų darbus parodyti galės tik vienetai. Pati svarbiausia bus teisėjų skirta užduotis, kuriai pasiruošti atvykę dalyviai turės vos vieną kitą valandą“, – pasakoja projekto režisierius Mindaugas Meškauskas.

REKLAMA

Dalyviai turės išmokti ir be muzikinio pritarimo padainuoti žinomą dainą. Pasiruošti jiems padės profesionalūs vokalo mokytojai. Su svajojančiais apie šlovę dirbs tokie scenos grandai, kaip Steponas Januška ir Povilas Meškėla.

Tiesa, patirtis rodo, kad kartais įveikti jaudulio nepadeda niekas – užlipę ant scenos dalyviai pamiršta ir žodžius, ir melodiją. „Atsitinka ir taip, kad koją pakiša improvizacija, kiti nepataiko į tonaciją, galiausiai ir teisėjai nebesupranta dainos melodijos. Nedaugelis atlaiko tokį išbandymą ir dažniausiai tie, atlaikiusieji, yra praleidžiami į paskutinį, patį svarbiausią, patį emocingiausią išbandymą – „X Faktoriaus“ „Kėdžių iššūkį“. Būtent po kūrybinės stovyklos paaiškės, kurie dalyviai grumsis dėl vietos finaluose, transliuojamuose tiesiogiai per TV3“, – sako projekto režisierius M. Meškauskas.

„Didžiulė įtampa tvyro ore. Atėjau čia visiškai nesijaudindama, bet jaučiu kad pradedu“, – sakys viena iš „X Faktoriaus“ dalyvių, prieš sužinodama kūrybinės stovyklos užduotį. „Aplink visi dainuoja... Jau atrodo pagauni savo tonaciją, bet išgirsti kito ir vėl viskas iš naujo“, – kalbės užkulisiuose repetuojanti mergina.

„Visi žmonės apie gyvenimą galvoja skirtingai. Jūs, bent jau šiandien, turite galvoti, kad gyvenimas yra viena didelė scena. Vienas dalykas aiškus – nuo to, kas šiandien įvyks, jūsų gyvenimas, kaip dainininko ar žmogaus, nesustos. Tačiau, tai, kas šiandien įvyks, gali jums padovanoti bent jau pusmetį didelių nuotykių, o gal ir didelių įvykių. Taip, kad pasikankinkite šiandien – verta“, – projekto dalyviams sekmadienį kalbės teisėjas Marijus Mikutavičius.

„Nesvarbu, kaip jaučiatės: linksmi, liūdni ar išprotėję – dainuokite šiandien lyg paskutinį kartą. Kovokite už save. Linkiu, kad šis vakaras jums taptų ne pabaiga, o pradžia“, – drąsins teisėja Justė Arlauskaitė-Jazzu.

Turbūt sunkiausiai įveikti kūrybinės stovyklos užduotį seksis dalyviams iš užsienio. „Graži daina“, – šypsodamiesi kalbės jie, nė nesuprasdami, apie ką teks dainuoti. Kūrybinėje stovykloje netrūks ir jautrių akimirkų. Viena dalyvė, išgirdusi jai nepalankų sprendimą, apsipils ašaromis. „Blogai, tikrai blogai“, – sakys kitas, pirmojoje atrankoje puikiai pasirodęs dalyvis, tačiau kūrybinėje stovykloje nepademosntravęs visko, ką gali.

Į projekto etapą „Kėdžių iššūkis“ pateks tik geriausiai pasirodę – tie, kurių talentu ir galimybėmis teisėjai neabejos. Sekmadienį 19.30 val. per TV3 paaiškės, kas jie.

„X Faktorius“ – sekmadieniais 19.30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų