REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Nepilnamečiai vairuotojai (nuotr. TV3)

Kelių eismo taisyklių pažeidėjai – pareigūnų kasdienybė. Vairuotojai net po kraupios kasmetinės statistikos vairuoti neblaivūs, viršyti greitį ir daryti kitus pažeidimus. Su nepilnamečiais vairuotojais policijos pareigūnai susiduria taip pat dažnai.

4

Kelių eismo taisyklių pažeidėjai – pareigūnų kasdienybė. Vairuotojai net po kraupios kasmetinės statistikos vairuoti neblaivūs, viršyti greitį ir daryti kitus pažeidimus. Su nepilnamečiais vairuotojais policijos pareigūnai susiduria taip pat dažnai.

REKLAMA

Šįkart į portalą tv3.lt kreipėsi anonimu norėjęs likti skaitytojas, kuris pasidalijo pasipiktinimą sukėlusiu video įrašu, kuriame užfiksuoti miesto gatvėmis važinėjantys mažamečiai.

Amžius ir greitis – ne riba

Du jaunieji vairuotojai patys nusifilmavo kaip važinėja ne aišku kurio Lietuvos miesto gatvėmis. Jiems tai atrodo kaip didelė linksmybė. Įraše matomas už vairo sėdintis berniukas akivaizdžiai mažametis. Socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Rajonskai.lt“ spalio 10 d. patalpintas jaunųjų greičio mėgėjų video sulaukė itin didelio susidomėjimo.

Jį peržiūrėjo virš 50 tūkst. žmonių, keli šimtai pakomentavo ir pasidalino juo. Grupėje prie šio vaizdo įrašo įspūdingi prierašai: „Greiti ir įsiutę Lietuvos vaikai“, „Jaunieji Šumacheriai“.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip galima spėti iš balso, keleivio vietoje sėdi vyresnis berniukas. Jis patarinėja jaunesniam vairuotojui dėl greičio mažinimo, kitų automobilių lenkimo, posūkių rodymo.

REKLAMA

Važiuodami vaikai nuolat keikiasi necenzūriniais žodžiais ir garsiai klausosi muzikos, lyg imituodami vyresnius draugus ar herojus iš filmų.

Automobilį vairavęs berniukas vos pasiekė vairą, visgi greičio pedalą spaudė iki galo ir važiavo 100 km/h greičiu. Kiek sumažinti greitį jie pasitarę nusprendė važiuodami gatve iki automobilio pastatymo vietos. Kam priklauso automobilis ir kodėl vaikai juo važinėjosi naktį, nežinoma. Iš vaiko elgiasi prie vairo, galima spėti, kad tai – ne pirmas jo kartas.

Šokiruojantį vaizdo įrašą galite pamatyti ČIA

Be abejo, iki nelaimės – tik vienas žingsnis. Klausimas, ar kas nors užkirs tam kelią.

REKLAMA
REKLAMA

Statistikos nėra, atvejų – ne vienas

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis portalui tv3.lt teigė, kad nepilnamečiai, sugauti policijos pareigūnų vairuojant automobilį ar kitą transporto priemonę yra įtraukiami į tą patį sąrašą su visais neturinčiais teisės vairuoti. 

„Kadangi statistika dėl nepilnamečių nėra atskirai kaupiama, sunku pasakyti, kiek tokių atvejų yra“, – teigė policijos atstovas. Pasak jo, yra užfiksuotų ir tokių atvejų, kai policijos pareigų sustabdytus automobilius vairuodavo ant tėvų kelių pasisodinti mažamečiai. Esą tuščiame ir saugiame kelyje mokę vaikus vairuoti. Žinoma, tai nėra leistina ir saugu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kad tokių atvejų pasitaiko, patvirtino ir Lietuvos kelių tarnybos administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus viršininkas Dainius Šalomskas. Jo teigimu, nepilnamečių vairuotojų sulaikymo atvejų pasitaiko retai, bet tikrai pasitaiko.

„Vilniuje tokių atvejų tikrai buvo ne vienas. Visgi, dažniausiai būna apie 16-18 metų amžiaus nepilnamečiai. Vizualiai juos yra sunku atskirti, turi teisę vairuoti ar ne.

Vis dėlto, eismo srautai mieste dideli, tai jaunesnio amžiaus vairuotojai lengvai pastebimi. Tokių yra pasitaikę ir dienos metu, nors dažniau naktį. Žinoma, naktį eismas ne toks intensyvus, tai pareigūnams lengviau identifikuoti, priešingai nei dieną, kai gali lengviau praslysti“, – pasakojo pareigūnas.

REKLAMA

Bet kuriuo atveju, abiejų kalbintų pareigūnų tvirtinimu, už nepilnamečius vaikus iki 16 metų atsako tėvai. O nuo 16 iki 18 metų jiems gali grėsti tik tam tikros baudos.

Dviejų jaunų vairuotojų vaizdo įrašas jau buvo perduotas policijai. D. Šalomsko teigimu, pranešimų iš visuomenės apie nepilnamečius vairuotojus sulaukiama itin retai.

Savaime kyla klausimas, tokių atvejų pasitaiko išties retai, jų niekas nemato, ar nekreipiama dėmesio iki atsitinkant nelaimei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų